pelikanu Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Am cateva lampi 6P6S (dintr-acelea negre) si vreau sa fac un amplificator pentru casti. A mai incercat cineva aceasta combinatie? O schema are cineva?Am gasit prin internet doua variante principale, OTL si cu transformator pentru adaptarea impedantei pana la 32ohm (atat au castile) - nu stiu ce sa aleg.Daca stiti o alta schema OTL pentru un amplificator cu casti cu impedanta de 32ohm - dar apar alte tuburi in constructie, va rog indicati-mi-o - pot adapta alte tuburi, nu tin mortis sa fie 6P6S Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Am cateva lampi 6P6S (dintr-acelea negre) si vreau sa fac un amplificator pentru casti. A mai incercat cineva aceasta combinatie? O schema are cineva?Am gasit prin internet doua variante principale, OTL si cu transformator pentru adaptarea impedantei pana la 32ohm (atat au castile) - nu stiu ce sa aleg.Daca stiti o alta schema OTL pentru un amplificator cu casti cu impedanta de 32ohm - dar apar alte tuburi in constructie, va rog indicati-mi-o - pot adapta alte tuburi, nu tin mortis sa fie 6P6SEu unu nu vad vreo schema, de unde stim noi ce ati gasit pe internet??Si de ce v-ati orientat la 6p6s pt amplif de casti cand exista si alte tuburi mai mici si cu Ra mai mica, 6p6s e o lampa care poate functionala ca finala audio fara probleme dar in otl nu am vazut-o pana acum.... Link spre comentariu
pelikanu Postat Decembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Imi cer scuze pentru confuzie. 6P6S am eu - arata bine, sunt negre si simpatice. Le-as folosi daca as avea o schema pentru ele. Variantele pe care le-am gasit pe internet le-am enumerat pentru a afla o parere a dumneavoastra legata de OTL-uri (merita? ce pierd daca renunt la transformator?) Intrebam de o alta schema - daca lampa 6P6S nu se impaca cu castile, caut orice alta schema pentru un amplificator de casti, pe 32 ohm. Am uitat sa specific modelul castilor: http://www.head-fi.org/forums/f4/philip ... view-7503/ deci mi-ar trebui cam 1.5W pentru un canal .. Link spre comentariu
pelikanu Postat Decembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Am gasit schema din atasament - are transformator final, insa nu am de fel ECC83 (12AX7). 12AU7 am insa ECC82. Merge in aceasta schema sa inlocuiesc 12AX7 cu ECC82 sau 6N6P fara a afecta prea mult performantele? Obtin 1.5W cu aceasta schema? http://audioartillery.com/projects/firefly_amp Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Studiaza schema asta. Daca doresti detalii iti voi spune,dar deocamdata acumuleaza mai multe scheme si pareri si apoi te hotaresti.Putem sta de vb si despre functionare si detalii de constructie. Link spre comentariu
pelikanu Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Multumesc mult.Nu inteleg cum merge circuitul acela de temporizare - de ce transformatorul este conectat la +/- puntii de diode, iar pinii pentru alternativ, pleaca mai departe in schema? asa trebuie ori puntea de diode trebuie inversata?Punctul 2 pe care nu l-am inteles, a fost conectarea releului - in momentul in care acel releu este alimentat, el deconecteaza iesirea audio de la masa. Condensatorul de 220uF presupun ca ofera aproximativ 20s inainte de a cupla releul - este sanatos pentru lampile finale sa stea cu iesirea conectata la masa atata timp?Iar la urma - Vad ca intrarea se face cu 1/2 din ECC82 - cealalta jumatate poate fi folosita presupun pentru canalul B; Pentru a nu afecta stereofonia montajului, pot folosi doua triode simple de genul EC92? Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Multumesc mult.Nu inteleg cum merge circuitul acela de temporizare - de ce transformatorul este conectat la +/- puntii de diode, iar pinii pentru alternativ, pleaca mai departe in schema? asa trebuie ori puntea de diode trebuie inversata?Punctul 2 pe care nu l-am inteles, a fost conectarea releului - in momentul in care acel releu este alimentat, el deconecteaza iesirea audio de la masa. Condensatorul de 220uF presupun ca ofera aproximativ 20s inainte de a cupla releul - este sanatos pentru lampile finale sa stea cu iesirea conectata la masa atata timp?Iar la urma - Vad ca intrarea se face cu 1/2 din ECC82 - cealalta jumatate poate fi folosita presupun pentru canalul B; Pentru a nu afecta stereofonia montajului, pot folosi doua triode simple de genul EC92?Corect ai observat!Am desenat gresit semnele de pe puntea redresoare,trebuiesc inversate.Nu e mult 20",cand cuplam la alimentare traful,contactul NC al releului tine in SC castile pentru a nu aparea pocnituri sau diverse probleme in casti pana la incalzirea tuburilor si stabilizarea tensiunilor prin montaj.Se poate folosi cu mare incredere 1/2 din ECC82 pe fiecare canal,stai linistit nu o sa ai probleme de diafonie,sigur asta,dar daca tii neaparat sa folosesti tuburi independente este OK ! Timpul de decuplare al contactului NC il poti alege cat doresti,dar 15"-20" cred ca ar fi cel mai bine.Poti folosi orice fel de schema de temporizare,fie cu tranzistori fie cu un 555.P.S am uitat si un condensator de filtraj de 1000Mf/16V pe puntea de alimentare a temporizatorului ,mii de scuze! Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Aici este schema alimentatorului si temporizatorului pentru amplificatorul de casti,corectata! Imi cer scuze pentru greseli! Link spre comentariu
pelikanu Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Multumesc mult d-le Lazaroiu pentru efort, acest amplificator ramane final pentru proiectul meu, voi prezenta fotografii si opinii (doar la nivel de amator) dupa ce-i dau de cap.Ma gandesc sa fac tot amplificatorul acesta pe placa - din nefericire, Target-ul meu, in lipsa licentei, imi da voie sa fac proiectul pe o singura parte si piesele-mi sunt razlete ca oastea otomana dupa Stefan.Are cineva idee ce software as putea folosi pentru a obtine un pcb dual layer pentru schema asta - si sa fie free? (asta pentru a nu ne incadra la hacking). Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Multumesc mult d-le Lazaroiu pentru efort, acest amplificator ramane final pentru proiectul meu, voi prezenta fotografii si opinii (doar la nivel de amator) dupa ce-i dau de cap.Ma gandesc sa fac tot amplificatorul acesta pe placa - din nefericire, Target-ul meu, in lipsa licentei, imi da voie sa fac proiectul pe o singura parte si piesele-mi sunt razlete ca oastea otomana dupa Stefan.Are cineva idee ce software as putea folosi pentru a obtine un pcb dual layer pentru schema asta - si sa fie free? (asta pentru a nu ne incadra la hacking).Imi cer scuze d-lui ,dar trebuie sa te orientez catre d-lui in ceea ce priveste realizarea de PCB-uri,tot ce am vazut realizat de d-lui sunt excelente,incearca sa-l deranjezi cu o intrebare....,sau am vazut realizari exceptionale si la dl.,le-am vazut chiar pe "viu",nu stiu ce programe folosec d-lor.Eu le fac inca cu creionul si hartia milimetrica si sunt multumit de ele. Spor la treaba !P.S schema este atat de simpla incat cred ca ti-ar iesi destul de elegant si pe o singura fata (circuitul),tuburile pe o parte si pasivele pe cealalta,nu neaparat iti trebuie dublu-placat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 ...Imi cer scuze d-lui ,dar trebuie sa te orientez catre d-lui in ceea ce priveste realizarea de PCB-uri...Folosesc exact aceasi metoda ca si dumneavoastra,numai ca hirtia mea si creionul sint PC_ul(paint) fara nici un alt program(am dezvoltat foarte multe simboluri),NU ma satisface nici un program cu care am incercat sa lucrez pina acum(trasee de masa-restrictii impuse-lungime conexiuni-capacitati parazite-linii-etc)... Link spre comentariu
md_2910 Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Am facut si eu ampul acela pe care domnul lazaroiu la recomandat si este super,il recomand si eu,dar cu 12 AU7 cu anozii mari. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Am facut si eu ampul acela pe care domnul lazaroiu la recomandat si este super,il recomand si eu,dar cu 12 AU7 cu anozii mari. Asa este,12AU7 este echivalent cu ECC82,dar sunt unele cu anozii mari si altele cu anozii ceva mai mici,cu toate ca datele de cataog sunt identice si cu toate ca sunt pareri pro si contra in ceea ce priveste diferentele dintre aceste doua tipuri constructive,exista totusi o diferenta maricica in ceea ce priveste Pda si I anod,practic vorbind.Eu am facut cu ceva ani in urma un experiment practic si am riscat doua tuburi de acest fel,daca una "ceda" la 15mA-18mA pe anod,cealalta mergea pana pe la 25mA-30mA.In aceeasi situatie mai sunt si cele din seria ECC81 si ECC83 (dar cu date diferite) Link spre comentariu
pelikanu Postat Decembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2009 ECC82 cu anozii mari? de aia nu am. Pot pune E80CC sau E88CC in loc de ECC82? E80CC si E88CC am mari. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Consider ca se bate campii ca de obicei , doar de dragul de a nu-ti spune nimeni adevarul despre solutia simpla , pe care o cunosc , totusi , toti : cauta schema de la ARITMA , inlocuiesti EL84 cu 6P6 , iar cu 6P6 alimentat la 250Vanod vei avea nevoie de 4300 ohmi impedanta anod , raportul dintre primar/secundar va depinde de impedanta de sarcina dorita , cauta in posturile mai vechi si vei gasi modele de calcul ..... cam asta este tot , sper ca vei cauta singur ! SUCCES . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum