ratza Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 100V sînt suficien?i. Po?i pune mai mul?i în paralel, de valori mai mici. Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Am gasit si condensatori de 2200uF/100V Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Intrebare de 100 puncte:Deci vreu sa folosesc un trafo de retea pe post de traf de iesire ...ok( o chinezarie) dar cum il desfac? ca astia l-au lacuit is lipite tolele! si nu vreau sa stric bobinajul si carcasa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Intrebare de 100 puncte:Deci vreu sa folosesc un trafo de retea pe post de traf de iesire ...ok( o chinezarie) dar cum il desfac? ca astia l-au lacuit is lipite tolele! si nu vreau sa stric bobinajul si carcasa.Pai nu tot ce zboara se mananca....avind in vedere curentul f mic ce trece prin dinsul putin probail sa intre in saturatie deci lasa-l asa asta daca are 220 primar cu 2x12v secundar...pe de alta parte tensiunea e si asa mica puterea la fel recomand un traf dedicat ...ca sa ai un randament cit mai bun Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Chinezii care au facut trafo ....cred ca mananca tot ...si ce zboara si altele.O sa fac probele cu el asa pe un canal oricum are 7-8cm patrati nu cred ca se satureaza Link spre comentariu
elm Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Ideea utilizarii tensiunilor mici in cazul tuburilor este din start gresita--- cam prea categoric ca sa fie total si perfect adevarat!Gabriele mersi pentru raspuns dar nu pot vedea schema propusa .... e prea mica!Din cauza timpului redus in aceasta perioada nu pot intretine prompt acest thread de discutii dar promit ca zilele urmatoare revin cu cateva scheme pe care as dorii sa le discutam!Vreau sa experimentez acest domeniu al functionarii la tensiuni reduse dar timpul si mai ales finantele sunt limitate de aceea inainte de a ma apuca de lipit piese am vrut sa aflu mai multe pareri si ajutor din partea celor care mananca electronica si tuburile pe paine la micul dejun Acum niste ani am intrebat un prof. ceva de genul "de ce nu se face , ca e mai bine" in legatura cu tuburile electronice; din pacate nu mai tin minte exact ce. Important insa, este ca raspunsul a fost scurt: daca era mai bine, se facea...Asa ca si eu iti zic la fel, daca se putea cu tensiuni anodice de x10V, nu se mai complica nimeni cu tensiuni de citeva sute de volti... Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Mai am o nelamurire in legatura cu modul de legare a grilei , vezi att .variantele a,b si c care e mai buna si de ce !Nu inseamna ca nu poate functiona la tensiuni mai mici ,am aproape toate piesele( unele trebue sa soseasca la posta zilele astea,de maine sunt in concediu si pana la Anul Nou e gata) fac proba si o sa postez rezultatele .....apoi mai discutam Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Figura a) nu o recomand, se poate distruge grila. Figura b) e modul standard de leg?tur? al pentodei, iar figura c) transform? pentoda în triod?, reducînd puterea util? ?i schimbînd caracteristicile. Eu am legat în modul din figura c) la amplificatorul meu cu EL84 ?i cu toate c? puterea a sc?zut, sunetul s-a schimbat total, fiind mult mai pl?cut pentru urechile mele. Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Mersi pentru lamuriri Acum mai intreb, de ce la B si la C apare o dispersie asa mare a valorilor rezistentelor de grila, cred ca toti proectantii de scheme cauta sa obtina max din componentele utilizate , daca punctele de functionare nu difera f mult de ce apare aceasta dispersie?(in general pentru PCL82 am gasit Ua=150-220V si Ia=35-40mA) Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Rezisten?a de pe gril? trebuie s? limiteze curentul la valoarea maxim? din catalog pentru a nu se distruge. Practic grila devine un mini-anod. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Corect, insa la 65V in cazul lui nu e nici un pericol in a se depasi puterea pe grila 2 asa ca merge si fara rezistenta. Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Prima punere in functiePozitiv:FUNCTIONEAZANegativ:Bass slabNu am decat un singur tub perfect celelante au uzura, unele destul de avansata<< Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Revin acum in Ajun de Craciun cu urari de bine si fericire cu ocazia Nasterii Domnului! Urmariti va rog att si faceti comentariile de rigoare Am pozat oscilogramele pe dreptunghiular la 200Hz si pe sinus la 1000Hz amplificatorul mere liniar intre 80 si 20000Hz Un trafo de iesire e cu intrefier si unu intretesut( ele sunt altfel absolut identice si proaste ,tola are 0,5mm( seamana cu tabla de conserva ) ,sectiunea aprox.7cm patrati si sunt trafuri de retea la baza 220/2x12V)Va las pe dvs. sa ghiciti care din canale e cu traful intretesut! Ca sunet e bine ,mai putin bass-ul care e cam slab! brum insesizabilRevin si cu schema folositaMultumesc celor care m-au ajutat cu piese, sfaturi si indrumari.Inca odata LA MULTI ANI Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Chestia cu 5 Att asa ca revin cu restul de poze Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Craciun Fericit!Si schema folosita .Dupa cum vedeti pe schema nu am folosit tocmai tensiuni mici! dar o sa revin! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum