Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Letcon care nu functioneaza

Mishu_17

Postări Recomandate

Buna Ziua . Azi cand lucram la un montaj cu statia de lipit facuta de mine , LED - ul de la statie a ramas aprins , iar letconul s - a racit . Am verificat contactele , iar toate erau bune . Mi - am dat seama ca rezistenta letconului este arsa . In acest caz ar putea fi de vina statia de lipit , datorita faptului ce tensiunea de pe letcon este mai mare decat 24V , adica 28V ? Am atasat schema statiei .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

7

• lorik199

5

• ratza

4

• nelu F

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

daca ai 28v in loc de 24v nu cred ca este o problema,4v in plus nu au cum sa arda rezistenta letconuluiai 28v in sarcina sau in gol?eu cred ca letconul a suconbat inainte de a face proba,atunci cind a iesit fum din el!fii mai atent alta data :nas:

Link spre comentariu

Eu am 21V pe letcon, tocmai din motive de siguran??. La 28V puterea nu mai e 48W, ci 65W. O cre?tere de 35% a puterii s-ar putea s? fie cam mult.

deci am avut dreptate pana la urma.........
Link spre comentariu

dar statia aia de lipit ce naiba face, nu regleaza tensiunea?

Nu regleaz? tensiunea, doar comut? letconul on-off. A?a c? Mi?ule, cum vrei tu s? faci e foarte bine. S?-i pui un tranzistor solid ?i radiator pe m?sur?, o s? disipi în jur de 10W pe el.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări