nico_2010 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Ce soft de programare folosesti? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 PROGISP 1.72 Link spre comentariu
Fantomas Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) Saluate, Am un atmega 8, care dupa mai multe programari si reprogramari cred ca sa dus. La ultimul cod care i l-am pus, nu mi la memorat jumatate, dupa care mi-a dat o eroare. Acum cand il folosesc nu imi functioneaza la proiectul meu, in schimb daca conectez un LED cu + la PB0 si - la masa, sta stins. Daca ating plusul LED-ului cu degetul, fiind conectat tot la masa, se aprinde incandescent. Ce problema are, este blocat sau nu se mai poate folosi? Editat Septembrie 6, 2016 de Fantomas Link spre comentariu
mars01 Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Daca acel controler a fost scris de mai mult de 10000 de ori atunci poate fi o problema in care memoria Flash este avariata. Depinde si de unde a fost procurat acel controler, unele controlere cumparate din China (sau de la firme cu componente ieftine care le cumpara si ei la randul lor tot din China) prezinta unele manifestari mai ciudate (spun unii, eu unul nu am avut probleme de genul acesta). Daca nu aceasta este problema, incearca sa scrii acel controler la o viteza mai mica. Poate ai succes asa. Fara un cod de eroare concret si/sau mai multe informatii, nu stiu ce as putea sa mai adaug. Link spre comentariu
Fantomas Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Acesta componenta am cumparat-o de la TME, nu cred ca sunt feck, si nu a fost scris de mai multe de 10000 de ori, cred ca pana in 100. Eu folosesc WinAVR, nu de foarte mult timp si nu stiu cum se seteaza viteza de scriere. Ma gandesc ca l-am blocat cumva, incerc sa il mai solicit cu diferite coduri (asa se intampla la inceput, pana invat). Link spre comentariu
Fantomas Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) Am doua atmega, cu cel nou functioneaza bine, cu celalalt nu, asta imi arata in output. Editat Septembrie 6, 2016 de Fantomas Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pai codul de eroare zice ca nu gaseste USBAsp-ul, nu ca nu merge programat controllerul.Esti sigur ca nu-s probleme de contacte pe undeva? Link spre comentariu
Fantomas Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 S-ar putea la mufa usb din spatele unitatii, am mai patit asta tot cu usbasp-ul si stiam ca ar putea fi si asta, dar ma intreb de ce functioneaza la celalalt fara probleme. Mai ma uit maine deoarece acum le-am strans. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Verifica cablul de conexiune cu programatorul. Verifica daca programatorul este alimentat din mufa USB (nu cumva sa fiwe o lipitura rece pe undeva in zona mufei USB de pe placa programatorului). Verifica daca USBasp este vazut de calculator si driverul este corect instalat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Verifica daca USBasp este vazut de calculator si driverul este corect instalat.Testul asta fa-l de doua ori, o data fara uC de programat si o data cu el. Asta ca nu cumva sa ai vreun scurt-circuit pe undeva, intre uC si USBAsp si sa-ti "omoare" USBAsp-ul. Link spre comentariu
Fantomas Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) Am fost la un prieten si am incercat cu alt usbasp pe unitatea lui, cu aceleasi programe si aceeasi poveste, nu cred ca mai are vreo sansa. Pe PC-ul meu am diverul instalat corect si este in regula cu toate conexiunile. Pot sa programez atmega16 si alt atmega8 fara nicio problema. Nu stiu care ar fi cauza, dar o sa il solicit si la alte programari care or sa fie in zadar, cred ca oricum este distrus. O sa mai pun poze. Daca mai incerc sa continui imi poate distruge usbasp-ul sau nu are legatura? Editat Septembrie 7, 2016 de Fantomas Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Daca programarea uC se face in circuit, atunci este cazul sa verifici daca nu cumva ai un scurt pe traseul de alimentare (poate fi si o "mustata" foarte fina, vizibila numai sub lupa) si sa indepartezi defectul. Poate fi defectul si in zona conectorului ISP. De obicei uC nu se duc asa usor si nici asa de repede. Link spre comentariu
giliman66 Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Buna seara, Va rog sa imi spuneti ce ar mai trebui facut ca sa pot inregistra niste senzori DS18B20. Am realizat montajul de la adresa http://mirley.firlej.org/prosty_sterownik_co. Am programat ATMEGA, merge programul, insa un reusesc sa inregistrez senzorii DS conform procedurii descrise de autor. Mentionez ca am incercat ambele variante puse la dispozitie de autor pe doua microcontrolere diferite. Senzorii sunt probati pe un montaj cu pic si functioneaza corect. Am folosit pentru programare USBASP- S51-AVR si Extreme Burner, iar in soclul in care am pus atmega este montat un quart de 4Mhz si condensatori de 24p. Am setat fusebitii astfel: Low:0xFF, High:0xC9. Va multumesc! Link spre comentariu
val Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Atmega8 Fuse Bits Intentionez sa realizez urmatorul termostat: http://radiokot.ru/circuit/digital/home/29/, uC Atmega8, oscilator intern 4 Mhz. Pentru programare am folosit OpenProg cu urmatorii fuse bits: Low:0x93, High:0x99 - http://img.radiokot.ru/files/16536/qaen4rhdk.jpeg La programare am o eroare: "Writing FUSE area ... completed, 1 errors", banuiesc ca fuse bits nu sunt corecti. Puteti va rog sa ma ajutati? Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Este gresita aloarea "Low'. Corect este ca aici: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum