remus68 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 ma mir ca nu pomeneste nimeni de otel in grosimi de 20-30 mm Totusi...cred ca vrea sa-si imbunatateasca sunetul boxelor, nu sa-si confectioneze artizanal un submarin sau un tanc ! Prin diverse incercari, de a introduce in incinte diferite materiale fonoabsorbante (de la vata, vatelina, chiar polistiren si altele) va trage diverse concluzii si va hotari sa faca asa cum ii place lui. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Probabil ca se practica incintele structura casei dar totusi sa ne limitam la solutii mai usor practicabile. Peretii incintei poti fi din orice material, unele sant bune, altele nu. Lemnul este cea mai practicabila solutie si propun sa ramanem la discutii despre lemn.Referitor la nisip, poate se foloseste in incintele hi-fi/hi-end, dar la incintele pro e chiar aiurea... Calitatile de amortizare sant foarte bune dar sa faci pereti dublii cu nisip intre ei in domeniul profesional este o idee la fel de practicabila ca si autostrada suspendata ( nu este o idee imposibila, dar foarte greu de implementat ).Sa revenim la subiectul initial al discutiei ca daca ne mai lungim mult fac curat pe aici. Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Este foarte interesant tot ce ati expus . Totusi cred ca proiectantii de imobiliare inca nu au citit aceste conversatii ale voastre . Eu am rezolvat cu sunetul initial nazal ; de fapt problema s-a impartit in 2 : -daca se injecteaza semnal normal , sunetul nazal este intarit ; semnalul normal insa nu face parte din domenul de frecventa proiectat al incintelor ; incintele au un domenui limitat la 70Hz -am captusit interiorul incintelor cu ceva vata sintetica de 10mm . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Este foarte interesant tot ce ati expus . Totusi cred ca proiectantii de imobiliare inca nu au citit aceste conversatii ale voastre. se numesc arhitecti iar locul in care se fac auditiile nu e in padure pe deal, e intr-un spatiu arhitectural(adica creat de un bou care pt. asta traieste), care poate fi conceput special in acest scop si care poate influenta foarte tare in bine sau in rau ceea ce auzi tu din sursa respectiva de semnal... mai mult decat atat, poti controla folosind spatiul si modul in care el se prezinta sau se transforma, modul in care auditorul percepe semnalul... trilili, tralala... scuze de off-topic... o sa ma rezum doar la solutii usor practicabile, adica din lemn... cel mai mediocru si mai redundant material din care se poate face o boxa... traiasca progresul... ca sa nu mai zic ca tot solutia mea ti-a rezolvat necazul... mai fir-ar sa fie, ce coincidenta... Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 A vorbi despre incinte DIY de marmura/beton/orice alt material este ca si cum ai incerca sa proiectezi o casa ultramoderna pentru un cersetor de pe strada. In toate forumurile romanesti pe care le-am citit o singura astfel de lucratrua am vazut, in incinta de marmura. Si atata, asta din mii de proiecte lucrate de toti.Arata-mi mie unde contesta cineva calitatea acelor materiale. Nu a spus nimeni ca nu sunt bune, ci doar ca au o impracticabilitate destul de mare. Pentru un om cu o facultate de arhitectura terminata sper ca intelegi ce vreau sa spun.Intr-adevar conceptul de design tine de arhitectura, dar spre marea mirare nu cred ca toti arhitectii care termina facultatea au ca si target principal eliminarea efectelor redundante ale sunetului emis de o sursa sonora de mai multe tipuri ( omnidirectinala, unidirectionala blah blah blah ), ci mai degraba ceea ce ai enumerat tu mai sus.Din partea mea poti sa vorbesti despre marmura cat vrei, dar nu cred ca e solutia cea mai buna pe care o poate realiza cel care a deschis topicul ( sa-si confectioneze sateliti din marmura pentru sorround la sistemul 5.1 ), mai ales ca sa asculte muzica pe un sistem care a fost proiectat pentru filme.Lemnul o fi redundant, dar problema sa nu consta in calitatea lui, ci in modul in care este folosit de catre costructor. Daca nu sti sa implementezi corect solutia rezutlatul final este unul redundant. ( vai ca asa incepe sa-mi placa cuvantul asta )Si tare ma bucur ca esti singurul care i-a recomandat sa puna material fonoabsorbant in incinte.Ar trebui sa fi moderator si sa le raspunzi la toti numai tu. Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Radue, spune-mi te rog, unde ai vazut proiect cu marmura?Sant curios.Lucrez de 12 ani cu asa ceva si am cateva incinte facute, dar din mdf sau pal.M-as fi bagat sa fac asa ceva , dar mi s-a sugerat ca sant prea grele.La VTP mi-am dat seama ca ar fi cam grele, dar la bookshelf m-as baga imediat. Pot fi si motive ce tin de ordin acustic?Adica, sant proiecte pe net cu incinte de marmura?Da-mi te rog, un link.O incinta perfect rigida poate sa dauneze?Am material destul de mult care sta degeaba si care pana la urma ajunge la rebut.Mersi anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 A vorbi despre incinte DIY de marmura/beton/orice alt material este ca si cum ai incerca sa proiectezi o casa ultramoderna pentru un cersetor de pe strada. In toate forumurile romanesti pe care le-am citit o singura astfel de lucratrua am vazut, in incinta de marmura. Si atata, asta din mii de proiecte lucrate de toti. Arata-mi mie unde contesta cineva calitatea acelor materiale. Nu a spus nimeni ca nu sunt bune, ci doar ca au o impracticabilitate destul de mare. Pentru un om cu o facultate de arhitectura terminata sper ca intelegi ce vreau sa spun. Intr-adevar conceptul de design tine de arhitectura, dar spre marea mirare nu cred ca toti arhitectii care termina facultatea au ca si target principal eliminarea efectelor redundante ale sunetului emis de o sursa sonora de mai multe tipuri ( omnidirectinala, unidirectionala blah blah blah ), ci mai degraba ceea ce ai enumerat tu mai sus. Din partea mea poti sa vorbesti despre marmura cat vrei, dar nu cred ca e solutia cea mai buna pe care o poate realiza cel care a deschis topicul ( sa-si confectioneze sateliti din marmura pentru sorround la sistemul 5.1 ), mai ales ca sa asculte muzica pe un sistem care a fost proiectat pentru filme. Lemnul o fi redundant, dar problema sa nu consta in calitatea lui, ci in modul in care este folosit de catre costructor. Daca nu sti sa implementezi corect solutia rezutlatul final este unul redundant. ( vai ca asa incepe sa-mi placa cuvantul asta ) Si tare ma bucur ca esti singurul care i-a recomandat sa puna material fonoabsorbant in incinte. Ar trebui sa fi moderator si sa le raspunzi la toti numai tu. acum un an m-am inscris la un concurs de design... tema era incinta acustica. simplu. nicio cerinta in plus... am stat si am creionat pana am vomat o idee... intr-o zi mi-a venit. sa fac o boxa intr-o tartacuta. pentru cei ce nu stiu ce-i aia, exista google... ce s-a intamplat mai departe? nimic, pentru ca romanul etern din mine m-a invins si n-am mers mai departe... am zis ca ideea asta n-are cum sa fie decat o porcarie... evident, nu era din pal... din 3487 de participanti, din 94 tari, acesta este locul 18: http://www.designboom.com/contest/view. ... =24016&p=2 rasfoiti si restul proiectelor, o sa vedeti cat doare ce nu vom fi niciodata!!! nu mi-am dorit altceva decat sa ne deschidem orizonturile, dar am fost din nou invins... in ceea ce priveste mdf-ul si pal-ul, eu zic sa te linistesti... s-a facut totul, pana prin anii 1998... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum