The Stressmaker Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Sistemul de 6kv e pentru distributie pe distanta mai mare iar cel de 380 e pt distributie locala.Pentru consumatori casnici eu as merge pe varianta alimentarii zonale pe un traf.Nu mi se pare rentabil ca sa pui chiorchinii de trafuri pe stalpi la un cartier rezidential.Cred ca cea mai buna solutie e sa mergi pe varianta cu 6kv si 380 impreuna pe stalpi pe strazile principale,cu distributie de 380 pe strazi secundare,traful fiind la intersectia cu strada secundara.Daca e nevoie de alimentare de forta,doar adaugi pe stalpii de pe strada secundara partea de 6kv pana la consumator,unde montezi traful lui.Cam asta ar fi ideea mea... Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 The stressmaker am spus ca este zona industriala.Nici vorba de locuinte acolo.care strazi??Si problema se pune nu daca va veni un consumator de forta ci unde-l bag pt ca toti vor fi de forta.Inca nu este definitiva situatia si nu se poate spune precis cand va veni fiecare consumator poate fi maine sau peste 3 luni.Consumatorul legat acuma este o hala de depozitare doar cu iluminat si o ghereta pt paznicDar planurile pt o fabricuta in locul halei au iesit deja in primavara se incepe constructia.In plus mai stiu cativa interesati de loturi acolo tot pt hale sau depozite.Deci de ce sa muncim de doua ori?Ca sa aiba Electrica ce manca? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Mea culpa.Ma gandisem la birouri/locuinte de serviciu/etc din jurul unei fabrici cand am scris zona rezidentiala. Ai dreptate cu sistemul de 6kV,e mult mai eficient in situatia aceasta,pierderile de distanta in linia de distributie sunt mai mici,la aceeasi sectiune a conductorului liniei.Raman la parerea ta : daca ai consum de 10kW si stii ca nu o sa-l depasesti de ce sa cumperi un traf de 100kW,care stii ca nu va mai fi al tau(intra in propietatea electricii din cate stiu eu),pentru ca asa spun altii.Plus ca daca e singur pe linie nu are nici fluctuatii de tensiune asa mari. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Tocmai.Problema este ca Electrica vrea cu tot dinadinsul sa ii dea peste nas lui Ohm si sa mearga pe ideea doua sarme si un fir las-o asa ca poate merge.Si sa faca treaba de doua ori(si ambele prost ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum