Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

Postări Recomandate

xp sau win7??? :dși încearcă și cu avrdude... nu te speria că e în command line!!!programatorul tău este tot siprog, chiar dacă nu ai făcut toată schema de la ponyprog (schema aia e ”siprog redus”)!și cel mai important: sper că ai COM ”pe bune”, nu un cablu usb2com!!!alea de cele mai multe ori au doar Rx, Tx și GND, restul semnalelor nu sunt scoase!

Link spre comentariu

am W7am incercat si cu prelungitor si fara am com1 pe buneadica e legat portul pe placa de bazanu vad ce ar fi la conexiuni daca acel test il da ok o sa refac azi iara montajul si vin si cu poze ;)am incercat si AVRdude dar nu ma descurc

Link spre comentariu
Da este ok din ce se vede .cauza erori 99% eu zic ca este lipsa unei rezistente intre reset si +5v.Pe schema nu o detii.Dar in linkul mai sus mentionat ai rezistenta de 10 k intre+5v si colectorul tranzistorului.Si eu am patit la fel la inceput.Incearca sa pui ,sunt curios.
Link spre comentariu

d.p.d.v. al programarii uC ATMEL, conexiunile sunt f.simple intre PC si uC, asa ca nu te mai crampona pe schema aia simpla de programator care este OK. Ca si comparatie, pe portul paralel e nevoie de doar 4 rezistente si programarea decurge OK. La tine e sigur blocat uC de aceea iti arata mesajul de eroare, asta e! Ar trebui sa te axezi pe o procedura de deblocare. Vezi ca s-a scris in detaliu pe acest forum despre asta. SUCCES!

Link spre comentariu

Ar mai fii o ultima verificare de facut inainte sa te apuci de procedura de deblocare:-alimenteaza cu 5V uC, apoi cu ajutorul unui LED inseriat cu o rezistenta la masa de 220 Ohmi, verifica fiecare pin in parte ca sa nu apara tensiune pe el. Daca apare tensiune pe vreun terminal inseamna ca acel terminal a fost scurt-circuitat la +/-, in timpul functionarii, si portul e ars. Asa am eu un Atmega8, care are portul PB6, intrarea de quartz, continuu la +5V si degeaba l-am pus in montajul pt.deblocare ca nu-l mai deblocheaza nici "Han tataru". :rade: E bun de aruncat. :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări