MariusTehnik Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Buna seara , ma zbat de cateva zile bune cu o problema Incerc sa scriu un atmega644A cu hex-ul de mai jos (stergeti extensia txt) Programul folosit este Khazama , la setarea fuses and bits am folosit tabelul de mai jos .. dau comanda write all si recitesc sigurantele .. se modifica de fiecare data cand le recitesc .. tot timpul alta configuratieUnde gresesm mai exact ? LedBlinking.hex.txt Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Buna seara ma bate gandul sa imi fac o telecomanda RF cu niste module pe 433mhz http://i.ebayimg.com/t/1pcs-RF-transmit ... ~60_12.JPG (sper sa nu se considere reclama) mai multe persoane mi-au zis ca ar fi nevoie de un protocol de recunoastere pt module alte persoane mi-au zis ca nu e nevoie de nimic si ca ele lucreaza pur si simplu ca un fir adica e ca si cum ai lega pnii RX-TX ai uC intre ei prin fir si trimiti comenzi ma poate lamuri si pe mine cineva daca este sau nu nevoie de vreun protocol de recunoastere ? Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Ambele afirmatii sunt adevarate. Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 pai cum ambele???? ori au nevoie de protocol ari nu au? :nas:stiu ca la alea de 20-30$ cu frecventa reglabila ai nevoie de multe nebuniidar astea sunt foarte simple Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Modulele respective nu au un datasheet? Dacă da, în el găseşti tot ce-ţi trebuie, deşi tind să am aceeaşi părere cu a lui godFather89, anume că ambele afirmaţii sînt adevărate. Asta înseamnă că respectivele se comportă ca un fir, dar îţi trebuie şi un protocol cu care să comunici. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Exista module RX-TX ce au nevoie de control pe SPI pentru a functiona, astea ale tale au nevoie doar de laimentare si teoretci trebuie sa ai un "fir" de comunicatie.Pe acest "fir" mai intervin si canalul de comunicatie, adica aerul, ce nu este lipsit de zgomot/paraziti. Ieri m-am jucat cu niste module ieftine de la HOPE (HM-R si HM-T886) dorind sa transmit date seriale de la un MC la altul. Am pus codul in microcontrolere si un fir intre TX-ul unuia si RX-ul celuilalt, totul a functionat fara problema. A urmat conectarea modulelor in locul firului si alimentarea cu 5V (din aceeasi alimentare cu microcontrolerele).Indiferent daca se transmit date, sau nu se transmit, la receptie am permanet caractere primite dar "false" (zgomot). La intrarea in emitator si la iesirea din receptor am pus cate un inversor ST CMOS (cdred ca mai trebuie pus unul), zgomotul de la receptie a fost redus in proportie de ~30%. In momentul transmisie se receptioneaza datele corect dar in lipsa transmisie tot sunt probleme. Nu stiu ce trebuie facut sa nu mai primesc nimic la receptie in timp ce nu se transmite nimic, altfel mc-receptie sta ocupat cu interpretarea datelor si nu mai are timp sa faca altceva.Ma gandeam ca niste module FSK trebuie sa fie mult mai "silentioase" ca cele ASK (probabil ca ale lui flo_tiesto )Deci comunicatia fara fir nu e chiar un fir, am folsit USART. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Deci problema mea (de mai sus) care sa fie? portul SPIEN se dezactiveaza complect de fiecare data cand il setez.Am folosit fuse doctor (setarile devin default presupun) la scriere fusebit totul e ok .. fara erori .. dupa recitire apare problema.. se recitesc de fiecare data alte sigurante Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 la bitul SPIEN nu ai de ce sa umblii cand nu ai programator pe JTAG. Daca se dezactiveaza singur ai o mica mare problema pe acolo: programatorul nu citeste corect microcontrolerul (defect hardware,fire prea lungi, alimentare cu paraziti s.a.m.d) sau mcu-ul e defect.Alte microcontrolere le-ai programat corect? Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 multumesc de raspuns @Stefan Nicolae Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 E prima data cand programez un mcu , defapt am doua identice .. noi si la ambele e aceeasi problema.. posibil sa fie firele lungi ca de la cablul programatorului pana la mcu sunt cam 15-18 cm de cablu , am prelungit sa testez pe breadboard circuitulFolosesc un programator Atmel AVR USBasp Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 nu-s foarte lungi cablurile, am folosit si mai lungi si nu au fost probleme dar depinde de la caz la caz. Pune niste condensatori de 100nF + 100uF (electrolitic de cat ai) cat mai aproape de pinii de alimentare ai microcontrolerului.Chiar daca nu scrii nimic in mc si doar dai citire la fusebiti tot iti face problema? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Am un condensator aproape de mcu .. problema e la citirea fusebit-ilor , spien se debifeaza automat , daca ii dau recitire de 10 ori am tot timpul alte sigurante bifate / debifate.Il pun in fuse doctor si il resusitez iar la programare am fusebit-ii by default presupun .. ei aceea nu se debifeaza ori de cate ori recitesc sigurantele ..daca modific sigurantele si dau comanda write all la recitirea lor se o luam de la capat .. Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 @Stefan Nicolae am uitat sa te intrebcam pe ce distanta ai reusit sa emiti?astea ale mele cica ar bate 200m Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 nu am incercat la ce distanta "bat" pentru ca nu imi functioneaza corect nici la 5cm RX fata de TX, deci ce sa mai alerg prin cartier cu ele In catalog zice ceva de 160m dar in camp deschis si cu antena la 2m deasupra solului si probabil in conditii reduse de perturbaii (nu e cazul la mine in camera).Inca mai caut pe internet sa vad cum se utilizeaza aceste module HM-R868/HM-T-868, sigur se utilizeaza cumva chiar daca au zgomot la receptie. In timpul transmisie functioneaza ok dar ce ma fac cand e "liniste"? dupa cateva minute de "liniste" se blocheaza serial monitorul de la atatea caractere aiurea. Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Buna seara ! Am cumparat un Pololu AVR USB Programmer si am o problema cu el : led-ul rosu palpaie continuu , desi driverii sunt instalati . In avrdude imi spune ca nu se poate conecta la programator , la fel si in AVR Studio 6.0 . Software-ul facut de ei (sloscope) e singurul functional . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum