Vizitator DonAlexy Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Am nevoie de un pic de ajutor, am un radio vechi bucur 1 care din pacate a avut de suferit din cauza rozatoarelor,mai precis au ros soareci bobinaju de la antena si alte fire prin el, date find problemele pe care le are as vrea sa ma ajutati daca se poate. Vreau sa scot amplificatorul din el dar nu am idee cum sal leg la o sursa fara sa il mai tin in cutia de radio, problema, cam multe fire care ies din placa de radio, "tin sa mentionez ca nu sunt un electronist priceput, abea incep sa deslusesc tainele electronicii",as vrea imi spuneti sau sa-mi aratati pe vreo schema,chiar de mana facuta ,cum sa leg firele ce intra in placa de egalizatoare mai trebuie facut vreun circuit aditional? si daca da sa fie cat mai simplu si daca se poate cu unele informatii despre piesele necesare, mentionez ca transformatorul inca mai functioneaza si e cel original,astepr raspunsuri si va multumesc anticipat celor care ma vor ajuta sa fac amplificatorul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Salut,probabil cel mai simplu ar fi de scos cablajul cu amplificatorul final si preamplificatorul corector de ton,care are si balansul cuplat pe placa cu finalii,(asta ca sa nu fii nevoit sa mai adaptezi impedantele surselor cu finalul)bagati intr-o cutie mai mica impreuna cu traful de alimentare si puntea redresoare,filtrajul e pe placa cu finalii, si refacute conexiunile cu schema in fata?sunt notate si pe cablaj si pe schema punctele de conexiune, cam asta ar fi la modul simplist,dar daca bagajul de cunostinte e sarac,mai bine lasa asta pe seama cuiva cu(macar) ceva practica la activ. Sincer vorbind,e mult mai simplu sa abordezi o schema cu integrat de 4-6W stereo,si cu rezultate cel putin la fel de bune ca si calitate a auditiei,decat sa te apuci singur de asa ceva?incepand de la bucle de masa si pana la conexiuni uitate sau inversate,totul e posibil,ca sa nu mai zic,la finalii de Bucur,orice ?gluma? ii poate scoate din circuit,si atunci nici macar asa cum e acum n-o sa-l mai ai(asta in cazul ca mai e bun acum). Desi pare simplu,oricat te-ar ?ghidona?cineva de aici,fara un minim de experienta in spate(ca sa nu mai spun de un minim fundament teoretic)operatiunea propusa nu prea are sorti de izbanda,mai bine incearca sa iei legatura cu cineva dispus sa piarda o ora doua si sa te asiste la punerea in functiune,dupa ce in prealabil a verificat ?lucrarea?altfel e pacat de AD-uri(AC-uri) ca se gasesc din ce in ce mai greu?e doar o parere. Si daca tot tii mortis s-o faci,posteaza la "incepatori"si catinel,catinel,poate pana la urma iese ceva Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Salut, Desigur ca "lada'' aparatului este destul de mare . este insa si plana . Daca as fi in aceeasi situatie , cred ca as lasa lucrurile asa cum sunt si as putea pune chiar deasupra unele surse de semnal ( cd , radio , etc.) . am in vedere faptul ca nu exista trepidatii , incintele fiind separate. si oricum sursa de semnal trebuie sa fie cat mai aproape , fara sa mai pun la socoteala ca un ''transplant ''( pe care , sincer nu l-as face ) , pe langa o gramada de truda , poate avea un rezultat cel putin lamentabil . departede mine de a descuraja dar cred ca la cantitatea de munca necesara ( caseta , suporturi , etc) este mai indicata abordarea constructiva a unui alt amplificator care pe langa performante mai bune sa aduca multa satisfactie si ( cel mai important ) experienta . Daca ideea mea pare nepotrivita , iertare, dar este facuta cu bune intentii . Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Am scris cele de mai sus in cazul punerii in functiune a amplificatorului AF.( sa fie lasat cum este , scuze, m-am grabit ) . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Au dreptate colegii Doru si Kripton, nici eu nu iti recomand un astfel de transplant fara asistenta cuiva mai "avizat" in domeniu.Poti verifica daca amplificatoarele audio functioneaza (Bucur parca e stereo daca nu ma insel). Atingi cu o surubelnita sau ceva metalic contactul din mijloc al fiecarui potentiometru de volum si in difuzorul canalului respectiv trebuie sa auzi un barait (brum). In acest caz, poti sa folosesti aparatul ca amplificator.Sursele de semnal trebuie conectate insa inaintea corectorului de ton. Link spre comentariu
Vizitator DonAlexy Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Pentru Doru ,amplifu inca este bun doar ca nu am gasit schema cablajului, si ma incurca faptul ca de pe cablajul de demodulare acordare intra cam vreo 7-10 fire in preamplif si neavand schema nu stiu cum sa leg alimentarea din puntea redresoare la cele doua preamp. amp. si daca mai tre legate si intrarile de sunet ce iasa din placa mare cu restu de circuite sau pot folosi legat direct doar intrarea principala la care leg sursa de sunet. ca nu ma intereseaza sa leg toate intrarile de sunet ca presupun ca alea au nevoie alte circuite. Link spre comentariu
Vizitator DonAlexy Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Iti multumesc Kripton pentru sugestie la asta nu mam gandit din cauza ca vroiam ceca mai micut , cutie am pentru amp si restu traf si redresor si de aia mam gandit sal scot din "lada" aia mare.Iti multumesc si tie Florin am sa fac cum ai zis doar ca nu am scema ca sa identific corectoru de ton. Nu cunosc foarte bine componentele Active de circuit ca Tranzistori diode sau cipuri si nu stiu sa proectez un circuit dup cerintesau sa identific noduri ochiuri din scheme complexe, dar stiu sa le cablez dupa scheme date concret sa le fac cablaju pe textolit. am mai facut mici circuite. la asta mam referit la inceput scuze dac nu am fost mai explicit dar nu prea am experienta pe forumuri.Voi incerca sugestiile date si voi reveni cu sa va zic ce am reusit. Merci din nou pt. sugestii. Ne auzim. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Salut,scheme tot au fost postate pe aici,am si eu una salvata,o sa ti-o trimit dar revin la cele spuse,am oarece rezerve sa-ti recomand mutarea in alta carcasa a amplificatorului,fara sa ai un "spate"asigurat,un prieten,vecin sau mai stiu eu cine, sa te verifice in ceea ce vrei sa faci.In schema se gasesc toate detaliile necesare unei astfel de operatiuni,mai putin experienta,da asta se capata lucrand Succes. Link spre comentariu
Vizitator DonAlexy Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Merci mult Doru, ai dreptate de aia as vrea sa incerc lucruri mai complicate putin. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 E alegerea ta,vezi ca la 414-614 ai potentiometrul de la balans,de asta spuneam ca e bine sa pastrezi si placa cu preul corector de ton,potentiometrele au montura lor,si mie cel putin imi e mai usor sa fac 3 amplificatoare cu reglaje si probe decat o cutie,in rest toate notatiile ar trebui sa corespunda,indiferent ce tip de Bucur e.La prima punere sub tensiune,e bine sa inseriezi alimentarea cu un bec(12-24V/21W,de semnalizare auto)sau un miliampermetru,si cu ochii pe el pana intra in regim,binenteles fara semnal pe intrare,si sa controlezi tensiunea mediana daca o ai,si curentul de mers in gol,macar sa-ti faci o idee daca nu ai legat ceva gresit la final,ca la restul chiar daca mai gresesti cate ceva,nu e chiar asa mare pericol,desi nici placut de gasit n-o sa-ti fie Alimentarea o faci pe rand,pt fiecare final in parte,ca sa nu te surprinda,vreun firisor de fum de la etajul pe care nu-l monitorizezi,sau sa vezi ca R453-454 (653-654)lumineaza si nu stii de ce In rest,nu ai decat sa mai intrebi,si daca nu eu,sigur se gaseste cineva mai priceput sa te lamureasca. Link spre comentariu
lebensborn62 Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Salut,scheme tot au fost postate pe aici,am si eu una salvata,o sa ti-o trimit dar revin la cele spuse,am oarece rezerve sa-ti recomand mutarea in alta carcasa a amplificatorului,fara sa ai un "spate"asigurat,un prieten,vecin sau mai stiu eu cine, sa te verifice in ceea ce vrei sa faci.In schema se gasesc toate detaliile necesare unei astfel de operatiuni,mai putin experienta,da asta se capata lucrand Succes.Buna ziua , mai postati , va rog , inca o data , schema de Bucur 1 ? Va multumesc Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Aveti schema Radio Bucur 1 si se poate descarca de aici : http://www.4shared.com/office/W7xGEfVM/ ... -6_Ao.html cu stima Soldan. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Manual Service Radio Bucur se poate descarca de aici : http://www.4shared.com/office/VRAT6vIT/ ... UCURo.html cu stima Soldan. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum