mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 O intrebare am si eu la dvs . Se da urmatoare " problema" :un oarecare montaj care are la baza un uC ( pic , atmega) si afisarea pe un lcd 2x16 ar putea comanda un display 2x20 model m202md12d??? Acest display stie numai de 232. Trebuie rescris softul ?? uC -ul stie sa faca si 232 dar trebuie " abilitat"(enable) din soft?? Ar fi ceva interfata capabila sa faca conversia din ce avem noi in mod normal pe iesire (pt lcd2x16) in 232 ?? Va rog o solutie daca stiti... luminati-ma si pe mine .Danke!! Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Ce e 232 ăla? Serial? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Da e protocolul pr serial. Nu am mai scris eu totul. vina mea. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Din moment ce un LCD e pe paralel şi celălalt pe serial, mă gîndesc că răspunsul e evident. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Si care ar fi raspunsul ca-s cam greu de cap. nu ar fi ceva cara ar putea face conversia?? Link spre comentariu
godFather89 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Fie modifici softul, fie faci un alt program intr-un alt microcontroller care citeste comenzile de pe interfata paralela si le tirmite pe serial. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 WOW !!!! Bagami-as ...picioarele!!! Daca stiam programare era bine, dar cum nu stiu voi lasa afisajul sa "putrezeasca" in cutia cu maimute. Pacat de el ca e mareee si e si vfd.am sa mai sap netul poate gasesc ceva scheme cu care pot sa il utilizez. Danke de informatii ! Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Ştim noi :)Cu ce te putem ajuta? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 @ratza ceva scheme cu comanda pe seriala pt a aprinde afisajul asta ?? Vu metru , indicator de frequency? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Se pot face, desigur, doar că trebuie foaia de catalog a LCD-ului. Fără să ştii protocolul nu poţi face nimic. Ai vreo aplicaţie anume în cap? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 un vu-metru ar fi foarte tare de facut pt inceput sa vedem cum se comporta. dupa aia un indicator de frecventa.asta e pdf-ul cu displayul. E-M202MD12BA_-.pdf Link spre comentariu
godFather89 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Invertorul il ai pentru display? Pana la urma ai o aplicatie unde vrei sa il adaptezi sau vrei sa faci ceva de la 0 cu el? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 este totul on board ( invertor si tot ce trebuie ) se alimenteaza direct la 12v si gata firul maro duce in pin 14 la un SP232 firul rosu inca mai caut sa vad unde duce;portocaliu e masa;galben duce la la.... mai sap sa vad unde; verde duce la pin 7 la sp232 .despre ceva aplicatii nu am nimic .de asta si intreb. deci trebuie sa plecam de la 0. va pun si doua poze cu el cam asta e totul. Link spre comentariu
nelugavrila Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Salut,am intrat in posesia unui "panou afisaj preturi"care si-a facut veacul si a fost inlocuit,acum el functioneaza dar afiseaza preturile vechi, cum pot schimba preturile?Ca si componente are sursa,si panoul propiuzis,si o mufa COM cu 9 picioruse care are doar 2 fire ce facea legatura cu calculatorul,firele arau legate la piciorusul 1(DCD data carrier detect) si 3(TXD transmit data) .atasez si ceva poze. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Ar trebui să existe un protocol de comunicaţie cu placa, dacă foloseşte serial. Întreabă-i pe cei de la care ai placa dacă ştiu cum se făcea modificarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum