Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Optimizare incinte rusesti 200AC022

Palade Vlad

Postări Recomandate

Sincer,aici m-am blocat.Daca ce am spus eu este cat de cat corect,ar trebui sa masori impedanta de iesire a integratului.Dar asta nu stiu cum se poate face.Presupun ca este data pe undeva in datele de catalog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Palade Vlad

13

• caudiodesign

5

• titro

4

• Mircea Bartic

3

Vizitator balog

Impedanta de iesire a unui amplificatr se poate determina usor prin raportul tensiune curent pe care il poate oferi statia la putera nominala. Amplificatoarele -in toate cazurile au impedante sub impedanta de iesire minima ce trebuie conectata la iesire(din considerente de siguranta in functionare si fiabilitate, fidelitate audio)

Link spre comentariu

OFF topic:

Hmmm...........Ar trebui sa te documentezi putin.Cel putin in sonorizarile pro,puterea ampului se alege peste cea a boxei.Asta pentru a avea o rezerva de putere,pentru a nu duce amplificatorul in clipping.Incearca sa pui o incinta de 500 de watti pe un amp de 10 wati si apoi pe unul de 600.Fa chestia asta si dupa sa vii sa ne zici ce ai auzit.La fel,daca gresesc pe undeva,va rog corectati-ma.Titro,te rog da-ti cu parerea la ceea ce am spus eu mai sus.Sunt curios daca e ca mine.

Ai dreptate. E mult mai usor sa arzi un difuzor cu un amplificator slab pe care il vei conduce mai mult ca sigur in clipping (din cauza lipsei de putere) si astfel vei alimenta sistemul de difuzoare din incinte cu un semnal care se indeparteaza de sinus si se apropie de dreptunghi (cc) iar intr-un difuzor tot ce nu se transforma in sunet sau un pierderi mecanice se transforma in caldura => arderea bobinei. Cele mai sensibile la distorsiuni sunt inaltele care daca nu sunt protejate foarte bine din filtru se ard imediat.Ca si fapt divers chiar azi am incercat niste boxe cu HP15W (difuzor de 200W RMS) pe un amplificator de 2x500 W RMS / 8 Ohmi si dupa vreo 3 ore de teste difuzoarele functioneaza la fel de bine ca si atunci cand au fost scoase din cutie.ON topic:Vlad, incearca sa asculti incintele tale pe un amplificatior mai rasarit, nu lua ca referinta AS2050-ul pt ca acela este un amplificator "ucigas de difuzoare" cum spunea un prieten de-al meu. Incearca un final pe mosuri sau daca ai ocazia incearca-le pe un amplificator profesional si vei fi surprins ca incintele tale vor merge la 200 W RMS fara probleme (si vor si suna foarte bine pe deasupra).
Link spre comentariu

Recomandati-mi , va rog o schema de amplificator de putere care sa poata "duce" incintele astea. Nu am prieteni care sa aiba amplifuri e putere asa ca vreau sa-mi constriesc unul (chiar si cu mosuri)

Link spre comentariu

chestia aia cu membranele care se misca prea mult la variatia volumului este din cauza ca , la "amplifurile inteligente " facute de romani, s-au pus condensatoare de cuplaj de valori mari la intrarea in etajul final ( am vazut si de 4.7 sau 10 microfarazi) si de aceea la reglarea brusca ( sau macar rapida ) a volumului sau tonului , cu integrate gen tda 1524 sau A273/274 se obtin componente continue pe iesire pana se incarca condensatorul ala, si asta "trage" de membrane...io am avut pe mana unu Tehnoton zis digital, care facea sa se miste membranele la reglajele mentionate chiar si fara semnal....deci fa rost de amplif mai bun si boxele merg ok...difurile alea daca sunt Amfiton si scrie pe ele 100W 4 ohm cu suspensie foarte moale sa stii ca au Frez in aer liber sub 22Hz, si deci sunt bune calitativ daca nu dai sute de W in ele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări