Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Uite cam asa:P=U*I => I=P/U Traful are, cica 40VA.1)Daca folosesti 2X12V, adica 24V, atunci curentul maxim va fi de 40/24=1.6A2)Daca folosesti numai o infasurare de 12V, curentul ar fi 40/12=3.3ACalculele presupun ca sarcina e pur rezistiva, nu punte sau alte chestii reactive. De asemenea, trebuie verificat ca tine sirma. Presupun ca e bobinat in asa fel incat sirma sa tina. De fapt, cred ca sirma e pentru 1.6A, nu ptr 3.3A. Asta poti vedea masurand diametrul sirmei si considerand ca densitatea de curent pe care o tolereaza sirma de CuEm e cam de 2-3A/mm^2. Inmultesti suprafata sectiunii cu densitatea de curent si afli la cat tine sirma.Un raspuns scurt, orientativ, ar fi cam 1.5A.Cirip

Link spre comentariu

2)Daca folosesti numai o infasurare de 12V, curentul ar fi 40/12=3.3A

nu poti sa il pui sa fie numai de 12V si dublu amperajul pt ca nu ai 4 fire care ies din secundar ai numai 3, deci nu poti sa pui ambele infasurari in paralel...si daca folosesti numai pe 12V in loc de 2*12 tot 1.5A o sa ai.. daca incerci sa tragfi mai mult o sa se incalzeasca infasurarea restepctive peste limitele ei de disipare si asta nu e bine...
Link spre comentariu

csl, daca citesti cu atentie postul meu anterior, o sa vezi ca l-am invitat pe raresvintea sa verifice daca tine sirma. Daca tine, nu te impiedica nimeni sa folosesti numai o sectiune de 12V, adica un capat si priza (daca configuratia e cu priza), lasand celalalt capat nefolosit.Cirip

Link spre comentariu

Mi se pare ca trafurile alea nu au priza mediana in sec ci au doua infasurari secundare separate. Cel putin cele pe care le-am luat eu de-acolo asa erau. Asadar sunt 4 fire. treaba e: or merge sa le pui in paralel? Nu debiteza una pe cealalta daca nu sunt perfect echilibrate?

Link spre comentariu

cirip traful ala e luat sau vrea sa il ia, de la conex, care le ia de la petra..

si nu face nimeni un traf care sa il faca de 2*12V si sa puna sarma groasa ca sa poata sa fie folosita o singura infasurare la puterea trafului..nu e rentabil..si ar da falimant....

si in plus, petra le face la comanda, deci daca a zis conex ca vrea 2*12V si 40VA atunci asa le face..sa mearga la 2*12 la puterea maxima..sau 1*12 la 1/2 putere

Mi se pare ca trafurile alea nu au priza mediana in sec ci au doua infasurari secundare separate. Cel putin cele pe care le-am luat eu de-acolo asa erau. Asadar sunt 4 fire. treaba e: or merge sa le pui in paralel? Nu debiteza una pe cealalta daca nu sunt perfect echilibrate?

daca sunt cu 4 fire in secundar, merge....pt ca daca e 2*xxV atunci ele sunt echilibrate..deci au acelasi voltaj.. si poti sa ulesti 2 fire si masori tensiunea de pe celelalte 2..daca e 0(sau aproape 0) atunci unesti si capetele celelalte si le-ai pus in paralel.. daca nu atunci schimbi capetele la o infasurare, si faci la fel..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări