Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio MAGNADYNE MD6132

daniele1625

Postări Recomandate

Locuiesc in italia de vreo 6 ani si am reusit sa imi achizitionez un radiope lampi MAGNADYNE MD6132.radioul este stereo cu caf dar problema proasta este ca nu vrea sa redea stereo.am reusit cu succes sa il reconditionez dar nu reusesc sa il fac sa redea stereo.este cineva dintre domniile voastre care cu bunatate sa imi dea si mie schema acestui radio cu tuburi?in caz ca da ati putea sa imi spuneti de pe aceasta schema ce tuburi executa receptia stereo pt. ca as vrea sa le controlez si eventual sa le schimb.am posibilitatea sa cumpar toate tuburile noi de pe ebay deci nu vor fi probleme.va multumes tuturor indiferent de raspunsul pe care mi-l veti darui.sanatate!!!ps.un salut domnului vicki! :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniele1625

11

• feri.visky

4

• nicolae57

3

• +_Florin_+

2

Top autori în acest subiect

Pana apare cineva cu schema te sfatuiesc sa urmaresti unde duc firele de la cele doua potentiometre de volum. Acolo trebuie sa fie decodorul stereo. Tuburile din acel etaj sunt "responsabile" cu receptia stereofonica. Decodorul este montat la orice receptor intre demodulatorul de frecventa (detector de raport, discriminator de faza etc) si amplificatoarele audio. Aparatul trebuie sa aiba si un indicator de receptie stereo cu ochi magic, care indica prezenta sau nu a semnalului "pilot" pe 19kHz. Firele acestui indicator duc obligatoriu la decodor. Daca nu sunt suficiente aceste indicii, pune o poza cu interiorul aparatului.Si nu e obligatoriu sa fie tuburile decodorului vinovate...

Link spre comentariu

salut florin!am desfacut capacul si radioul nu are ochi magic.am facut urmatoarele probe:am schimbat finalii intre ei si oricum i-as pune se aude doar canalul din stinga iar cel din dreapta se aunde fffffff. incet si cu un brum practic nu se aude deloc.daca scot un final nu se mai aude nimik pe semne ca sunt in contratimp si de aceea.daca invirt de butonul balans nu se intimpla nimik si daca apas pe butonul stereo se intrerupe toata auditia pe ukw.la fel se intrerupe auditia pe ukw si daca apas pe butonul mono.nu cred ca este de vina potentiometrul dublu.eu cred mai egraba ca este de vina tubul cre face detectia stereo cel cu 19khz care ai zis tu.dar nu am schema.o sa vedem daca cineva o are.iti multumesc!

Link spre comentariu

Salut...

Titlul subiectului tau este interesant... in general la subiect se trece subiectul... nu predicatul... adica salutul... dar lasa ca e bine si asa... important este sa afli ceea ce doresti...

In alta ordine de idei nu am putut identifica aparatul tau... trebuie sa fie pe o eticheta sau pe cartonul din spate un cod alfanumeric care poate da informatii mai exacte...

Link spre comentariu

salutare domnule visky!imi cer scuze ca am incalcit oile cu caprele adica predicatul cu subiectul.m-am uitat pe spatele aparatului dar nu scrie nimik.pe fata lui scrie sus MAGNADYNE iar jos in dreapta MD 6132.mai mult nu va pot spune despre el.este cu scris italiana pe scala si pe aparat adica fabricat in italia dar este cu patent nemtesc.m-am uitat pe spate si are 2 rca-uri de iesire semnal si un comutator fono plus doua mufe de iesire stinga si dreapta.credeti ca acest aparat fost construit ca sa mearga cu un decodor stereo extern?daca e asa de ce are 2 tuburi in final care se aprind?se aude doar canalul din stinga iar cel din dreapta nu se aude deloc (se aude un brum de retea amestecat cu semnal audio abia audibil).daca inlocuiesc lampile intre ele se aude la fel.daca scot o lampa finala atunci radioul nu se mai aude deloc.butonul balans daca il rasucesc nu are nici un efect.daca apas butonul stereo auditia pe fm se intrerupe complet si idem daca apas pe butonul mono.din punctul dvs. de vedere ce se poate face sa se auda stereo?va multumesc!!!

Link spre comentariu

Nu-i nici o problema, vezi cum se intampla in lumea reala: ma culc cu un presedinte si ma scol cu altul...Baga niste poze... standard: Fata, Spate cu carton, Spate fara carton....

Link spre comentariu

salutare domnule visky.pt. moment nu detin aparat foto.am sa imprumut unul si apoi trimit foto.oricum m-am inselat in legatura cu provenienta radioului nu este nemtesc ci italian suta la suta.sa mai stiti ca nici radiomuseum nu are schema lui chiar daca ei detin peste 250 de scheme MAGNADYNE.asta e.apropo cand v-ati trezit ce presedinte era linga dvs?eu sunt in italia si nu sunt la priza.va multumesc!!!

Link spre comentariu

bunaseara domnule visky!revin cu ceva precizari.m-am uitat mai bine si am realizat ca radioul are de fapt 4 transformatoare.unul pt. alimentare,doua de iesire si un altul tot maricel care are doar o infasurare, pare sa fie o bobina si este conectat la cele 2 de iesire.acum lucrurile par sa se limpezeasca.m-am uitat pe butoanele de mono si stereo si este scris:F.STEREO si F.MONO,ceea ce ma conduce la ideea ca inseamna fono mono si fono stereo.se poate ca atunci cand apesi pe f. stereo sa fie comutat tuburile pe stereo dar pt. fono numai.am ajuns la concluzia ca partea de radio nu este totusi stereo.dvs. ce parere aveti in lumina celor adaugate de mine?va multumesc mult!

Link spre comentariu

Aparatul este cu siguranta STEREO, deci doua amplificatoare etc. Butoanele schima modul de lucru. De exemplu, cand semnalul receptionat este slab si nu se decodifica corect cele doua semnale "Stinga-Dreapta" atunci se va lucra pe modul "MONO". La fel si atunci cand postul receptionat emite "MONO". Anumite aparate au un bec (LED) care semnalizeaza daca aparatul receptioneaza un post ce emite "STEREO"...Cele de mai sus presupune prezenta in aparat a "decodorului stereo", un modul care, de multe ori, lipseste din aparat...Asteptam poze care sa clarifice modelul si tipul aparatului...

Link spre comentariu

Un receptor stereo cu tuburi este din start ceva deosebit, asa ca merita tot interesul. Domnul Feri are dreptate, fa-ti rost de aparat foto cat mai curand si ataseaza niste poze interior/exterior.Un receptor stereofonic trebuie sa aiba neaparat decodor + indicator "stereo". Ma mir ca nu are ochi magic, aceasta fiind solutia cea mai comoda ca indicator luminos in receptoarele cu tuburi (becurile se comanda mai greu cu tuburi iar leduri pe vremea aceea nu cred ca se fabricau).Asteptam pozele... :da

Link spre comentariu

Nu-i nici o problema, vezi cum se intampla in lumea reala: ma culc cu un presedinte si ma scol cu altul...Baga niste poze... standard: Fata, Spate cu carton, Spate fara carton....

Ce bine ar fi sa candideze si niste femei la presidentie, te culci cu una si te trezesti cu alta ! Interesant trebuie sa arate acest aparat, ce fel de tuburi are ?
Link spre comentariu

Mai toate folosesc tuburi americane.Pentru schema incearca aici:http://www.radiopistoia.com/.Au multe scheme pentru Magnadyne si va intelegeti in limba lui Marconi.Ce n-am reusit sa aflu in final,cine-i domnul VICKY? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări