Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

Postări Recomandate

Rescriu bucata de afişare şi repostez hexu'.EDIT: Se pare că nu afişarea e problematică, ci modul în care a fost gîndit programul. Întreruperea durează destul de mult, iar cum afişarea e făcută în main(), cît timp întreruperea e activă nu se afişează nimic sau rămîne un segment aprins, în funcţie de momentul în care apare. Codul are trebui modificat astfel încît citirea să fie făcută cun un buffer inel în main, iar afişarea în întrerupere. Mi-e silă să rescriu tot codul pentru asta. Sper că nu te superi.

Link spre comentariu

nu ma supar;sper sa nu fii tu suparat pentru timpul consumat ; oricum ti-ai batut capul destul cu problema asta si apreciez foarte mult efortul. Eu nu stiu programare...am banuit ca e ceva simplu.multumesc pentru ca m-ai ajutat si scuze ca ti-am consumat timpul...cel putin astazi te-am terorizat...multumesc inca o data

Link spre comentariu

salutam si eu o problema :cry: am inceput de putin timp sa programezacum o luna si ceva m-am gandit sa imi fac un usbaspdar surpriza ,programatorul pe serial nu vrea sa mai scrie (placa mea de baza din pacate nu este dotata cu port paralel :bataie ),softul(ponyprog)imi da eroare 24 :sparge: daca reinstalez windowsu e posibil sa reusesc sa scriu Atmega ??am nevoie doar pana imi fac usbasp,dupa nu ma mai intereseaza programatorul pe serial

Link spre comentariu

... ,programatorul pe serial nu vrea sa mai scrie...

Sa inteleg ca acel programator a scris candva si acum nu mai scrie? Pune un link, o schema sa vedem despre ce programator e vorba. In PonyProg daca dai click pe butonul "PROBE" din "Setup/Interface setup" ce mesaj iti da; Test OK sau Test Failed? Mai da niste detalii daca vrei sa te ajute cineva.
Link spre comentariu

Ultima data cand ai citit acel mcu, cu programatorul asta, pe PonyProg, ai modificat cumva fusebitii? In momentul asta cand vrei sa-l citesti, ai un quartz cuplat la mcu?S'ar putea sa fii modificat fusebitii si de aceea sa nu-l poti citii. Asta inseamna ca l-ai blocat. Si daca DA, atunci e destul de greu pentru un incepator sa-l deblocheze. Dar sa speram ca NU e blocat si numai nu se conecteaza cu programatorul. Vezi nu e vreun fir rupt din mufa sau cupla? Ia toate traseele la verificat!

Link spre comentariu

am refacut programatorul de 5 oriam 4 uC toate goalepe niciunul nu il citeste, nu il scrieimi da eroare 24 sa schimb cristalul??(poate fi de la cristal??)

Un moment nu te panica,toti am fost incepatori si mai patim.Ai acel programator pe serial?Daca da mai verifica ,diodele si tranzistorul.Atmega cum ai conectat?cu cuart sau fara.La programare nu ai nevoie de cuart.Alimentarea la atmega cum este? Din sursa externa de 5V?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări