Mishu_17 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Buna Ziua . Azi cand lucram la un montaj cu statia de lipit facuta de mine , LED - ul de la statie a ramas aprins , iar letconul s - a racit . Am verificat contactele , iar toate erau bune . Mi - am dat seama ca rezistenta letconului este arsa . In acest caz ar putea fi de vina statia de lipit , datorita faptului ce tensiunea de pe letcon este mai mare decat 24V , adica 28V ? Am atasat schema statiei . Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Decembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Ar fi posibil ca letconul sa se fi ars din cauza ca acum 3 luni l - am legat gesit iar acesta a scos fum ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 de la tensiunea prea mare a crapat Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 daca ai 28v in loc de 24v nu cred ca este o problema,4v in plus nu au cum sa arda rezistenta letconuluiai 28v in sarcina sau in gol?eu cred ca letconul a suconbat inainte de a face proba,atunci cind a iesit fum din el!fii mai atent alta data Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 am avut si eu un letcon pe 220 ce a decedat pe la 235-240v V, de asta zic Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Am 28 de volti pe lecton in momentul in care functioneaza . Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 si de curiozitate: nu ai judecat ca tensiunea este mult prea mare si este nevoie s-o mai scazi?doar era alimentat din statie, si puteai lesne modifica tensiunea Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Eu am 21V pe letcon, tocmai din motive de siguran??. La 28V puterea nu mai e 48W, ci 65W. O cre?tere de 35% a puterii s-ar putea s? fie cam mult. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Eu am 21V pe letcon, tocmai din motive de siguran??. La 28V puterea nu mai e 48W, ci 65W. O cre?tere de 35% a puterii s-ar putea s? fie cam mult.deci am avut dreptate pana la urma......... Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Decembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Pentru a scadea din tensiunea de pe letcon e bun un stabilizator cu LM7824 , care sa aiba un tranzistor extern PNP ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 dar statia aia de lipit ce naiba face, nu regleaza tensiunea?cum crezi ca regreaza temperatura? Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Eu m - am gandit sa pun acest regulator dupa puntea redresoare , astfel incat sa nu am mai mult de 24 de volti pe lecton . Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 dar statia aia de lipit ce naiba face, nu regleaza tensiunea?Nu regleaz? tensiunea, doar comut? letconul on-off. A?a c? Mi?ule, cum vrei tu s? faci e foarte bine. S?-i pui un tranzistor solid ?i radiator pe m?sur?, o s? disipi în jur de 10W pe el. Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Cel mai simplu este sa alimentezi letconul cu tensiune redresata nefiltrata introducand o dioda de separare intre puntea redresoare si C1. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Da, cu condi?ia ca letconul s? fie alimentat dup? diod?, care trebuie s? anuleze filtrarea. A?a cum e acum nu se ob?ine nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum