Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2*160w(2*300w) cu TAS5615 (TAS5630) clasa D.....

Postări Recomandate

Salut !Am de gand sa finalizez un amplificator cu TAS 5615.E de 2*160w iar fratiorul mai mare este de 2*300w (TAS5630)Au exact aceleasi scheme si cablaje .Daca merge acesta cred ca incerc si tas5630 :-)Intrebarea mea este daca a lucrat cineva cu el deoarece doresc sa stiu ce bobine a bagat la iesire.In datasheet scrie ca de de 7uH dar sper sa fie ceva deja facut prin magazine sau macar niste oale de ferita mai accesibile ca pret.Frecventa la care lucreaza e destul de mare cam 400khzCablajul e facut dupa un coleg de-al nostru de pe diyaudio din topicul "TAS5630 D-Class build"Din pacate cam multe smd-uri si cred ca trebuie sa-l reproiectez eu pe piese normale ca loc e destul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Am inteles ca la aceste bobine de pe iesire merge "iron powder core".Insa de la o vreme toti incep sa vanda pentru clasa D oale de ferita cu intrefier si le recomanda pentru clasa D.Un exemplu ferroxcube aveti mai jos in care da clar teste .Si alt articol interesant tot mai jos in care arata clar ca aceste oale cu intrefier ajung practic la aceleasii performante cu" iron powder core" .Practic ramane sa-mi cumpar niste oale diametrul 20...25mmm calitate mai buna sa mearga pe la 1mhz si le fac o crestatura (intrefier) :da

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Stereo!Practic doar alegi configuratia cu niste pini de control!Nu cred ca cel diferenta mare ca performante intre cele doua circuite ,practic unul nu are inclus in el partea aceea de esantionare pentru a accepta analog pe intrare iar celalalt merge numai cu PWM pe intrare.Cablajul l-am mai modificat un pic ca nu avea incluse filtrele acelea mici pe iesire.Vezi ca la Texas ai acolo Kitul lor cu toate piesele folosite de ei .Nu am vazut ca ar fi cele de 3,3ohmi de putere ba chiar cred ca sunt de 1/4w.O sa-l termin pana la urma eu unul l-am facut mai mult de curiozitate :-))Atentie ca trebuie alimentata intai partea de 12v dupa aceea cea de 50v .

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

M-am apucat si eu de un cablaj pentru TAS5630. Am de gand sa-l fac single layer, iar in prima faza cablajul va contine doar integratul si piesele comune tuturor configuratiilor, pentru a putea sa experimentez cu el mai usor, urmand ca mai apoi sa aleg varianta potrivita nevoilor mele si sa-i fac un cablaj complet.

Schema:

Posted Image

Din schema lipsesc defapt doar filtrele de pe intrare si cele de pe iesire.

Link spre comentariu

La amplificatoarele clasaD trebuiesc miezuri din pulbele de fier(Iron Powder) sau chiar ferita insa NUMAI cu intrefier!

Altfel se va satura instantaneu!

Recomand pt puterea de 300W pina in 1000W miezurile Micrometals T106-2 sau si mai bine T130-2

Ori miezurile TDK seria RM (cu intrefier) insa nu cereti mai mult de 500W de la el,sfatul meu.

In poze aveti atit un T130-2 cit si un RM de la TDK, comparat la marime cu un stick, ca sa va faceti idee.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări