Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spray pentru PCBuri

Vizitator Vladutz_by

Postări Recomandate

pai normal ca trebuie sa platecti costurile initiale..daca nu ma insel cel mai putin era vreo 3-400.000 si cela mai mult vreo 1.5 mil..dar dupa ce plateai astea 1.5 mil fiecare placa era ff ieftina..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

3

• ghettoman

1

• sifor

1

• vlad_2770

1

Top autori în acest subiect

Mai mai mai, oamenii iti explica super clar ca iti trebuie informatia in fisier electronic si nu pe foaia de hartie. Joaca-te un pic in Protel DXP sau Orcad versiune mai noua si ai sa vezi ca orice fisier are la baza fisierul gerber (prin Orcad sunt parca sigur de asta)..Masinile care fac pcb-uri au nevoie de informatie nu de poze :) sau desene. Gandeste-te ca ar fi mai greu sa ia informatia de pe o foaie sa o tranforme in diferite coordonate si marimi si apoi sa foloseasca acea informatie.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Vladutz_by

Arunca o porivire si aici....daca vrei.http://www.pulsar.gs/PCB/index.htmlChiar ma intereseaza ce parere aveti. Si daca am putea inlocui masinaria lor cu un laminator obisnuit.

GREEN OVERCOAT SPRAY is lightly applied over the finished board. This is not solder mask, but does give a very appealing look to a finished board for both prototype "presentation" and to seal the surface to prevent oxidation.
Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by

Si despre metoda de realizat cablajul? Credeti ca se poate inlocui laminatorul special cu unul obisnuit?

de laminator nu stiu ... dar ma intreb de unde cumperi folie speciala verde si alba aici in romania ?
Link spre comentariu

Si despre metoda de realizat cablajul? Credeti ca se poate inlocui laminatorul special cu unul obisnuit?

de laminator nu stiu ... dar ma intreb de unde cumperi folie speciala verde si alba aici in romania ?
in revista Conex Club am vazut reclama la chestiile astea si cred ar fi disponibile la ei.
Link spre comentariu
Vizitator Se poate si asa ?

Ideea este ca in afara de hartia pentru transfer se foloseste si folia verdeDin cate am inteles dupa ce ai transferat tonerul pe cablaj pui peste el folia verde si mai presezi o data la cald. Ceva....de pe ea se lipeste peste toner si probabil ca astupa porii.Dar pentru a avea rezultate forta de apasare, temperatura si durata trebuie sa fie controlate.Folia alba este doar pentru inscriptionat.In prima faza ar fi necesare doar hartia si cea verde....zic eu.Acum nici laminatorul lor nu ar fi un capat de tara daca rezultatele ar fi cele din fotografii. Dar nu-l livreaza decat in state. De aceea intrebam daca ar merge unul obisnuit.

Link spre comentariu
Vizitator Vladutz_by

Ideea este ca in afara de hartia pentru transfer se foloseste si folia verdeDin cate am inteles dupa ce ai transferat tonerul pe cablaj pui peste el folia verde si mai presezi o data la cald. Ceva....de pe ea se lipeste peste toner si probabil ca astupa porii.Dar pentru a avea rezultate forta de apasare, temperatura si durata trebuie sa fie controlate.Folia alba este doar pentru inscriptionat.In prima faza ar fi necesare doar hartia si cea verde....zic eu.Acum nici laminatorul lor nu ar fi un capat de tara daca rezultatele ar fi cele din fotografii. Dar nu-l livreaza decat in state. De aceea intrebam daca ar merge unul obisnuit.

Eu am inteles altceva :) se foloseste folia de transfer exact cum se foloseste folia pnp iar in locul fierului de calcat se foloseste laminatorul ... apoi se transfera silk screen-ul pe partea top a cablajului care nu are stratul de cupru , acest silk screen o sa fie negru iar ca sa devina alb se foloseste folia aceea speciala alba in final se foloseste folia verde pentru a da impresie de solder mask dar nu are acelasi efect pe care il are solder mask... toate foliile se aplica cu ajutorul laminatorului ... asta am inteles eu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări