XAN77 Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 da, asta stiu, cresterea tensiunii pe acumulator e direct proportionala cu uzura lui. Coreland timpul de incarcare cu tensiunea de la borne voi face, zic eu, un incarcator mai sigur pentru acumulator. Ce ma enerveaza la astea rapide, eu am un Foton Expert, e ca desi zic ca stiu multe, dupa oprirea incarcarii nu specifica prin vreun led ceva si cum a depistat incarcarea 100%. Stiu doar ca mereu ii incinge incarcatoru de-i ia dracu, chiar daca detecteaza corect delta v sau t alea sunt oricum momente cad acumulatorul se afla deja in overcharge. Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Am citit tot topicul si sint la fel de nelamurit ;daca nu stim ce vrem , nu vom putea realiza nimic; deci :1.pina la ce tensiune este recomandat sa descarcam acumulatorul ? cit timp il putem tine asa ?2.cind ne oprim din incarcare ? cind atingem o anumita tensiune ? cind atingem o anumita temperatura ?3.ce facem cind atingem temperatura critica ? care ar fi aceia ? ce facem daca atingem temperatura si tensiunea inca nu ajuns la nominal ?4.ce relatie este intre uzura acumulatoarelor si tensiunea maxima de incarcare ? Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Cred ca gasesti o multime de raspunsuri aici: http://www.buchmann.ca/toc.asp Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Materialul pare bun ; dar poate este prea amanuntit in anumite descrieri neesentiale ; la capitol evolutie temperatura in timpul incarcarii gasim cam putin . Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 daca dai 50 de lei pe o bormasina cu acumulatori, sigur s-a facut un compromis undeva - de obicei la acumulator ... si normal ca iti crapa destul de repedeun incarcator la o astfel de bormasina este de toata jena, doar un traf care se incinge rau de tot (subdimensionat), o dioda redresoare, o rezistenta si 1 led, dar isi face(a) treaba.eu am schimbat acumulatorii cu unii de firma de 1200mAh (tot NiCd) si inca imi merge (de vreo 3 ani), dar l-am incarcat mereu printr-un LM317 cu C/10 timp de 14 ore printr-un temporizator mecanic. Cand ma grabeam le bagam la C/2... C/4 cu senzor de temperatura diferential setat pe 5*C sa opreasca incarcarea. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Eu am o bormasina de 75 lei ; am sa va povestesc ce incarcator are :-traful nu se incalzeste deosebit ; este putin caldut la sfirsit de incarcare-are 2 regimuri de incarcare varianta de fast cu 2C curent de incarcare varianta de low cu 0.05C-la introducere acumulator se cupleaza varianta de low si este semnalizata-cuplarea pe fast se face manual , din un buton , cu alta semnalizare-decuplarea incarcarii fast se face cu senzor termic automat; am masurat temperatura si la mine in masuratoare a indicat 50grCdeci , conform cu datele disponibile despre ni-cd , nu este ceva rau sa incarcam cu 2C ; este normal sa oprim incarcarea prin temperatura maxima in elementi ; nu are sens sa monitorizam tensiunea pentru ca are doar 70-80% din acumulator folosit ; daca vrem ca periodic sa ii facem un ciclu complect , dupa ce o descarcam pina la un volt/element , o incarcam la inceput cu low , apoi pe fast , o lasam sa se raceasca pina la 40 gr si apoi o incarcam pe low cam inca 4 h ;eu am facut acest ciclu si am observat ca s-a ajuns la diminuare tensiune pentru baterie incarcata ; incarcatorul nu mi se pare rau ; satiface atit graba , daca exista dar si posibilitatea de a face o incarcare la full. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 m-apucai de cablaj, sa vedem ce iese Ai finalizat proiectul, cum se comporta? Vreau sa folosesc si eu aceeasi schema pt. un acumulator 18V/1300mAh (se modifica R4 la 5,6KΩ), da' australianul care a conceput proiectul nu vrea sa deie "programul" pt. PIC si la partea asta nu ma pricep deloc... :cry: Link spre comentariu
Vizitator gaby007boss Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Salutare prieteni electronisti,as avea si eu nevoie de o indrumare de la voi! am o autofiletanta einhell cu acc bt-cd 14,4 v dc si am ars incarcatorul defapt suportul acela unde se fixeaza acc-ul,si bagandu-mi eu nasul in el am observat ca s-au ars niste rezistoare si nu mai stiu ce valoare au am pus eu una de vreo 100k dar nu se incarca acumulatoarele mai deloc,stie cineva cam ce valoare au acele rezistoare sau o alta schema de incarcare pt aceste acumulatoare.Va multumesc mult! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Pune o poza.E din ala cu 2 rezistente si un LED? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum