Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Optimizare incinte rusesti 200AC022

Palade Vlad

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Palade Vlad

13

• caudiodesign

5

• titro

4

• Mircea Bartic

3

Vizitator dreadboy

poi daca l-ai folosit la calculator... vezi sa nu ai pre-ampu` de la egalizator mai sus de jumatate... ia incearca sa`l dai chiar mai jos de jumatate... pe la vreo -3 -6dB si vezi cum se aude! si basu nu`l da in sus pana se face bara aia rosie... ca asa imi caraie si mie basu

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

sa`tzi dau alt exemplu.... am avut mai demult un amplif care`mi facea asha cu preampu la 0dB si bassu default... faza era ca nush dc... nu suporta un curent prea mare pe intrare... asta la unu "facut"; la o statzie electromures... nushiam io si tzineam intrarea din calculator pe intrarea phono :oops: :oops: :oops:deci... incearca sa micsorezi volumu din volume control din calculator si compenseaza din volumul statziei! exeperimenteaza!

Link spre comentariu

Adica iesirea de la calculator pe intrarea phono (by the way,aia e intrare de semnal foarte mic,de genu cativa milivolti de la doza magnetica sau ceramica).Din cate stiu eu,iesirea de placa de sunet ar trebui sa aiba 2 Vpp (peak to peak).Cred ca problema lui Vlad este una legata de dampingul amplificatorului.Trebuie sa fie cat mai mare,ca sa tina cat mai bine sub control membrana.Am vazut anul treut un amp Electronica Industriala (nu stiu ce model ) care facea urat de tot.La orice semnal de bass scuipa membrana afara,uneori se misca necontrolat.Presupun ca asa iti face si tie nu.Daca am gresit pe undeva va rog corectati-ma.

Link spre comentariu

Eu folosesc de vreo trei luni un amplif cu STK4182. Problema este ca atunci cand trec cu volumul de jumate, basii scot niste sunete ciudate- parca ar fi decentrati,si membranele se misca de parca ar vrea sa-si ia zborul.La volum mic totul este OK. Am folosit si AS2050 cu ala se comportau si mai rau. Imi putetiexplica ce este dampingul uni amplificator?

Link spre comentariu

E un MT 3220 de 2*20 RMS in 8 ohmi.Finali pe 2N3055.Am scotocit acum prospectul.L-am auzit foarte putin (e dus pe undeva pe la tara) si mi s-a parut un rahat.Plus ca facea faza nasoala cu falfaitul membranei.

Link spre comentariu

te-ai gandit vreo data, cat de putin, ca amplificatorul care-l folosesti este mult mai puternic decat boxele tale?dupa parerea mea cred ca ai avut noroc ca nu ai ars difurile din boxe!!!cat despre "damping" nici eu nu stiu ce inseamna shi astept shi eu sa vad ce inseamna daca stie careva!!!bafta!!!

Link spre comentariu

Hmmm...........Ar trebui sa te documentezi putin.Cel putin in sonorizarile pro,puterea ampului se alege peste cea a boxei.Asta pentru a avea o rezerva de putere,pentru a nu duce amplificatorul in clipping.Incearca sa pui o incinta de 500 de watti pe un amp de 10 wati si apoi pe unul de 600.Fa chestia asta si dupa sa vii sa ne zici ce ai auzit.La fel,daca gresesc pe undeva,va rog corectati-ma.Titro,te rog da-ti cu parerea la ceea ce am spus eu mai sus.Sunt curios daca e ca mine.

Link spre comentariu

stiu asta asa am procedat ca mi-am facut sistemul de sunet pt pcde ex difu de sub are 50Wrms shi il atac cu un amp de 70wrms.ideea era ca sa nu dai vol amplificatorului peste cat poate boxa/diful.

Link spre comentariu

Daca nu ma insel,damping factor reprezinta raportul dintre impedanta difuzorului si impedanta de iesire a amplificatorului.Cu cat e mai mare,cu atat e mai bine,deoarece impedanta de iesire va fi cat mai mica si se va comporta ca un scurtcircuit pentru forta contraelectromotoare generata de difuzor,amortizandu-l mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări