Vizitator razvann Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 va rog puteti sa-mi spuneti daca e corect sa pun dioda in felul urmator?: Link spre comentariu
francezu Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 In principiu da. Bine ar fi sa spui si la ce vrei sa o conectezi. Borna notata cu + se cheama anod, iar cea notata cu - catod. Link spre comentariu
Vizitator razvann Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 iti multumesc de raspuns...acum n-o s-o folosesc la nimic..dar am intrebat un electronist si mi-a zis contrariul,mi-am dat seama ca a facut misto de mine si de asta am intrebat...vad ca mai exista si oameni..oare nu toti am fost odata la inceput? inca odata iti multumesc! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Dioda se conecteaza in orice fel vrei, functie de aplicatie si de tipul ei.Da-i un sarci pe google "diode" , pe imagini eventual. Link spre comentariu
francezu Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Cand mai ai vre-o nelamurire vizavi de o componenta cauta-i foaia de catalog si vezi acolo si semnificatia fiecarei borne/pin. Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 ce ai tu acolo se numeste dioda redresoare (probabil 1n4007) dioda este reprezentata de o asa numita jonctiune P-N care poate fi polarizata direct + la P (anod) si - la N (catod) polarizarea o faci functie de ce vrei sa obtii... caderea de tensiune pe dioda se considera constanta de 0.6-0.7 V daca o polarizezi direct incepand pe la 0.6V curentul prin dioda (drift) creste odata cu tensiunea de polarizare pana cand poc... se strapunge datorita tensiunii prea mari sau se arde datorita capacitatii de disipare a puterii U*I... daca o polarizezi invers - la P si + la N practic nu trece curent prin dioda decat un curent rezidual (difuzie) ca ordinul zecimilor de microamperi. asta se intampla pana la o anumita densiune cand se distruge (strapunge) jonctiunea si dioda intra in conductie sau face gaura in cablaj... practic rolul ei este sa blocheze crentul "negativ" a unui semnal alternativ lasand sa treaca doar curentul "pozitiv" practic dintr-un semnal -/\/\/\/\/\/\- obtii ^-^-^-^-^-^ (pe sarcina) iar tensiunea pe dioda va fi v-v-v-v-v-v ...asta ar fi varianta scrta... varianta mai lunga o gasesti aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=48377 Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Numai ru?ii marcau invers diodele, probabil ca s? nu se prind? inamicii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum