Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare sistem audio complet !

Vizitator criss-one

Postări Recomandate

B&W este un vis pt muritorii de rand ca noi :cry: Oricum pt un amplif facut din kit-uri doua boxe "medium"sunt numa' buneSi imi permit sa fac o precizare o chestie pe care unii nu o constientizeaza(nu vorbesc de cei care am discutat aici)si anume ca daca ai doua boxe de r...t si le pui la un amplif Hi-Fi din cea mai tare clasa vei obtine un sunet direct proportional cu boxele.Adica tot chestia cu R.Si invers este la fel.Si ca sa dau un citat(sa-mi fie rusine nu mai stiu cine a spus asta) dar suna asa:"daca intr-o galeata de vin pui o lingura de gunoi vei avea gunoi.Iar daca intr-o galeata de gunoi pui o lingura de vin vei avea tot gunoi".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

7

• zal

2

• papyreloaded

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Vizitator criss-one

Legat de tuner, parerea mea proprie si personala este ca pur si simplu nu are rost sa te complici. Gasesti la SH modele bune, ieftine(100-200 ron) care le cam bat si pe cele din ziua de azi(pt ca acum nu mai e interes pentru asa ceva). Un kit te va costa mai mult(de 100 ron nici cutie decenta nu faci) si sigur, 100%, cum vrei tu, nu se va ridica nici pe departe la performante. Solutia adoptata pt CD-player e mai mult un soi de a zice "facut de tine". E adevarat ca este ieftina dar din pacate o sa observi ca tot cu 200-300 ron iei un CD-player la SH(Marantz, onkyo, philips etc) care in mod sigur va suna mai bine. Alegerea desigur este a ta.Cat despre boxele mentionate, ai pus in aceeasi oala boxe care intra deopotriva la categoria "submediocre" cum ar fi JBL balboa si Infinity Primus(submediocre raportat la Hi-fi si celelalte modele mentionate), categoria "hi-fi entry level" adica Whafedale 9.1, Tannoy Mercury F1 si Heco Victa, care nu depasec 300-350 Eur si suna acceptabil. B&W 705 e cu totul alta clasa(1000E) aici deja intri bine in domeniul HI-FI deja conteaza f mult amplificatorul, sursa (chiar si cabluri standuri) .

:aplauze :d Multumesc frumos pentru raspuns, insa te rog sa mai citesti o data tot ce am scris eu pana acum...Eu NU vreau sa fac acest sistem PENTRU A INREGISTRA VREO PERFORMANTA DEOSEBITA, ci pentru ca pur si simplu imi doresc sa construiesc un sistem "dupa chipul si asemanarea mea", daca-mi permiti sa folosesc aceasta sintagma, din punct de vedere al design-ului...NU vreau sa construiesc acest sistem NICI DIN CONSIDERENTE FINANCIARE (adica fiindca nu as putea sa-mi cumpar un sistem din magazin), sunt fericitul posesor de zi cu zi al unui Samsung ht-txq120 de vreo doi ani si acest sistem momentan imi satisface APROAPE intrutotul cerintele in materie de muzica si home cinema.Nu in ultimul rand, boxele acelea pe care le-am dat drept exemplu, reprezinta preferintele mele IN MATERIE DE DESIGN, nu de performanta, astfel incat am pus una langa alta si o JBL Balboa si o B&W 705.
Link spre comentariu
Vizitator criss-one

Intelept este ceea ce ai spus _farad_...

Acum sa spun si eu ceva legat de asocierea aceasta dintre boxe si amplificator + sursa semnal...

Mi-a fost dat sa intalnesc anumite combinatii mult mai ieftine care se auzeau mult mai bine decat alte combinatii mult mai scumpe, asezate una langa cealalta.

Tin minte odata ca am ascultat la Domo un sistem format dintr-un receiver Sony de vreo 900lei si o pereche de boxe verticale Pioneer la vreo 700lei care se auzea cu mult mai bine decat un tandem format dintr-un receiver Marantz la vreo 1700lei si o pereche de boxe Jamo la vreo 1200lei. Sursa - PC

Toata lumea care trecea pe langa ele le dadea alternativ mai tare si mai incet si ramanea fascinata de sunetul care iesea din cele doua Pioneer-uri si stupefiata de baraiturile aproape ca cele pe care le scoate un Genius (ii cunosc foarte bine sunetul) care ieseau din cele doua Jamo.

Link spre comentariu

Multumesc de considerent.Si nu am dat exemple concrete ci doar am folosit cuvantul cu "r" tocmai pt ca nu conteaza atat marca cat conteaza cum sunt construite.Printre alte scule am doua Unitra care au ajuns la varsta respectabila de 20 si ceva de ani nici nu stiu exact cat si care se iau la tranta cu o gramada de fitze de-astea noi.In alta ordine de idei s-a impamantenit la noi obiceiul sa importam scule de renume din cosul de gunoi.Adica panasonic-uri facute la chinezi in sistem las-o ma ca merge asa(suna familiar?) cu finali pe care scrie 100W(si care daca ii iei de la producatorul adevarat chiar scot atata)dar sunt atat de prost contrafacuti ca nu ating nici jumatate din performantele originalului si exemplele ar continua pana maine.Un exemplu trait de mine:amplituner Technics cu toate nebuniile pe el si care la deschidere mi-a oferit un soc.Zeci de strapuri intre piese(in special rezistente si tranzistoare) integrate Taiwan VU-metre cu ac China si pe lateral o eticheta Assembled in Maroc :nebunrau: Intrebarea mea este de ce dracu mai scria pe carcasa Made in Japan??Pt ca intr-adevar carcasa era Japan :limb: Chiar nu inteleg aiureala asta din ziua de azi.Tehnoton nu baga in carcasele sale placi facute in China echipate cu piese Taiwan si asamblate intre ele in Zimbabwe :aut:

Link spre comentariu
Vizitator criss-one
:aplauze :da :aplauze Ei uite ma bucur ca am mai gasit un Mircea Badea si pe aici fiindca si eu sunt unul dintre ei (sper sa nu-l urasti pe acest personaj, in acest caz - scuze de asocierea facuta...).Ce sa facem, asta-i viata, noi dorim lucruri cat mai performante, cat mai smechere, etc., firmele care au in oferta aceste lucruri nu ni le pot oferi la un pret pe care sa ni-l permitem, se cauta portite pentru a rezolva problema, una dintre ele fiind mana de lucru (tot ce inseamna productie in sine) ieftina, iar una dintre cele mai ieftine si extrem de specializate maine de lucru din lume este...China. Bingo ! Nu-i nimic de mirare legat de Panasonic si alte firme de larg consum percepute ca "bune" de vreme ce si firmele considerate performante in domeniul lor recurg la via China pentru diverse servicii. Ex: produsele din Marea Britanie, inclusiv cele din domeniul pe care-l avem noi acum in dicutie - Cambridge Audio, NAD, B&W, Tannoy, Kef, sau produsele din Germania, etc.
Link spre comentariu

Nu sunt mega fan Mircea Badea(pt anumite chestii) dar imi place stilul sau.Ca sa ma explic mai bine nu ma deranjeaza ca-s facute in china.Vreau sa spun sa ies lucruri de foarte buna calitate de la ei.Insa nu ajung la noi.Aici ajung doar rebuturile si copiile ieftine.Si daca cineva mi-ar pune intrebarea:Ia zi cat vrei sa dai pe o scula Technics 150$ si sa fie jeg sau 200$ si sa fie ok va asigur ca ma strang la burta si mai pun 50 de $.De-al dracu'

Link spre comentariu

Aia s-o crezi tu!La noi in tara iti vinde jegul cu 300$ si cea care e de calitate o vinde la 1000$, ca doar e calitate dom'ne!Nu conteaza ca ele initial costa 150 respectiv 200.AStea nu se vand in cantitati mari si tot omul care le vinde baga un adaos de iti sta ceasu.

Link spre comentariu

Sharky valorile le-am dat aleatoriu dar ai dreptate sunt duble cele bune.Asta cu conditia sa ajunga si pe la noi ca eu nu am mai vazut o scula 100% Japan de pe vremea cand inca nu aveam barbaUneori ma ia dracii cand imi desfac amplitunerul sa-l curat de praf (e full japan si e de-o seama cu mine :rade: )si vad cat de ingrijit e lucrat si cat de frumos sunt asezate toate piesele.Al naibii japonez daca punea el o rezistenta pe diagonala sau un condensator mai intr-o parte.Le executa frumos ce mai.Chinezariile de azi te sperii cand te uiti in ele ce talmes-balmes gasesti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări