Nucleu Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Salut! Am niste motoare pas cu pas (unul este astrosyn 17pm-k041-p2f iar celalalt nu stiu) cu 5 fire si pe oricare 2 fire pun aparatul de masura indica o rezistenta...! Nu imi dau seama care dintre fire sunt pentru o bobina si care sunt pentru alta bobina. Daca iau toate firele pe rand, toate au legatura cu oricare altul doar rezistenta dinte ele difera ori 10 Ohm ori 20 ohm.Este ceva in neregula cu aceste motoare? Mersi! Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 nu e nici o problema cu motorul.dupa cate imi dau seama ai o configuratie ca in atasament.dupa schema mea intre oricare si 5 ai 10 ohmi si intre oricare alte doua ai 20.. dah.. Link spre comentariu
teoilca Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 e un motor unipolar, comanda e diferita fata de cel bipolar Link spre comentariu
Nucleu Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Si pentru un astfel de motor trebuie un controller diferit fata de unul cu 2 bobine ? Link spre comentariu
teoilca Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 comanda unui motor pas cu pas utilizand l297 Link spre comentariu
Nucleu Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 acuma ma inteles despre ce e vorba.... Link spre comentariu
teoilca Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 acuma mi-am dat seama ca de fapt este un motor normal...esti sigur?? Link spre comentariu
Vizitator dannyhd Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Am si eu o intrebare pentru comanda motoarelor bipolare cu l297 si l298. Trebuie folosite diode rapide? E ok sa se foloseasca FUF5408 sau UF5408? Pentru motoare unipolare se poate folosi si 1n4001? Eu vroiam sa comand niste motoare de la floppy, bipolare. Link spre comentariu
Nucleu Postat Martie 30, 2010 Autor Partajează Postat Martie 30, 2010 Teoretic poti folosi orice dioda atat timp cat este rapida...! Ar fi recomandat diode rapide...eu am folosit BY299 parca....si este ok..si nu sunt nici scumpe! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum