Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio romanesc-RX 2001

Vizitator cristian_61

Postări Recomandate

Sunt si eu proaspat posesor de RX2001.

N-am rezistat tentatiei si -am alimentat. Se pare ca merge (chiar n-am avut o bucata de sarma sa-i fac o antena). Am prins - slab - un post pe FM, ceva pe medii si tacere pe scurte. Nici un potentiometru blocat (doar vreo doua care se misca greu, le-am lasat in pace deocamdata). Merge si S-metrul. Contactele de la comutatoarele de game functioneaza din cand in cand (cel putin ledurile de la gamele de scurte se aprind cam cand vor). Nu l-am desfacut inca, urmeaza. 

Ce ma deranjeaza in mod deosebit este faptul ca unul din fostii proprietari a incercat sa ii monteze un difuzor intern (cred), astfel incat capacul superior este plin de gauri mai mult sau mai putin aliniate (ceva gen pisatul boului). Ma gandesc sa umplu aceste gauri cu chit fibra (auto), sa finisez suprafata, si apoi sa vopsesc toata carcasa cu un gri la spray. Caut ceva cat mai apropiat de culoarea originala. Ce parre aveti?

Link spre comentariu

Eu as zice sa bagi pe interior chitul fibra ca un suport pt chitul fin cu care vei astupa gaurile de pe exterior, altfel va fi greu de finisat fara sa se cunoasca.Chitul fibra e cam grosier, si la interior n-o sa deranjeze prea mult un strat de 0,3...0,5mm.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Daca la urma dai si lac rezista.Fara lac nu prea.

Acum pregatirea cred ca stii de la masina cum trebuie facut...matuit, decapat, grunduit, vopsit si lacuit.Oricare etapa o vei sari pe barba ta o faci.Trebuie sa vezi un lac neutru ca sa nu vireze culoarea.Cel de la Lidl de ex, nu prea e bun, cam vireaza spre galben.Sunt lacuri pt auto, alea sunt bune, dar ceva mai scumpe. E bun si cel de Lidl dar sa nu ai treaba cu culoarea, adica fondul sa fie inchis la culoare.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

In primul rand vreau sa multumesc colegilor care m-au ajutat cu zeci de mega de documentatie.

Azi m-am apucat de inculpat. L-am alimentat, i-am pus o fisa de aparat de masura pe post de antena (centralul de la mufa coaxiala). A prins viata foarte fain pe FM. Inclusiv stereo. Pe medii, printre galagia de la sursele in comutatie, am prins si Radio Romania pe 855 kHz. Pe lungi doar galagie de comutatie. Pe scurte - mut. Nici antena nu m-a ajutat ce-i drept, nici amplasarea in mijlocul unui apartament din beton armat.

Alte probleme:

- Dupa cum spuneam, ma deranjeaza gaurile date in capacul superior. Cumva le voi rezolva.

- Lipseste comutatorul de retea. Nu-i un capat de tara, gasesc eu unul sa-i pun acolo.

- Doua butoane care se misca greu. Dar se misca. Se rezolva.

- Nu imi place cum se misca butoanele de acord pe cele 3 scale (asta-i parere personala, de ex. imi place mult cum se misca butonul de scala de la Maestro Stereo. Dar ala are volanta). Le mai ung.

- Scala nu imi pare foarte iluminata. S-metrul nici nu se vede, desi becul aferent e aprins.

- Ledurile de la scala de scurte se aprind mai mult nu. Contacte proaste, se vor rezolva.

- Cineva i-a montat inca o mufa de casti, in dreptul siglei. Asa ramane, nu am ce-i face.

Am demontat cele doua capace, nu pare umblat pe cablaje si la bobine. La o prima vedere arata chiar bine inauntru.

Si acum cea mai mare problema: cum mama naibii se scoate fata? I-am scos toate butoanele, suruburi n-am gasit, dar tot o tine ceva prin dreptul rotactorului de scurte si nu m-am prins ce.

WP_20181104_17_40_24_Pro_640x361.jpg

WP_20181104_17_47_20_Pro_640x361.jpg

WP_20181104_17_48_02_Pro_640x361.jpg

WP_20181104_17_40_33_Pro_640x361.jpg

WP_20181104_17_55_34_Pro_640x361.jpg

WP_20181104_17_59_08_Pro_640x361.jpg

Link spre comentariu

Un aparat bun chiar si acum! O fost comparat cu aparatele pentru radioamatori. Destul de scump atunci cind a aparut. Am avut, in acea vreme, cartea tehnica, aia de uzina, o brosura destul de groasa, cu scheme, cablaje, reglaje, liste de piese, ma rog, tot tacimul. Ma interesa mult partea de UUS si decodorul. Facusem rost de circuitele integrate (cred ca le mai am si acum) in idea de a facea acea parte. Intre timp, am comutat pe machetism si totul a fost lasat balta. Nu mai stiu pe unde e copia dupa brosura, cred ca am dat-o.

Link spre comentariu

Eu as decupa in capac un dreptunghi corect trasat care să cuprindă toate acele găuri, apoi as confecționa alt dreptunghi dintr-un material de aceeași grosime cu cea a capacului, să se potrivească (aproape) perfect in gaura. Un alt dreptunghi, cu laturile ceva mai mari, uns cu poxipol, se lipește pe interiorul copacului și definitivarea ansamblul.

Link spre comentariu

Exista niste piulite la butonele de bass si RF gain. La mine, la cel de bass era rupt plasticul (n-o sa mai fie). Job done. Se desfac cu o surubelnita chioara (sau una speciala, pentru cine are).

Link spre comentariu
Acum 33 minute, +_Florin_+ a spus:

Eu as decupa in capac un dreptunghi corect trasat care să cuprindă toate acele găuri, apoi as confecționa alt dreptunghi dintr-un material de aceeași grosime cu cea a capacului, să se potrivească (aproape) perfect in gaura. Un alt dreptunghi, cu laturile ceva mai mari, uns cu poxipol, se lipește pe interiorul copacului și definitivarea ansamblul.

Asta e solutia cea mai corecta.Un pic de munca cu rabdare dar rezultatul ar fi pe masura .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări