Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent'' TUJ ROS11A''

Postări Recomandate

doresc sa construiesc un redresor auto. partea de comanda a tiristorului de putere este facuta cu un tranzistor TUJ ROS11A , pe care nu-l gasesc de cumparat ,si nici echgivalentva rog sa ma ajutati cu un echivalent la acest tranzistor !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

3

• validae

3

• dumitrumy

3

• em2006

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 11 ani mai târziu...
La 08.12.2009 la 16:47, em2006 a spus:

Poti pune orice TUJ. Mai raspandit e 2N2646.Daca nu gasesti, poti face un simulator de TUJ cu 2 tranzistoare complementare.

Imi spuneti va rog cum vin conectate cele 2 tranzistoare? Nu gasesc 2n2646. Multumesc.

Link spre comentariu

Manolo.Omul întreabă de tranzistoare...

Cipry.Foloseşti schema care ţi-am pus-o.În plus introduci pe traseul de "+" o rezistenţă de forţă,de limitare.Până în 1 ohm.Cu tiristorul deschis complet să nu depăşeşti curentul max stabilit de tine.Cât ţine traful şi tiristorul.De regulă 5-6 amperi,dar poate fi şi 10.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
La 18.03.2021 la 8:58, modoran a spus:

Cam asa ceva:

'post-10734-0-45245000-1382109922.jpg

Ati ales cel mai prost exemplu, notatiile din schema sunt aiurea, autorul e pe dinafara, a incurcat emitorul cu bazele. Unde a scris "B" trebuia sa scrie "E"
In loc de "E1" si "E2" trebuiau "B"-uri, caci TUJ are 2 baze si un emitor, nu invers. E2 nici nu exista.

La 18.03.2021 la 13:03, manolo a spus:

In poza pusa de modoran se vede clar cum se simuleaza TUJ cu tranzistoare ,daca se doreste TUJ echivalent la adresa pusa.

E gresita, a scris prostii

Link spre comentariu

Postat Martie 18

La 08.12.2009 la 16:47, em2006 a spus:

Poti pune orice TUJ. Mai raspandit e 2N2646.Daca nu gasesti, poti face un simulator de TUJ cu 2 tranzistoare complementare.

Imi spuneti va rog cum vin conectate cele 2 tranzistoare? Nu gasesc 2n2646. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări