Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

turatie motor

cristinel_bm

Postări Recomandate

Va rog sa va spuneti parerile referitor la ceea ce va voi scrie mai jos. Sincer...nu stiu raspunsul dar vreau sa vad si parerile voastre:- sa presupunem ca exista un motor care merge cu o turatie de 3000 rpm- asta inseamna ca se invarte cu 3000 de turatii pe minut , un minut avand 60 secunde => ca acel motor se invarte cu 50 rotatii pe secunda- la o rotatie un piston urca o data si coboara tot o data...inseamna ca la 50 rotatii pe secunda ...urca de 50 ori si coboara de 50 de ori- la 6000 rpm un piston ar avea de urcat intr-o secunda de 100 ori si de coborat de 100 de ori intr-o secundaOARE ASA ESTE?...SAU ESTE O GRESEALA????Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristinel_bm

3

• teoilca

2

• Blind

1

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

bine...io nu zic ca nu ii adevarat. Imi imaginez cum se rotesc motoarele, sunt electrice care se invart cu 20-22 mii de ture....iar alalalt e rotativ. Eu vorbesc de faptul ca un piston urca si coboara de 50 ori intr-o secunda!!!!! asta mi se pare imposibil...eu cred ca turatia nu ii chiar asa dupa cum se spune!...sau habar n-am...de asta va cer si parerea voastra

Link spre comentariu

este exact asa cum ai calculat... evident dureaza pana creste turatia de la 0 la 600 rpm (ralanti mediu intre diesel si benzinar) dar la turatii mari fara sarcina isi modifica mult mai repede turatia. evident toate astea sunt permise de fixarea "tzapana" a bielelor pe arbore si a pistonului pe biele (boltz si cuzineti) precum si de contragreutatea de echilibrare a arborelui... imagineaza-ti ce ar fi daca n-ai avea volanta... :da

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator marius_vfp

si drujba e in 2 timpi si prinde usor 12mii pe minut , da cei asa de speriat 3miii pe minut , la diesel e miltisor da la o forja se duce si in 4 , nare nika , eu iam dat 4 asa ca totul e ok , si lasa intrebarile astea , catzi cresc peri albi degeaba si imbatranesti prematur, :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări