Vizitator xDanuts Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Poza aceea a fost facuta cu o zi in urma sa punem ATMEGA32L-ul pentru ca era inca la un profesor din scoala aia din germania la programat ... placa a fost facuta in scoala aceea ,a fost facuta chiar de mana mea ,am avut componentele la indemana si numai le'am lipit dupa o placa deja facuta .Am deja un uC ATmega32 pe placa . Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 .... "descoperit" DAC-urile cum ar fi "max 518" insa nu stiu cum sa-l comand cu un Mc, zice ceva de comunicare seriala....Am reusit sa-mi dau seama cum se face comunicarea, testat pe un 2313 impreuna cu un PCF8591.dac.pdfGenereaza un semnal triunghiular:$regfile = "2313def.dat"$crystal = 4000000Config Sda = Portd.5Config Scl = Portd.4Config I2cdelay = 10Config Pind.6 = OutputConst Pcf8591write = &H90Const Pcf8591read = &H91Dim Dacout As Byte Set Portd.6 For Dacout = 1 To 255 Step 1 I2cstart I2cwbyte Pcf8591write I2cwbyte Pcf8591dacconfig I2cwbyte Dacout I2cstop Next Dacout Reset Portd.6 For Dacout = 255 To 1 Step -1 I2cstart I2cwbyte Pcf8591write I2cwbyte Pcf8591dacconfig I2cwbyte Dacout I2cstop Next DacoutLoopEndSpuneti-mi va rog ce "inseamna" asta: &H90 Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 &Hnn este notatia ib basic pentru numarul hexazecimal nn. In C s-ar scrie 0xnn.In cazul tau, DACul are adresa "90 hexa" pentru scriere si "91 hexa" pentru citirea pe busul i2c. Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Poza aceea a fost facuta cu o zi in urma sa punem ATMEGA32L-ul pentru ca era inca la un profesor din scoala aia din germania la programat ... placa a fost facuta in scoala aceea ,a fost facuta chiar de mana mea ,am avut componentele la indemana si numai le'am lipit dupa o placa deja facuta .Am deja un uC ATmega32 pe placa .OK... deci pentru a o programa facem abstractie de programatorul care e sau nu e pe placa deoarece nu stim ce-i cu el. Asadar trebuie sa identifici pe socket-ii de extensie cum sa ajungi la pinii:05 - ss06 - mosi07 - miso08 - sck09 - reset10 - vcc11 - gnd12 - xtal113 - xtal2pinii 05-08 se folosesc pentru programarea efectiva a cipului folosind un programator.pinul 09 este comandat si el de programator pentru a tine cipul in starea de reset pe durata programarii.pinii 10-11 sunt evident alimentarea care la atmega32 cred ca e intre 2.7V si 5V in functie si de frecventa la care duresti sa lucreze.12 si 13 sunt folositi pentru a furniza clock-ul daca dine fusebits s-a selectat o sursa externa de clock.Acum ca ne-am asigurat ca stii acestea urmeaza alte 4 etape:1)identificarea programatorului2)alegerea programului3)generarea hex-ului4)upload-ul hex-ului in flash-ul cipului.pentru a merge mai departe spune-ne ce programatoare ai la dispozitie. Link spre comentariu
Vizitator xDanuts Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Banuiesc ca programatorul este cel de-al doilea ATmel ,nu stiu exact .. tin minte ca programul se implementa prin PD0 ,PD1 ,PD2 ... Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 repet... mie mi se pare a fi vorba despre USBasp (programatorul)... nu strica sa incerci pasii lui de instalare pentru a ne confirma banuielile. http://elecrom.wordpress.com/2009/04/19 ... tallation/ daca ai windows7 vezi ca este comentariu mai in josul paginii de la link-ul care ti-am dat cu instructiunile pentru windows7. Daca ti-l recunoaste ca USBasp putem trece mai departe... daca nu trebuie sa mai cautam sa vedem despre ce e vorba. Link spre comentariu
Vizitator xDanuts Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Despre faza asta din instalare nu zice nimic ,am incercat pe toate partile da nu merge .. cred ca nu e cum ai banuit tu Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 m-am pus sa numar pinii la controllerul de la programatorul tau si am vazut ca sunt 20 si nu 28 asa cum am crezut eu... eu credeam ca e atmega8 controllerul respectiv dar acum suspectez ca ar fi attiny2313 vezi daca nu cumva este acesta programatorul: http://www.serasidis.gr/circuits/usbAvr ... vrProg.htm sau acesta: http://hex.ro/wp/projects/atmel-usb-programmer/ sub placa mai este ceva interesant? Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 sa traiti, am si eu genius care are probleme cu controlerul de la butoane.ati reusit sa faceti softul pentru atm8? ms mult. Link spre comentariu
Vizitator xDanuts Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Atmel 1021 Attyny2313prin 1021 ala se diferentiaza de ce ai tu in poza,in rest de nimic .Sub placa numai e nimic interesant :-? Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 ori iti faci/cumperi alt programator care sa-l inlocuiasca pe cel existent ori identifici acel programator. in niciuna din variante nu te pot ajuta prea mult. tu trebuie sa incerci sa vezi ce este sau in cazul celalalt sa-ti faci/cumperi unul. daca vrei sa cumperi cauta ca era un tovaras forumist care vinde niste USBasp-uri (laudate de multi atat programatorul cat si userul) comandate din china. parca 40 sau 45 de lei cerea pe ele. sau poate gasesti vreo alta sursa mai ieftina sau mai buna... Link spre comentariu
Vizitator xDanuts Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Totusi ,ce nu inteleg eu este de ce am putut programa cu acest programator . Oricum multumesc pentru tot si multumesc pentru timpu acordat . Respect . Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 pai probabil poti si acuma...dar de exemplu daca folosesti un soft gen avrdude, trebuie sa-i spui niste parametrii cum ar fi protocolul programatorului, portul la care se conecteaza, modelul controllerului, etc. Daca am sti exact ce programator ai am putea sa-ti spunem acei parametrii. Dar nu putem sti ce programator este pentru ca noi nu putem sa-l conectam la calculator in locul tau si sa vedem ce se intampla. Link spre comentariu
Vizitator gr3go Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Salut! In primul rand, bine v-am gasit pe acest forum! Sunt de profesie software developer (nu low level), cu experienta in c++/c. As vrea sa ma joc unpic cu microcontrolere, cu electronica. Nu am nimic din uneltele necesare 'jocului' (uC,breadboard, sursa, programator, mmeter). Ce imi recomandati? Ma uitam la ATtiny2313 cu breadboard headers, dar nu am gasit in magazine din RO gata facute (http://tinkerlog.com/2009/01/18/attiny- ... d-headers/) Ce parere aveti de breadboard headers pt attiny? As prefera, initial sa nu imi fac uneltele de mana (de ex programator). Nu am experienta in domeniu, si imi e putin frica sa nu cumva sa fac prostii. Sunt deschis pentru orice fel de sugestii, ma gandeam si la arduino, dar pana la urma, as vrea sa fac cateva jucarii in casa etc, si ar fi cam scump ca pt fiecare app sa am un arduino separat.... L.E: Pentru alimentare, ar fi ok o sursa de la un PC? (il am deja) Gr3go Link spre comentariu
Vizitator trustbogdan Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Salut. Am postat aici problema mea: viewtopic.php?f=66&t=95128 Pentru ca aici e topic specializat Atmel sper sa gasesc ajutor mai repede de aici. Pe scurt: detin un robot modular programabil MA-VIN ER-6 (ATMEGA64L Microcontroller) si vreau sa-l fac sa raspunda la comenzile unei telecomenzi. Mai multe detalii am postat acolo. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum