Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED-uri Japoneze

bogdan_

Postări Recomandate

As vrea sa fac niste lampi de gradina folosind led-urile de tipul ASTA

Vreau sa folosesc cate 2 led-uri per lampa comandate cu sursa de curent constant.

A mai lucrat cineva cu ele sau cu ceva similar? Ce parere aveti despre ele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• Gheorghe Dracu

2

• aly4quad

2

• remus68

1

Da, tocmai asta este si idea. Vreau relativ multa lumina de la un singur LED si cu un consum mic.Chiar si un consum dublu nu era o problema. Eu intrebam in sensul de cat de veritabile sunt datele de pe site, desi nu mai are prea mare importanta acum pentru ca am comandat deja 10 bucati sa testez.

Link spre comentariu

Daca vrei sa experimentezi,ia d-astea(www.led1.de/shop/product_info.php?pName ... -c-191_257) pe care le alimentezi la 3,2V/350mA printr-o sursa de curent constant,radiator tapan(leduri adevarate ,testate de io),sau poti sa folosesti: www.led1.de/shop/product_info.php?pName ... -c-227,tot cu sursa de curent si radiator;pentru a beneficia de free shipping tre sa ei de min. 10euro(~43ron) ;am luat de la ei de 20e si am primit produsele in 3 zile!

Sa auzim de bine,pt sch de surse intreba-ma

Link spre comentariu

tyc,Nu voriam sa merg pe led-uri de putere asa de mare. Vreau sa fac doar o iluminare foarte discreta. Tocmai de asta led-urile pe care le-am ales sunt micute totusi. Nu vreau sa intrun in probleme de management termic. Un led mic il racesc usor doar cu un cablaj. Practic vor fi zone unde iluminatul este asigurat de iluminat de la strada si atunci scopul led-urilor este doar de a evidentia cate ceva si zone unde este total bezna si unde un asemenea led face foarte multe.

Link spre comentariu

Un bec economic de 5W face toti banii in astfel de cazuri. LEDurile au probleme cu managementul termic. Ca sa nu mai vorbim ca eficacitatea data in fisa tehnica e cam "barba". Ea se regaseste intr-o anumita masura intr-un lot de x bucati. E vorba de hazard.

Link spre comentariu

Salut. Un bec economic de 5W e deja prea mult. In ceea ce priveste managementul termic, am zis, e doar 1 led per lampa, deci sa disip vreo 0.2W nu o sa fie problema. Lampa o sa fie foarte mica si din aluminiu, chiar nu imi pun problema de incalzire. Sursa de curent o sa fie compensata termic. Cat despre led-urile respective, ei bine fac mult mai multa lumina decat un led asemanator cu 4 chip-uri care ar trebui sa aiba 10 lumeni, deci cei 25 de lumeni par reali. Sper sa fie si durata de viata pe masura asteptarilor. In cateva zile o sa revin cu poze si detalii despre primul prototip. Probabil in weekend.

Link spre comentariu

Da, la 0.2W nu e nicio problema, asa e. Dupa ce il montezi am si eu curiozitatea sa aflu parerea ta despre cantitatea si calitatea de lumina cedata. Experienta nu mi-a dat pana acum rezultate deosebite. De aia, sunt curios...Bafta!

Link spre comentariu

Am folosit 8 leduri de 16 lm pt un stop auto si lumineaza cat un bec cu filament de 21W,ledurile nu au radiatoare...http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... szukaj%3D+

Daca vrei sa faci racirea prin PCB,foloseste MCPCB(PCB cu suport metalic) sau PCB pentru IF(de acela subtire,cu suport FR4),PCB la care atasezi un radiator mic(o tablita de tabla de 2,5mm

din Al).MCPCB am vazut la turci ,150$mp,minim 1mp :nebunrau: ,este si pe Farnell(cod 4147984)pe la 14euro/1,5 dmp

La ledurile de putere(altele decat alea din Taiwan,China,samd)au fise tehnice cu masuratori ,in care sant precizate conditiile in care se efectueaza masuratorile,se alimenteaza prin surse de curent constant,in comutatie cu factor de umplere diferit de 1,se folosesc de timpi 'morti' pt racirea ledului si de efectul de 'memorie' a retinei.De aia sursele de cc pt leduri sant scumpe(+ ca in RO se cunosc f. putine si tara e plina de 'oportunisti').

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

LED-ul respectiv e foarte ok eu am inlocuit led-ul de 5mm dintr-o lampa solara cu un LED de genul ala si lumineaza mai tare ( nu la cat stie el din cauza lampii) insa lumina tine cu 2-3 ore mai mult decat alta lampa identica echipata cu LED-ul de 5mm clasic. Alea 2-3 ore lumineaza mai slab led-ul nu ca la inceput dar in orice caz ramane aprins sa vezi pe unde mergi in gradina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări