bogdan546 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 As dori o schema pentru un incarcator la acumulatorul de 14,4v a unei bormasini Link spre comentariu
petre_s Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 ai incercat cu o sursa de curent constant? de exemplu LM317. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Decembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2009 ma intereseaza daca are cineva o schema care sa reduca curentul cand este incarcat acumulatorul Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Bec in serie cu acumulatorul. Filamentul unui bec cu incandescenta are rezistenta de 13X mai mare la 2500 grade decat la temp. camerei.Creste curentul prin acumulator-creste temperatura filamentului+rezistenta--se micsoreaza curentul prin acumulator.Si invers. Link spre comentariu
petre_s Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Daca vrei ceva mai avansat, eu am un proiect de incarcator rapid (incarca cu 1,25A) si opreste incarcarea cand apare deltaV. La simulare a mers ok, dar inca nu am apucat sa-l fac fizic. 99% merge fara nicio modificare, 1% sanse sa mai modific ceva in soft..(are un microcontroler PIC). daca te bagi spune, am si cablajul proiectat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Si pe mine m-ar intresa astaBanuiesc ca se poate regla curentul si din restul pieselor,nu numai din soft,sau?ms Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Exista circuite integrate specializate pentru asa cevaUn exemplu care la ora asta cred ca e mai mult spre didactic (tinind cont ca trebe niscaiva piese externe) e MAX713, da' parca l-am putut comanda de free sample Link spre comentariu
petre_s Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 sigura ca da, e un punct de vedere.iata si schema mea. algoritmul este urmatorul:1.asteapta introducerea acumulatorilor2.incarca la I/4 timp de 5 min 3.incarca la I pana la deltaV negativ4.incarca la I/20 pana la scoaterea acumulatorilor.Daca la un moment dat acumulatorii sunt scosi, se trece in starea 1.I se fixeaza din R4 (vezi datasheet LM317). In schema e fixat la 1.25A.pareri? Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 de curiozitate, poti atasa si softul pentru PIC?multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Dupa mine pare ok schema Dar curentul e cam mare pt acumulatori, I/4 ar fi ok Inca o varianta de incarcator e cu U2400B (uitasem de el) S-ar putea sa incerc varianta asta,ca am suficiente integrate Am proiectat si un cablaj SMD,care e p-aici: viewtopic.php?f=41&t=21683&p=290447&hilit=U2400B#p290447 Si aici inca o discutie despre acumulatori de bormasina: viewtopic.php?f=14&t=33317&st=0&sk=t&sd=a&hilit=U2400B Link spre comentariu
petre_s Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 de curiozitate, poti atasa si softul pentru PIC?multumesc!desigur, insa nu e final, posibil sa mai modific ceva. Link spre comentariu
petre_s Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 m-apucai de cablaj, sa vedem ce iese Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Mai adauga o protectie termica la 45 grade celsius in caz ca se rateaza delta V.Pune senzorul de temperatura pe una din lamelele de incarcare ale acumulatorului.Poti merge combinat cu detectarea delta V sau delta T (parca 1 grad C / minut de la 70% in sus).Nu mari amperajul peste 1C altfel scade randamentul la incarcare si acumulatorii se incalzesc inutil.Acumulatorii de autofiletanta/bormasina cu acumulatori de obicei sunt de 1000-1200 Ah. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 eu unu m-am saturat cati acumulatori am distrus cu incarcatoare rapide cu deltaV si alte minuni, incarcatoare cu care nu pot face un format normal pe long charge pentru acumulatori noi. Ma pregatesc acum sa-mi fac un incarcator care sa aibe in primu rand functie de descarcare, pana la un anumit prag, si cu incarcare long doar prin rezistenta, deci fara curent prea constant, cu detectie de incarcare simpla bazata pe nivel maxim de tensiune (cred ca pe la aproximativ 1,44). Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Tensiunea maxima depinde de acumulator,mai exact de cat de uzat eEu am dat si de 1,6x v pe celula Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum