Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema display Navigatie BMW 16:9, 2 lini verticale

Vizitator Darius

Postări Recomandate

Vizitator Darius

Buna , am o problema la monitorul de la navigatie(navi mare 16:9 model seria 5) , de 2 zile mi au aparut 2 lini subtiri verticale (rosie si verde) pe displayul de la navigatie .Stie cineva ce poate fi si cum se poate repara ? A mai patit cineva asa ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Felis

3

• MoshuLeo

1

• paul14

1

• lucione_cip

1

Top autori în acest subiect

Ceva de genu am patit si eu cu un Monitor LCD dar din vina mea, adica am perforat cu varful de la surubelnita banda dintre display si montaj.Acum nu stiu de ce ti-a aparut tie acea dunga. Ai umblat la el?, sa nu cumva sa fi patit ca mine.

Link spre comentariu

de vina sunt conexiunile displayului cu placa electronica care sunt tot de tipul folie si in timp apar contacte imperfecte solutia de depanare e prin inlocuirea displayului pentru ca de regula se dezlipeste folia in urma vibratiilor direct de pe sticla acelui display

Link spre comentariu
Vizitator Darius

Ceva de genu am patit si eu cu un Monitor LCD dar din vina mea, adica am perforat cu varful de la surubelnita banda dintre display si montaj.Acum nu stiu de ce ti-a aparut tie acea dunga. Ai umblat la el?, sa nu cumva sa fi patit ca mine.

Nu am umblat la el , sa intamplat cand am dus masina la vopsit , se poate sa fi ajuns ceva praf ? pentru ca sa chituit ceva la masina si era mult praf (doar pe dinafara pt k usile si geamurile au fost inchise, dar ma gandesc k poate a ajuns si pe acolo ) sau sa fie din cauza ca sa sudat pe masina ? in ziua in care sa sudat nu a avut nimic, a 2 zi dupa vopsire cand sa iau masina au aparut pt prima data.Cum se poate rezolva ? daca il duc la cineva priceput il poate face ?
Link spre comentariu

Daca ai putina pricepere si cunosti bordul, poti incerca sa ajungi la maruntaie si sa curesti cu spray de contact si sa verifici "ochiometric" daca nu e vreun fir sarit. Zici ca s-a sudat si s-a vopsit, asta cam inseamna busitura. Posibil si de la soc sa se fi intamplat.

Link spre comentariu
Vizitator Darius

Daca ai putina pricepere si cunosti bordul, poti incerca sa ajungi la maruntaie si sa curesti cu spray de contact si sa verifici "ochiometric" daca nu e vreun fir sarit. Zici ca s-a sudat si s-a vopsit, asta cam inseamna busitura. Posibil si de la soc sa se fi intamplat.

l-am luat jos in seara asta si incerc sa il desfac...deci desfac doar partea cu ecranul daca acolo este problema -ecranul se rabateaza si daca ii scot mufele il pot desface sa vad asa "in mare" cam ce este . ms pt sfaturi :)
Link spre comentariu
Vizitator Darius

l-am luat jos in seara asta si incerc sa il desfac...deci desfac doar partea cu ecranul daca acolo este problema -ecranul se rabateaza si daca ii scot mufele il pot desface sa vad asa "in mare" cam ce este . ms pt sfaturi :)
l am luat jos , am dat cu spray dar nu a disparut , doar se vede putin mai slab ... cat de grav poate fi ? daca il duc la cineva care repara electronice il poate repara (daca este luat jos de pe masina si nu primeste semnal) ma gandesc k nu e ca la un televizor ... trebuie alimental si semnal de undeva... sau la cei care repara nu este nevoie ?
Link spre comentariu

Darius du-l la un atelier ce repara cas-uri auto,acolo au si cu ce-l alimenta si semnal ,asa ceva nu se repara acasa in sufragerie. Bafta.

Degeaba il alimenteaza pentru ca odata scos din sistemul lui trebuie o interfata speciala pentru activare care sa simuleze permisiunile date de bodycomputerul masinii(asa cum e nici macar pe alt BMW nu poate fi montat fara sa fie folosit softul de diagnoza pentru imperechere.Daca pana sa fie dus la vopsit functiona corect cel mai probabil a fost lovit displayul de cei din service (sudura intradevar poate genera distrugeri in modulele vehicolului daca borna la bateria na fost scoasa si scurcircuitate intre ele (+- impreuna)dar de regula la sudura cedeaza si memoreaza erori centralina de airbag(nu este obligatoriu dar este cel mai des intalnit)
Link spre comentariu

incearca la o reprezentanta bmw, cred ca acolo e cel mai indicat sa'l duci.

incearca si pe forumul de la bmw bmwforum, poate s'a mai confruntat cineva cu problema asta.

daca niciuna din astea 2 nu dau rezultate, lasa'l asa, nu cred ca 2 linii acopera prea mult din ce arata displayul

Link spre comentariu
Vizitator Darius

incearca la o reprezentanta bmw, cred ca acolo e cel mai indicat sa'l duci. incearca si pe forumul de la bmw bmwforum, poate s'a mai confruntat cineva cu problema asta.daca niciuna din astea 2 nu dau rezultate, lasa'l asa, nu cred ca 2 linii acopera prea mult din ce arata displayul

am scris pe bmwclub dar nu am primit nici un raspuns ... cei cu reparati radio tv la care am apelat cand aud de bmw nu vor sa se bage ...
Link spre comentariu

normal ca nu vor sa se bage pentru ca efectiv nu au ce le face fara scule dedicate.Orice componenta aflata pe BMW este imperecheata cu restul componentelor de aceea nici nu functioneaza pe alte autoturisme chiar daca sunt de aceeiasi marca si model.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări