Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help !!!! .....LC75823.... ?!!!

GigiZ

Postări Recomandate

LC75823

stiu ca e un microcontroler dar vreau mai multe detalii.

Schema circuituli e deja facut ... :d adica e de pe un casetofon auto si nu stiu exact de unde sa incep ....... :wink:

Cine isi ofera 10 min sa imi explice putin mai mult ..si ...eventual o schema ...?!!

bogdanm: se muta la "Diverse"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GigiZ

5

• bogdanm

3

Vizitator johnny

Salut...!,LC75823,este un LCD display driver produs de firma Sanyo.Datasheetul il potzi descarca in format PDF http://www.alldatasheet.com/ .

Citat

stiu ca e un microcontroler dar vreau mai multe detalii.

,si eu vreau.Ce vrei tu sa faci ,mai exact ?(dupa cum tzi-ai dat seama Lc75823 nu este un microcontroler).
Link spre comentariu

PAI sunt incepator la dinastea..... :d nu prea ma pricep ... :shock: ma gandeam ca poate cineva se ofera sa-mi explice cum ar functiona afisajul asta si ce microcontroleer imi trebuie pentru comandarea volumului basului inaltelor etc.... :lol: :d

Link spre comentariu
Vizitator johnny

Sa inteleg ca vrei sa realizezi o schema de amplificator cu control digital al functiilor si afisaj LCD?,ai o schema pe care vrei sa o inbunatatesi?,vrei sa faci ceva de la zero?, sau ce?. Tzi-am cerut sa dai mai multe detalii!;cum vrei sa te ajute cineva daca tu nu spui exact ce vrei sa faci?

Link spre comentariu

AM cuparat fata unu casetofon auto pe care am afisajul si lc75823 :d

Am anlizat schema si nu am inteles mai nimic.... :cry:

Ce vreau sa stiu ....nu stiu.... :d :shock: pt ca nu ma pricep la pic-uri

Eu banuiesc ca :

Acest lc75... comanda afisajul

La randul lui acest lc e comandat de un pic----pe care nu il stiu .....deci vreau sa stiu cum vine schema de comanda per ansamblu cu integratele necesare :wink:

Cam asta era :d

Link spre comentariu

TIN sa multumesc mult celui care mi-a mutat subiectul la diverse ....ca numai aici se putea gasi cineva care sa ma ajute :evil: cadoar aici se vb despre picuri si microcontrolere DAAAA??!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :x :x :x :x MUltam fain Gajiilor

Link spre comentariu
  GigiZ a spus:

TIN sa multumesc mult celui care mi-a mutat subiectul la diverse ....ca numai aici se putea gasi cineva care sa ma ajute :evil: cadoar aici se vb despre picuri si microcontrolere DAAAA??!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :x :x :x :x MUltam fain Gajiilor

Termina cu lamentarile, defineste clar ce vrei sa faci, si mai discutam. Subiectul, asa cum a fost propus de tine, NU are nici o legatura cu PIC-urile. Cand o sa realizezi ce vrei sa faci de fapt mai vorbim.
Link spre comentariu

normal ca no sa mai functioneze vreodata...cum sa functioneze daca nu ma ajuta nimeni ......si ideea era ca daca lc asta controleaaza afisajul!!!!!!! si te intreb pe tine Domnule .... atunci ce PIC controleaza acest LC?!!

Ca sa vezi..... asta este .... :shock: :roll: ,cred ca am sa-L alimentez pe la vreo 60 Vcc :idea: ca sa ma bucur de niste artificii :twisted: ...ca altceva nu vad ce sa mai fac cu el :twisted:

Bafta si mersi mult pt ajutor ....

Link spre comentariu
  GigiZ a spus:

normal ca no sa mai functioneze vreodata...cum sa functioneze daca nu ma ajuta nimeni ......si ideea era ca daca lc asta controleaaza afisajul!!!!!!! si te intreb pe tine Domnule .... atunci ce PIC controleaza acest LC?!!

Problema ta cea mai importanta e ca nu stii tu prea bine ce e ala un PIC si ce face el. Ai auzit cate ceva, da nu complet. Raspunsul corect este urmatorul: orice fel de PIC in care este incarcat programul corect. Daca ti se pare ca un PIC este un controller dedicat de display-uri, crede-ma ca gresesti. Daca ti se pare ca exista cate un PIC pentru fiecare tip de display, iar gresesti. PIC-ul e un procesor in care se incarca un program, atat. La LC-u asta de care povestesti tu se conecteaza in general un alt controller (dedicat de data asta) care simplifica mult lucru cu el. Se poate face (probabil) si cu PIC-uri, dar e greu/mult de munca/inutil.

Pe de alta parte, ideea cu artificiile nu e deloc rea. Neaparat sa filmezi.

Link spre comentariu
Vizitator johnny

Raspunsul la problema ta este valabil pt. toate fiintele din universul sideral ; fiinte care respecta logica legilor fundamentale ale universului.Una din aceste legi suna cam asa : "Atunci cand pui o intrebare trebuie sa stii o parte din raspuns!!!", sper ca am citat bine!

Uite un om care s-ar putea sa aiba o parte din raspunsul la intrebarea pe care nu stii sa o pui tu :) [url=http://www.ifrimv.go.ro/pic_tuner.htm#s_bloc/]http://www.ifrimv.go.ro/pic_tuner.htm#s_bloc/ ,studiaza problema cu atentie si apoi revino cu intrebarea pe care o asteptam "Am achizitionat o fatza de radiocasetofon auto ...dotata cu LCD-driverul; cutare;m-am hotarat sa folosesc sound processor-ul ;cutare; m-am decis asupra amplificatorului (mai putzin important in cazul de fatza) ;as dori ajutor in proiectarea schemei de comanda cu un microcontroler PIC, care sa execute urmatoarele functii:.......!". Sper sa itzi fie de folos!

Link spre comentariu
  TheOne a spus:

cred ca daca te-ai apuca de studiat serios microcontrolerele ai reusi sa faci ceva in 5-6 ani :lol:

Acu nu-l descuraja ;) Cu un pic de noroc (si niste experienta in programare cat de cat), in cateva luni e gata. Hai maxim un an.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări