Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problemă termostat boiler

Vizitator ianain

Postări Recomandate

Vizitator ianain

Salut!Am ?i eu o problem? cu un boiler de vreo 80 l( care are rezisten?a ars? )......mai precis cu termostatul. Ce nu în?eleg eu, dup? ce l-am dat jos,: - Dac? decuplez becul si m?sor cu ohmmetru între :-R "bate"între 1?i 2 ?i A ?i B -L "bate"între 1?i 2 ?i A ?i B - Dac? umblu la reglaj termostat se aude cum deculpeaz? ?i cupleaz?.?i acum întrebarea .....Cum e posibil s? arate la m?sur?toare ca scurt!!(Oarecum- 20 ohmi)Prin ce îmi bate! Nu-l pot deface c? este capsatDac? ave?i careva o schem? a termostatului acestuia...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gymy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator malevdoi

Alimentarea R si L trece prin doi contacti bimetalici [ din cate imi mai aduc eu aminte ] unul deschide cind trece peste un anumit prag al curentului , iar celalalt deschide cand trece peste un anumit prag te temperatura... si ajunge la bornele A si B ...lucru care iti este confirmat si de becul de control.

Link spre comentariu
Vizitator ianain
:aut: P?i tocmai asta e :da ......indic? scurt,vreo 20 ohmi între R ?i L.....si cum am spus mai sus, dar asta e culmea c? fiind sub tensiune ar trebui s? pu?te siguran?a sau ceva.....nu? :aut: Dar nu se întîmpl? nimic...?i becul lumineaz?
Link spre comentariu
Vizitator ianain

Mul?umesc frumos pentru r?spuns......apreciez!Iat? c? sunt ?i DOMNI ADEV?RA?I pe aici!! :reytre :aplauze Mult s?n?tate ?i noroc la to?i cei ca tine, care ajut? f?r? a cere ceva în schimb, :aplauze nu a?a cum o fac al?ii de pe aici....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări