ady_marinescu Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 ideea e ca vreau sa-mi iau cateva led-uri d-astea: http://www.led1.de/shop/product_info.ph ... -led-c-227 acu ce nu pricep eu e de ce amperaj au nevoie. cumva 120mA/3.6Vcc? vreau sa fac din ele o plafoniera auto. si cam cate sugerati pt treaba asta? acu am 2 chinezarii care lumineaza prea putin. or mai vrea si radiator? ca n-or sa stea aprinse prea mult, data fiind aplicatia. daca mai aveti si alte sugestii de montare, chestii la care sa am grija, etc, v-as fi recunoscator... eventual vreun mod de legare la pinii lor.... daca treaba merge bine, le-as baga si prin bord..... Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 nimeni n-a folosit led-uri asemanatoare? macar legarea la pini. Link spre comentariu
junior Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Uite si datashetul lor : http://samsung.led1.de/images/stories/f ... H834TS.PDF Gasesti in el tot ce iti trebuie . Se specifica un curent maxim prin fiecare LED de 37mA : alegi un curent de 25-30mA si o sa te tina mult mai mult . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 sa le dai curentul prescris de junior(30mA/chip,fiecare led are 4) printr-o sursa de curent constantsursa e cu integrat daca se incalzesc ledurile,daca nu pune o rezistentasa lasi min.2V cadere de tensiune,adica max.10.8V(3,6Vx3)astea se folosesc la mobile cu foto,cred ca pentru un sedan ajung 3,le combini sa-ti dea 10.8(serie/paralel o sa ai 6 leduri de legat)dupa finalizare pune o poza... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Mai bine legi in serie cele 2 sectiuni ale led-ului ca sa obtii 7.2 V/60mA( (+) la pin 2 prin rez balast,pin3 unit cu pin 1, (-) la pin 4).Asa caderea de tensiune pe rezistenta de balast e mai mica in cazul folosirii unui singur led si nu te complici cu electronica.Recomand un cablaj suficient de mare folosit ca radiator tinand cont ca la 30 mA/chip trec 432mW prin capsula.La auto calculeaza amperajul maxim prin led la 15V (130 ohm/1W,pentru 60mA). Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 multumesc!cand o sa rezolv o mica pb cu cardul pe care il folosesc la cumparaturi pe net o sa iau. sau o sa caut ceva asemanator pe la noi. desi ...tare ma indoiesc ca o sa gasesc. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Eu inteleg din ce scrie acolo ca sunt folosibile pentru telefonie mobila, pe post de blitz. Inteleg si ca daca le legi in paralel poti sa le alimentezi constant la 120mA sau pentru o perioada de 2 secunde la 300mA, cand e pe post de blitz. Daca le vei folosi pentru iluminat continu trebuie probabil folosite pe cablaj de aluminiu, altfel nu cred ca le vei putea raci bine. Ar mai fi o problema, ma gandesc ca datorita aplicatiei lor au o durata de viata scurta. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 eu pricep ca au 2 regimuri de lucru: normal si blitz. cu amperaje de lucru diferite. ar trebui sa tina si in regim normal cu amperaj mai mic. dar pana la urma ma gandesc sa folosesc asa ceva: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Chiar vrei sa le folosesti?sau numai intrebi ,asa,sa sti ce ai de facut cand ,in viitor,probabil, le vei folosi;la leduri amperajul mic e pt functionarea de lunga durata(regim normal),amperajul mare e pt. functionarea de scurta durata.Timpul de expeditie de la led1 e de 3zile...@The StressmakerDa-i si valorile la rezistentele alea...@Bogdan_Da,au viata scurta daca nu le alimentezi cu curent constant.@ady_marinescu la ledurile aste poti sa le faci orice ca tot viata scurta au ;eftine si Made in PRC Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 vreau sa le folosesc imediat ce le pot cumpara (rezolv cu cardul). ca pana atunci nu pot face plata.renunt la ideea cu led-urile chinezesti. o sa iau de pe site-ul nemtesc.rezistentele le calculez singur, multumesc. o sa iau in considerare o tens de 14.5V sa fiu sigur.partea proasta e ca vrand sa le folosesc la plafoniera nu vad unde o sa pun radiator. da ma descurc eu cumva.PS: stie cineva vreun magazin de electronice prin viena? Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 trebuie un mic radiator, trebuie sa disipe vreo 300mW fiecare. Poti lipi niste aripioare de tabla subtire pe folia de cupru, pe cablaj, chiar in punctul unde se lipesc pinii LED-urilor. Experimentezi pana cand temperatura in functionare continua dupa 2-3 minute nu trece de 35-40 de grade pe masa de lucru (in plafoniera va fi mai neplacut - spatiu inchis). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum