Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

ole

Postări Recomandate

SalutareAm si eu o intrebare.Care pini ce conecteaza la un afisor grafic TLX-711A ,si care este procedura de initiere in Bascom?acesta este modelul: http://forum.lcdinfo.com/viewtopic.php?p=2531Va multumesc.

Fiin un modul care mnu e compatibil cu seria de lcd HD nu poti sa-l legi si sa-l comanzi facil .Se pare ca toti pinii trebuie sa-i conectezi D0....D7 , WR,RD,CE, C/D , Reset si sa scrii tu libraria pentru afisare in functie de comenzi/date si datasheet.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut baieti,

Apelez si eu aici pentru un mic ajutor. Programez si eu microcontrolere in limbaj BASIC, dar am un program care e scris in C si nu ma descurc cu el. As vrea sa-l rescriu pentru un alt mcu si nu ma descurc. Acest program : http://www.kolumbus.fi/~ks9292/JUMA-DDS ... s_v101.zip este scris pentru mcu ATMEGA88 si daca se poate as vrea sa-l transform pentru ATMEGA8. Dar, cum am spus, nu ma descurc in C. Este cineva de aici care poate sa ma ajute cu asta? Daca DA, ii multumesc de pe-acum. Toate bune, Ovidiu.

Link spre comentariu

Salut baieti, ...

In caz ca vrei sa te apuci tu de "translatare" ti-as sugera sa incepi cu acest pdf:http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc2553.pdfsi anume sa vezi daca toti registrii folositi la atmega88 se pot porta si ai suficienti disponibili pe atmega8. daca da, atunci stii ca treaba se poate face... Din pacate nu te pot ajuta pentru ca nu ma ajuta putinele cunostinte avute in sectorul acesta...
Link spre comentariu

salutare as avea o intrebare: am incercat un soft pentru LC-metru care este facut ca foft in AVR studio 4.Problema este ca ca qurt foloseste de 16mhz iar eu am doar de 4,6,8,10,12 si 16,xx cum se poate modifica sa folosesca alt quart de exemplu 12mhz.Am modificat eu intrun loc dar imi spune in monz ca am eroare de frecventa.Atasez fisierul:

Link spre comentariu

Da, nu prea merge inlocuit! Atmega88 are o facilitate care se foloseste in schema si nu o are Atmega8 : pin change interrupt. Asta e! :rade: Mersi frumos pentru buna-vointa.

Pai daca ai fi citit.datasheetul la atmega8 ai fi vazut ca pinul 14 este denumit ICP(intrerupt capture pin) care se remarca ca activeaza vectorul de intreruperi in cazul in care la intrarea acestui pin isi schimba starea din high in low si viceversa! Aceasta facilitate de obicei e folosita pentru a masura durata unui impuls! Deci data viitoare mai documenteazate!
Link spre comentariu

Nana, nu inteleg de ce esti asa de intepat(a!) . Daca nu am citit in totalitate datasheet-ul asta e! "MEA CULPA". Am citit si eu ce ma interesa din el. Si la urma urmei, am postat aici in sectiunea "Probleme de incepatori"; asta inseamna ca, din start, nu ma dau mare ca sunt experimentat in programare, de aceea intreb cum se face (spre deosebire de altii !). Daca erai mai cooperant(a), ai fi dat un raspuns mai la obiect la problema expusa de mine. Oricum nu prea am inteles ce vrei sa spui cu acel vector de intreruperi. Multumesc, oricum, pentru ca te-ai deranjat sa scrii un raspuns la problema mea. Toate bune.P.S. Apropo! "documenteazate" se scrie cu liniuta: documenteaza-te !

Link spre comentariu

nu cred ca ti-a raspuns intepat desi unii pot interpreta si asa... din partea mea nana are tot respectul pentru ca m-a deblocat in cateva situatii legate de avr-uri. cred ca incerca sa-ti spuna ca inainte sa renunti trebuia sa verifici mai bine. dupa mine problema se rezolva mai usor cumparand un atmega88 decat facand ambitie sa adaptezi codul pentru un mega8

Link spre comentariu
Vizitator adelinn

sunt incepator dupa cum se va vedea din intrebare.e un attiny2313, vreau ca actionand un buton legat la o intrare sa-mi comute o iesire ,deci la o apasare e in 1 la a doua e in 0 samd.am incercat printre altele varianta asta .stiu ca nu ar face exact doresc eu insa nu ramane modificata nici macar o iesire de la o apasare la alta ci se modifica sincron cu intrarea, de ex daca pun PB1 in 0, iesirea PB1 trece in 0.unde o fi buba? intrarea e in 1 printr-o rezistenta legata la + iar cand se apasa butonul, trece in 0.daca se poate cu sugestii in asm, as fi recunoscator.OUT DDRD , 0b1111111 ; PORTD setat ca iesireOUT PORTD , 0B1111111 ;iesirea in 1OUT DDRB , 0b00000000 ;PORTB setat ca intrareOUT PORTB , 0b00000000 ;intrarea in 0IN R16 , PINB ;citesc intrarea si valoarea o scriu in registrul R16ADD R16 , R16 ;practic inmulteste pe R16 cu 2OUT PORTD , R16 ;iesirea ia valoarea lui R16

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Probabil s-a discutat despre interrupts la atmega 8 pe aici. Totusi dupa o rasfoire rapida nu am gasit prea multe informatii.Ma puteti ajuta cu ceva link-uri, eventual explicatii? Multumesc.

Link spre comentariu

Salut,Putin ajutor si la mine.In bucata de program atasata atunci cand pinul b.3 este "0" logic portul b.0 este "1".Portul b.0 ramane in "1" logic pana se scurg cele 30 de secunde.Eu vreau sa pun portul b.0 pe "0" logic chiar daca cele 30 de secunde nu sau scurs, si nu reusesc sa-l fac sa functioneze.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări