Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator pt baterie 12V 4Ah simplu

marian_valcea

Postări Recomandate

ma poate ajuta cineva cu un montaj destul de simplu pt un incarcator pt aceasta baterie ca eu pe google nu am gasit decat pt bateri mari de la 65Ah.Sau macar cu cat trebuie sa alimentez bateria atsfel incat sa nu fiarba.As vrea sa o incarc lent

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marian_valcea

3

• bogdan_

2

• danb1974

1

Acumulatorul este de scuter cu plumb EUROSTART ESB4L-B necapsult si am mai cautat si cea mai simpla solutie gasita de mine este o punte redresoare,un condensator si o rezistenta.Problema ar fi la ce tensiune si intensitate sa incarc bateria atsfel incat sa nu fiarba.

Link spre comentariu

Asta e problema. Scrie pe sit-ul ala. Citeste. Solutia ta nu e tocmai buna pentru ca va incarca continuu acumulatorul. Si nu ai cum sa obtii o tensiune fixa cat trebuie sa fie pe acumulator din asa schema pentru ca nu are nici un element de stablizare in ea. Tensiunea de iesire depinde de incarcare, de variatia tensiunii de la priza, de temperatura, de toate cele.... Iti va strica acumulatorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări