Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare alarma imobil la reteaua RDS

Vizitator kamelia

Postări Recomandate

Vizitator kamelia

Va rog frumos, daca cineva ma poate ajuta sa trec alarma de la reteua Romtelecom la reteaua RDS. Nu ma pricep sa leg firele intre ele. Am intrebat la RDS si au spus ca se poate conecta la RDS pentru a suna pe mobil in cazul unei efractii.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumi_bv

8

• icet

7

• tv1

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce tip de alarma este? Pe placa centralei de alarma aveti 4 borne, notate RING, TIP, R1, T1.Pe ring si tip se leaga cele doua fire cu ton RDS. La R1 si T1, este iesirea din centrala, spre telefonul d-voastra. Nu trebuie reprogramat nr de telefon daca a fost programata sa sune de pe linie romtelecom si va suna pe acelasi nr de mobil. La alarma, centrala taie linia telefonica, comunica evenimentul, apoi elibereaza linia. Nu se recomanda legarea centralei in paralel cu telefonul, conectarea corecta este in serie, cum am descris mai sus. Daca sunt nelamuriri, reveniti.

Link spre comentariu

ESPRIT 728. Linia telefonica se conecteaza la bornele RING / TIP.R1 / T1, sunt iesirea din centrala si merg la telefon. Conectata astfel, nu are voie sa "ia linia" la apeluri din exterior. Este linie RDS, sau Romtelecom? Verifica daca linia este corect conectata in centrala si apoi vorbim. Daca ai aparat de masura, pe linie romtelecom masori 55V. RDS-ul are 35V. Ai si internet pe aceasi linie? In cazul acesta, se monteza un splitter.

Link spre comentariu

Ce culoare au firele de pe RING si TIP si de unde vin, ca nu-mi dau seama? sunt din cablul FTP , impreuna cu perechile porto si verde? Mufa din stanga, unde intra perechile porto si verde, merge la calculator? mufa mica din dreapta merge latelefon?

Link spre comentariu

Ring si Tip sunt albastru si alb firele care ajung la mufa mica care duce spre telefon.Portocaliul cu alb ies si se duc in R1 si T1 iar verdele cu alb vin din cablu principal si cred ca sunt pt internet.Mufa groasa merge la calculator.

Link spre comentariu

datele(internetul) trebuie sa aiba 4 fire, in cazul tau, perechile porto si verde (mufa groasa, RJ45)perechea albastru, eu vad ca este legata la R-1; T-1, care este iesire din centrala de efractie, spre telefon. spune-mi ce culoare au firele de pe RING; TIP, (intrarea) si de unde vin.

Link spre comentariu

Da,am gresit.Maro cu Alb intra in Ring si Tip........ vin din cabu principalAlbastru cu Alb intra in R1 si T1 .Ideea e ca functioneaza perfect(ma apeleaza pe mobil)doar ca raspunde ea inainte sa raspund eu,in cazul in care nu sunt prin zona telefonului :rade:

Link spre comentariu

pare sa fie legata corect. asa s-a manifestat dintotdeauna? poate ca are nevoie de un reset rece(decuplare acumulator si 220V ptr. 30 secunde). in nici un caz nu se poate face acum, deoarece suna sirena exterioara daca ramine fara alimentare (daca acumulatorul ei este ok). subiectul ramane deschis si vorbim maine, cred ca ai nevoie de splitter.

Link spre comentariu

Si eu stiam ca e lagata bine ca doar de mana mea e facuta legatura,dar ma gandeam ca poate am gresit totusi undeva.Mai am sa masor sa vad daca vine acea tensiune de 35 V.De la cine am cumparat alarma mi-a zis ca un apelator telefonic ar rezolva problema asta dar totusi speram ca mai exista si alta solutie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări