Vizitator ianain Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Salut!Am ?i eu o problem? cu un boiler de vreo 80 l( care are rezisten?a ars? )......mai precis cu termostatul. Ce nu în?eleg eu, dup? ce l-am dat jos,: - Dac? decuplez becul si m?sor cu ohmmetru între :-R "bate"între 1?i 2 ?i A ?i B -L "bate"între 1?i 2 ?i A ?i B - Dac? umblu la reglaj termostat se aude cum deculpeaz? ?i cupleaz?.?i acum întrebarea .....Cum e posibil s? arate la m?sur?toare ca scurt!!(Oarecum- 20 ohmi)Prin ce îmi bate! Nu-l pot deface c? este capsatDac? ave?i careva o schem? a termostatului acestuia... Link spre comentariu
Vizitator malevdoi Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Alimentarea R si L trece prin doi contacti bimetalici [ din cate imi mai aduc eu aminte ] unul deschide cind trece peste un anumit prag al curentului , iar celalalt deschide cand trece peste un anumit prag te temperatura... si ajunge la bornele A si B ...lucru care iti este confirmat si de becul de control. Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Chiar nu se pricepe nimeni? Am crezut c? pe aici sunt meseriasi........... Link spre comentariu
gymy Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Daca a-ti bate in scurt intre R L sau A B inseamna ca trebuie schimbat termostatul ce-i asa de complicat?Tipul ala de termostat nu se poate "carpi". Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 P?i tocmai asta e ......indic? scurt,vreo 20 ohmi între R ?i L.....si cum am spus mai sus, dar asta e culmea c? fiind sub tensiune ar trebui s? pu?te siguran?a sau ceva.....nu? Dar nu se întîmpl? nimic...?i becul lumineaz? Link spre comentariu
Vizitator malevdoi Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Uita-te aici ...http://www.secpralpro.ro/Document_Files/Carte%20Tehnica%20Boilere%20OKC_tgx1t8.pdf... vezi penultima pagina . Eu am reparat astfel de termostate ,am dat jos capsele si le-am inlocuit cu suruburi. Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Mul?umesc frumos pentru r?spuns......apreciez!Iat? c? sunt ?i DOMNI ADEV?RA?I pe aici!! Mult s?n?tate ?i noroc la to?i cei ca tine, care ajut? f?r? a cere ceva în schimb, nu a?a cum o fac al?ii de pe aici.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum