Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

Postări Recomandate

O intrebare am si eu la dvs :nas: . Se da urmatoare " problema" :un oarecare montaj care are la baza un uC ( pic , atmega) si afisarea pe un lcd 2x16 ar putea comanda un display 2x20 model m202md12d??? Acest display stie numai de 232. Trebuie rescris softul ?? uC -ul stie sa faca si 232 dar trebuie " abilitat"(enable) din soft?? Ar fi ceva interfata capabila sa faca conversia din ce avem noi in mod normal pe iesire (pt lcd2x16) in 232 ?? :nas: Va rog o solutie daca stiti... luminati-ma si pe mine .Danke!!

Link spre comentariu

este totul on board ( invertor si tot ce trebuie ) se alimenteaza direct la 12v si gata firul maro duce in pin 14 la un SP232 firul rosu inca mai caut sa vad unde duce;portocaliu e masa;galben duce la la.... :nas: mai sap sa vad unde; verde duce la pin 7 la sp232 .despre ceva aplicatii nu am nimic .de asta si intreb. deci trebuie sa plecam de la 0. va pun si doua poze cu el

cam asta e totul.Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Salut,am intrat in posesia unui "panou afisaj preturi"care si-a facut veacul si a fost inlocuit,acum el functioneaza dar afiseaza preturile vechi, cum pot schimba preturile?Ca si componente are sursa,si panoul propiuzis,si o mufa COM cu 9 picioruse care are doar 2 fire ce facea legatura cu calculatorul,firele arau legate la piciorusul 1(DCD data carrier detect) si 3(TXD transmit data) .atasez si ceva poze.

post-22467-139829695567_thumb.jpg

post-22467-139829695573_thumb.jpg

post-22467-139829695579_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări