Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

Postări Recomandate

Vizitator alexvia

Deci cu problema anterioara m-am resemnat si azi am dat o raita pe la magazin si mi-am construit un fel de development board pentru attiny 2313. Totul a mers binisor cu ledurile (le-am clipit de vreo cateva zeci de ori), insa dupa vreo maxim 8-9 rescrieri ale cipului (erase-program) iar a inceput sa imi dea acea eroare iar primele adrese sa imi apara completate cu FF... Deci programatorul strica uC dupa cateva scrieri sau uC nu este facut sa il rescrii de atatea ori ??? Parca flash-ul se poate scrie de 10k ori, daca imi aduc bine aminte... :tv

Link spre comentariu

Am vandut mai bine de 40 de programatoare si nu a raportat nimeni ca ar avea vreo problema la scriere. Ar trebui sa mearga fara probleme sa-l scrii de cate ori vrei (la 10K nu cred ca ajungi ca sigur il strici in altfel pana atunci :ras: ). Verifica alimentarea. Pune o schema si / sau poza sa vedem si noi despre ce montaj e vorba, poate apare problema din alte cauze.

Link spre comentariu
Vizitator alexvia

Pana reusesc sa incropesc o schema a ceea ce am facut as dori sa adaug ca montajul il alimentez din USBAsp (nu scot conectorul din placa). Poate fi de aici problema? Ledurile "mananca" circa 2 mA fiecare...

Link spre comentariu
Vizitator alexvia

Am incercat si cu condensatori pe alimentare (nu am avut de 1000, am folosit in schimb 680uF plus 100 nF) si rezultatul a fost ca nu imi mai citeste continutul memoriei cu FF ci cu 00. Nu inteleg nimic. Cu Khazama am urmatoarele erori (si cu si fara condendatori):

post-57714-139829311119_thumb.jpg

post-57714-139829311359_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator alexvia

Cred ca am rezolvat problema... Am construit o noua placa de test insa de aceasta data conexiunile de la mufa ISP la integrat le-am tras folosind fire si nu trasee de fludor (care erau paralele si intre care se formase o pelicula de decapant). Se pare ca acea pelicula avea o conductivitate acceptabila pentru ca pe ohmmetru imi arata undeva la 8-900 ohmi, deci de aici toate problemele sus-mentionate. Multumesc ole pentru asistenta. :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator alexvia

Am si eu nevoie de putin ajutor.

Nu reusesc sa citesc un switch :jytuiyu.

Am un Attiny2313 iar la portul A am conectat 2 pushbutoane la masa (0 si 1), iar la portul D leduri. Si vreau sa aprind ledurile in functie de cum apas acele pushbutoane. Problema e ca orice as face ledurile stau aprinse (nu reusesc sa activez rezistentele de pull-up).

in Bascom

$crystal = 1000000$regfile = "attiny2313.dat"Ddra = &B00000000Porta = &B00000011Config Pind.5 = OutputSus Alias Pina.1Jos Alias Pina.0If Pina.1 = 0 ThenDoPortd.5 = 1ElsePortd.5 = 0End IfLoopEnd
Practic pe pinii 0 si 1 ai portului A eu ar trebui sa aplic 0 logic si sa aprind ledul 5 de pe portul D, insa in gol pinii portului A nu au 1 logic (prin rezistentele de pullup).

Ceva idei ?

Thanks in advance !

Link spre comentariu
Vizitator alexvia

Merci de raspuns. Curios, folosind hex-ul tau merge si fara rezistenta de pullup; cand apas PB conectat la PA1 se aprinde ledul aferent PD5. Inseamna ca nu setez bine DDRA si PortX Register cu codul meu ?

Link spre comentariu
Vizitator alexvia

Multumesc nickrvl, acum am vazut unde am gresit. Am considerat ca portul A este de 8 biti, cand in realitate el are 3 biti. Greseli de incepator :jytuiyu . Multumesc inca o data. Acum vreau sa generez un pwm cu ajutorul acelor 2 PB, unul care sa mareasca si altul care sa micsoreze factorul de umplere, pentru ca pe viitor acest lucru sa il inlocuiesc cu un potentiometru a carui valoare sa fie citita prin ADC si apoi transpusa in pwm. Revin cu intrebari pt ca sigur nu-i dau de cap de unul singur. Multumiri inca o data :87

Link spre comentariu

Intrebare. am pus firele corespunzator, l-am alimentat prin programator. este prima programare a lui attitiny 13V 10PU. exetreme burnerul nu imi gaseste ic-ul, dar imi gaseste programatorul, iar Khazama AVR Programmer imi da eroarea ca "error setting usbasp isp clock, asta chiar si fara ic pus. Ce e de facut?In prealabil am mai programat cu usbasp-ul si alte atmeluri si a mers, dar acuma nu stiu ce are!Am pierdut deja o juma de zi incercand tot ce se putea, dar el batman. Vreau sa pun un amarat de hex in el si sa mearga....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări