Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

Postări Recomandate

Eugen daca te uiti in fisierul de pe site-ul german, unde ai gasit acest tester, http://www.mikrocontroller.net/attachme ... _METER.zip vei gasi si indicatiile cum sa setezi fusebitii pentru a-ti functiona la parametrii ceruti Atmega8. Procesorul tau, pentru a functiona la frecventa de 16MHz, trebuie sa aiba terminatia "-16PU"; o are? Daca DA, e OK, atunci seteaza fusebitii ca in imaginea de acolo si scrie fisierul hex, tot de acolo, iar daca nu-ti functioneaza pe inductante, cum ai spus, inseamna ca vreun releu nu-ti cupleaza bine cand se face trecerea pe alt domeniu de masura. Nici nu-i de mirare daca vezi cate relee foloseste schema aceea. De ce nu ai optat pentru o schema cu un singur releu si mult mai simpla, care face acelasi lucru ca si schema ta? Sunt atatea proiecte interesante chiar si cu Atmega8, daca-ti place acest mcu...Chiar si eu am facut un proiect asemanator dar mult mai simplu si merge super OK. Toate bune si spor la construit!

Ovidiu.

Link spre comentariu

Salutare,Simnakovi, daca ai facut un proiect mai simplu si functioneaza, poti sa atasezi si schema, eventual si softul, asta numai daca mai ai proiectul. Cea mai importanta este testarea practica. Am observat ca nu toate proiectele care se gasesc pe net sunt functionale din prima.Si eu am facut mai demult un montaj asemanator. Daca mai gasesc proiectul il voi atasa.Toate cele bune.

Link spre comentariu

Salutare, Daca doresti sa realizezi acel LCmeter cu Atmega8, il gasesti la mine pe site. Vreau sa asigur pe toata lumea, care s-a uitat la mine pe site si a gasit acolo ceva interesant de realizat, ca acele proiecte postate de mine acolo sunt in prealabil realizate si testate de catre mine. Numai dupa ce am realizat un proiect anume, l-am postat pe site. Toate functioneaza garantat 100% !

Link spre comentariu

Salutare,http://avrprojects.info/avr-projects/capacitance-and-inductance-meter-using-atmega8/http://avrprojects.info/avr-projects/Aici sunt multe proiecte interesante, majoritatea sunt scrise in Bascom. Linkul a mai fost postat la "Proiecte Atmel-based interesante :)". Spor la treaba!Weekend placut!

partea de de inductante eu personal nu am reusit sa o pun in functionare
Link spre comentariu

Nu se poate ca partea de capacitati sa functioneze si partea de inductante sa nu functioneze! Ambele "parti" sunt centrate pe acelasi oscilator cu comparatorul LM393/2. Daca schema pe care ai facut-o functioneaza pe capacitati, pe partea de inducatnte nu este altceva decat greseala de cablare sau comutare. Verifica conexiunile si releele de comutare. Eu am testat acea schema pe placa de dezvoltare AVR, si functioneaza negresit. Softul pe care-l da autorul functioneaza bine in varianta .HEX, dar daca incerci sa compilezi fisierul .BAS rezulta altceva care merge asemanator dar cu ceva greseli de afisare. In rest e OK si pe capacitati si pe inductante. Mai verifica!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator bimbim

salut, sunt destul de nou in domeniul mc-urilor, si am nevoie de putin ajutor.am un avr910 protoss varianta usb, pt programare. am incercat zilele astea sa fac un nou proiect, dar am blocat un atmega8 si as vrea sa il deblochez, insa nu stiu ce sa fac.am scris hex-ul in atmega8 iar montajul nu a functionat, atunci am crezut ca e problema de la fuse bits pt ca mc-ul foloseste un xtall de 8mhz extern. apoi am reconectat mc-ul pe programator si am scris lowfuse 0xE7comanda folosita"C:\WinAVR-20100110\bin\avrdude.exe" -p m8 -c avr910 -P com7 -U lfuse:w:0xE7:mdin momentul acela nu am mai avut access la atmega8as vrea sa stiu daca il pot debloca? daca da, cum? e singurul care il mai am si vreau sa il mai folosesc.plsss help!!!

Link spre comentariu

sincer nu stiu cum lucreaza avr-dude daca nu pui un parametru... in cazul tau hfuse. daca le lasa neatinse ar trebui sa functioneze. in schimb daca pune default 0x00 sau 0xff atunci ori SPIEN ori RSTDSBL sunt modificate, ambele fiind necesare pentru o programare seriala. totusi eu tind sa cred ca le lasa neatinse. sincer eu intodeauna precizam ambii registrii indiferent daca aduceam o modificare sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări