MifTy Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 atunci ar fi o idee să faci un backup la ”my documents” și la ce date esențiale mai ai prin C:, o listă cu ce softuri ai instalate în ”programs”, și să faci o instalare de windows ”pe curat”, adică după ce ștergi și formatezi C-ul...de partiția C: vorbesc, nu de tot hardul primar, da??? :Dmă gândesc și eu serios la același lucru... și mai precis, să fac downgrade la XP SP3... win7 cam are niște ”scame” ici-colo, XP-ul măcar e documentat de cum se poate ”aranja” pe ici-colo... în punctele esențiale Link spre comentariu
Buddy1 Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 eu aveam in plan sa schimb windwsusa pun un W8 dar nu stiu daca mai sunt compatibile programeleBascom,Pony,si alteleare cineva W8??cum merg programele??sau sa pun tot W7 Link spre comentariu
unady Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 salutare tuturoram un termo cu atyny2313 care merge perfect dar as vrea sa pun softul pe un atmega8. am mutat segmentii pe portulC pentru ca pe portulB ar fi un segment pe cuart. nu stiu sa compilez si ce sa modific in soft ca sa mearga pe portulC. Am citit i pdf atmega8 ca daca dau disable la reset obtin in/out pe acel pin.segmentul1 este pe portulC0 iar 7pe reset portulD ramane nemodificat mai jos postez schema originala si softul multumesc anticipat schematic.pdf Link spre comentariu
ratza Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Poţi folosi liniştit pinii de cuarţ ca intrări, rămîne doar să foloseşti oscilatorul RC intern. Nu-ţi recomand să dai disable la pinul de reset decît dacă ai un programator high-voltage. Programarea serială nu va mai funcţiona cu pinul de reset dezactivat. Segmentele şi digiţii sînt definiţi aici: #define segment PORTB#define LED_digit PORTD Link spre comentariu
unady Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Poţi folosi liniştit pinii de cuarţ ca intrări, rămîne doar să foloseşti oscilatorul RC intern. Nu-ţi recomand să dai disable la pinul de reset decît dacă ai un programator high-voltage. Programarea serială nu va mai funcţiona cu pinul de reset dezactivat.Segmentele şi digiţii sînt definiţi aici: #define segment PORTB#define LED_digit PORTD m-am uitat pe "fusebit calculator "si am vazut 3 variante pentru internal RC 4MHz dar nu stiu pe care sa o folosesc...nu stiu sa interpretez ce scrie acolo [de ex start up time 6CK+64ms]intre timp am facut cablajul pentru configuratia de portC am definit segmentii pe portulC#define segment PORTC#define LED_digit PORTDdar nu afiseaza nimic{nu am dat disable la pinul reset. m-am gandit ca nu va merge segmentul g si nu am setat fusebitii . Apoi am modificat DDRB=0xFF; PORTB=0x00; DDRD=0x7F; PORTD=0x00;cu DDRC=0x12; PORTC=0x00; DDRD=0x07; PORTD=0x00;nu ma intreba de unde am luat valorile ...le-am pus la ghici si afiseaza 11 si atat.la attiny chiar daca nu setam fusebitii afisa 43C/-9C si cam atat ,dar aici e ceva ciudat ...oricum voi face pe varianta de port B , dar nu stiu sa setez fusebitii...poate ma ajuti cu un sfat...am deblocator, dar nu as vrea sa il folosec prea des ...atmega8 pe care il am e smd [MLF]... Link spre comentariu
ratza Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Ca să faci un pin din port intrare sau ieşire, bitul corespunzător din DDRx trebuie pus 0, respectiv 1. Încearcă aşa: PORTC = 0x00;DDRC = 0x7F;adică trebuie să copiezi valorile din fostul port. Link spre comentariu
Buddy1 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 mi-am facut putin timp si am reistalat windowsulam formatat c-ulfara niciun rezultat tot eroare 24 imi da ponyprog Link spre comentariu
Buddy1 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 am facut si o poza la ce imi apare in bios ce ar trebui setat?? http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 784se.jpg/ Link spre comentariu
Buddy1 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 daca bifez pe AUTO e ok?? Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Salutare, am si eu o problema. Am un program scris de mine in bascom avr. Problema este ca atunci cand rulez functia din interrupt nu mai revine la loop-ul principal. Ce este de facut? Am asa: On Int1 SchimbaEnable Int1Config Int1 = FallingEnable Interrupts si Function Schimba() As Byte B = Iastare() Locate 1 , 5 Lcd B If B = 0 Then Status = Deschideporti() End If If B = 1 Then Status = Inchideporti() End If Schimba = 1End FunctionDaca scot schimba = 1 nu imi mai iese din functie. Daca las schimba = 1 imi iese din functie dar la urmatorul interrupt nu mai are nici un efect. Ceva idei? Multumesc Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Nu stiu cum e la atmega, dar la pic, inainte de a iesi din rutina de intrerupere, trebuie sa stergi flag-ul care a facut intreruperea. sper sa te ajute Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Am facut si o functie de test: Function Test() As Byte Locate 1 , 1 Lcd "$$$$$$#####" Wait 5 ReturnEnd Function imi scrie ce trebuie pe ecran, iese din functie si intra in loop, dar la a doua apasare ciuciu, e ca si cum nu as avea setat interrupt-ul. Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 De ce folosesti functia ca rutina ISR? Functia, din ce cunsc eu , se utilizeaza cand doresti sa afli un rezultat al unei ecuatii. Si tu nu ai de aflat acolo, nici un rezultat al nici unei ecuatii, caci,dupa cum vad, la finalul ei (al functiei) declari direct: "schimba=1". In loc de functie foloseste subrutina apelata de isr si terminata, cum a zis si RoGeorge, cu RETURN, cum ar fi normal. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 si cu subrutina la fel face: Sub Sdeschideporti() If B = 1 Then Locate 1 , 1 Lcd "potile sunt deschise" End If If B = 0 Then Do Cls Locate 1 , 1 Lcd "deschidem" Wait 1 Loop Until Iastare() = 1 Lcd " OK" Wait 3 End If returnEnd SubSub Schimba2() B = Iastare() Locate 1 , 5 Lcd B If B = 0 Then Sdeschideporti End If If B = 1 Then Sinchideporti End If ReturnEnd Sub Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum