cristinel_bm Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Va rog sa va spuneti parerile referitor la ceea ce va voi scrie mai jos. Sincer...nu stiu raspunsul dar vreau sa vad si parerile voastre:- sa presupunem ca exista un motor care merge cu o turatie de 3000 rpm- asta inseamna ca se invarte cu 3000 de turatii pe minut , un minut avand 60 secunde => ca acel motor se invarte cu 50 rotatii pe secunda- la o rotatie un piston urca o data si coboara tot o data...inseamna ca la 50 rotatii pe secunda ...urca de 50 ori si coboara de 50 de ori- la 6000 rpm un piston ar avea de urcat intr-o secunda de 100 ori si de coborat de 100 de ori intr-o secundaOARE ASA ESTE?...SAU ESTE O GRESEALA????Va multumesc! Link spre comentariu
teoilca Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 calculul e bun, zic eu ... Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 no bine...dar mie ...sincer va spun...ca nu imi vine sa cred niste fiare se pot balangani 4 cm intre 15-100 ori pe secunda de sus in jos sau invers Link spre comentariu
teoilca Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 stii soneria de telefon cu clopotel si ciocanel? soneria respectiva bate in clopotel de 50x pe secunda...stiu ca ti se pare mult dar asa e cand despici firul in 4. Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Gandeste-te ca motoarele rotative de la mazda ajung lejer la 10-12mii rpm. Ce e atat de greu de crezut? Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Decembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2009 bine...io nu zic ca nu ii adevarat. Imi imaginez cum se rotesc motoarele, sunt electrice care se invart cu 20-22 mii de ture....iar alalalt e rotativ. Eu vorbesc de faptul ca un piston urca si coboara de 50 ori intr-o secunda!!!!! asta mi se pare imposibil...eu cred ca turatia nu ii chiar asa dupa cum se spune!...sau habar n-am...de asta va cer si parerea voastra Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 este exact asa cum ai calculat... evident dureaza pana creste turatia de la 0 la 600 rpm (ralanti mediu intre diesel si benzinar) dar la turatii mari fara sarcina isi modifica mult mai repede turatia. evident toate astea sunt permise de fixarea "tzapana" a bielelor pe arbore si a pistonului pe biele (boltz si cuzineti) precum si de contragreutatea de echilibrare a arborelui... imagineaza-ti ce ar fi daca n-ai avea volanta... Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 si drujba e in 2 timpi si prinde usor 12mii pe minut , da cei asa de speriat 3miii pe minut , la diesel e miltisor da la o forja se duce si in 4 , nare nika , eu iam dat 4 asa ca totul e ok , si lasa intrebarile astea , catzi cresc peri albi degeaba si imbatranesti prematur, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum