Vizitator dj_leno_2006 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Salut la toti, am o statie de transmisie/receptie CB cu o putere de 6w, transmite si recepteaza pe o raza de 15km, cu cat e distanta mai mare cu atat se aude mai prost, am auzit ca se poate adauga o chestie(placuta electronica) care elemina toate interferentele si se aude perfect indiferent ca distanta e de 1km sau 20km, si sa o duc pana la 12w, sa aiba raza de transmisie/receptie mult mai mare. (NU ma intereseaza ca este ilegal) are cineva vreo idee? mersi Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 -Exista amplificatoare (amplificator final emisie) folosite pentru ca TU sa si auzit de cel de la distanta. -Exista preamplificatoare (parca asa le zice, amplificator al semnalului de la receptie), folosit ca tu sa-l auzi pe CELALALT. Vezi ca sunt site-uri specializate in accesorii si statii CB. OFF TOPIC : Mi se pare ciudat ca statia ta scoate 6W, pt ca standardul stiu ca era de 4W OFF TOPIC 2 : Vezi ca ARRul este posibil sa se uite si dupa amplificatoare instalate la statie. Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 A se vedea jopix ITACA care are 40wisky si cred ca multi o adora. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Un gu81 va duce Pout catre 500-600 W si face si cald in cabina... Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Da! Si racoare in celula. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Un gu81 va duce Pout catre 500-600 W si face si cald in cabina... Asa este, dar ce tensiune anodica are nevoie si de unde o ia din cabina TIR-ului? Trebuie un convertor serios!Referitor la distante de emisie/receptie: cu statia mea CB instalata acasa, am auzit soferi de tir aflati la 1000km distanta in dupa-amiezele de vara, cand reflexia pe ionosfera pe 27MHz era f buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 btw, sa ne destindem putin cu radioamatorismul in masina: Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 .....Da domnule, asta radioamatorism adevarat! Ma intreb cat o fi costat echipamentul de pe duba aceea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum