Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

Postări Recomandate

:jytuiyu sper sa postez unde trebuie. Am o dilema :cry: . Am de programat un 328p pt faimosul smt 3 in 1 dar nu cred ca am programatorul care imi trebuie. Am faimosul prog clona dupa pickit 2, am prog atmega cel mai simplu de pe saitul de unde e si sursa, mai am un prog de pe ceva sait indian sau asa ceva (asta ultimul a fost "rontait" mi se pare si pe aici pe la noi). Ca softuri am: winpic, win pic800 , pony si softul dedicat pt clona . Am vazut ca winpic800 are si stie sa faca si atmega328p. Intrebarea mea este: cu interfata care stie sa faca pic si merge cu winpic800 cum ar trebui sa fac legaturile la 328 p?? Daca trebuie si ceva schema pt a va da seama, voi atasa . Va multumesc.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

la atmega se scrie in cip doua programe unul .eep pentru eeprom si altul .hex pentru flash aceasta operatie cu doua fisiere este obligatorie ??? intreb pentru ca la tot acelasi tip de atmega (8) se transfera in cip numai fisierul .hex ( exemplu este ca ma pregatesc sa construiesc o statie de lipit iar autorul "" geomar "" a pus la download numai fisierul C Object File adica hex-ul )))))) imi cer scuze acum ma familiarizez cu atmel ---in 24 de ani de electronica nu am crezut ca o sa ajung sa scriu microcontrolere de-si am fost fascinat de aceste integrate " o uzina intr-un chip " Ferice de cei ce au inteles arta de a scrie programe----------multam pentru raspuns ratza

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ionutz4u92

Am si eu o intrebare de incepator in legatura cu Atmega8. Se poate sterge si rescrie o memorie Atmega8L-8PU? Doresc sa fac statia de lipit cu Atmega prezentata pe forum si dispun doar de un atmega ... am 2 coduri hex, dintre care unul nu sunt sigur daca o sa functioneze si vreau sa stiu in caz de nu merge unul dintre ele pot rescrie memoria cu celalalt cod?

Link spre comentariu

Da, se poate. Exista totui anumite actiuni care pot complica situatia.Acestea sunt:1) setarea unei frecvente de oscilatie care sa nu permita comunicarea cu programatoarele seriale2) setarea unui fuzibil ce are rolul de a impiedica aducerea microprocesorului in stare RESET in vederea programarii seriale3) setarea unui fusebit care dezactiveaza interfata de programare serialaTotusi aceste situatii se pot remedia cu "circuite doctor" sau cu programatoare folosind alt tip de interfete de programare (paralela de exemplu)In concluzie daca nu te aventurezi in setari ar trebui sa nu te lovesti de inconvenient. Daca chiar se intampla acel atmega nu este pierdut dar e posibil sa nu poti remedia cu ce ai la indemana.

Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92

In setari nu o sa incerc sa umblu pentru ca sunt sigur ca o sa fac vreo prostie. Doar voi incarca fisierul hex fara alte modificari. Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Cu asa ceva pot programa un Atmega8L-8PU? ...

Din poza reiese ca este un USBasp, deci... DA poti programa un Atmega8L-8PU cu el. :da

... Si pot inlocui Atmega8-16PU cu Atmega8L-PU?

Teoretic DA se pot inlocui, dar depinde la ce "viteza" lucreaza MCU-ul in soft, in unele cazuri NU se pot inlocui, in unele cazuri DA.
Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92

Teoretic DA se pot inlocui, dar depinde la ce "viteza" lucreaza MCU-ul in soft, in unele cazuri NU se pot inlocui, in unele cazuri DA.

Vreau sa folosesc acest atmega pentru statia de lipit cu afisare LCD dupa schema ta.
Link spre comentariu

Vreau sa folosesc acest atmega pentru statia de lipit cu afisare LCD dupa schema ta.

Din start NU este schema mea, este preluata de pe alt site, eu doar am tradus, personalizat, etc, softul.

Daca este pentru acea Statie de Lipit, DA merge inlocuit. :da

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări