gusti Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Buna ziua, am intentia sa construiesc aceste incinte http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html dar in locul dif-ului de bass original Visaton W 170 S sa folosesc un woofer de la TVM - Woofer ARN-188-05/4 (vechii Tesla) http://reproduktory.tvm-valmez.cz/woofe ... -p-59.html Una din modificari care pare evidenta este coborarea frecventei de taiere a filtrului undeva la 2500Hz (wooferul TVM nu urca decat pana pe la 2000Hz). Ma puteti ajuta cu alte sfaturi sau daca mai sunt necesare modificari? Multumesc! Link spre comentariu
BF37 Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 In primul rand , titlul nu este ales corect , deoarece nu copiezi proiectul ci doar aspectul incintelor..........Avand in vedere ca folosesti alt difuzor de bass , automat se schimba si litrajul interior al cutiei ( 26L - dupa simulari in loc de 30L ) . In ceea ce priveste punctul de taiere al filtrului , cel putin din fisa tehnica a difuzorului reiese ca reproduce destul de bine pana la 4000Hz , asa ca nu vad motivul pt care vrei sa tai mai jos( doar daca ai efectuat ceva teste pe difuzor si nu esti multumit de sunetul peste 2000Hz).In concluzie vor fi alte boxe !O intrebare : De unde ai achizitionat difurile si la ce pret ? Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 mi-au trecut si mie prin mana cateva difuri tesla oldies but goodies,si pot spune ca sunt destul de ok la pretul lor.DAca inca se ma gasesc/fabrica,nu stiu preturile,cred ca inca anumite modele pot fi folosite cu succesDAca tot faci incinta de la 0,renunta la proiectul ala de la visaton pt ca este unul mediocru.Ai putea cauta si un tw cu calota textila de la tesla ,daca au in catalog,visatonul ala cu calta din policarbonat(plastic ordinar) fiind numai bun de tz tz si cam atat.MAi studiaza atent oferte lor si vezi poate gasesti si un wofer pe 8 ohmi cu un spl putin mai mare,spl 85 si 4 ohmi va fi criminal pt amplifurile bugetCU wf actual ales ar merge un pucnt de crossover in zona 2,5-3khz pt a evita zona de break-up a wf,care u sigrnata arata mai rau decat cea normalizata in acel grafic,iar mai jos,sub 2,5khz iti va trebuie un tw f mai coios ,cu fs jos,si nu cred ca acestia au asa ceva in oferta lorDAca se poate pune si un link ceva de unde s-ar putea gasi,poate preturi ceva,sunt sigur ca vor mai fi si altii interesati Link spre comentariu
gusti Postat Decembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2009 mi-au trecut si mie prin mana cateva difuri tesla oldies but goodies,si pot spune ca sunt destul de ok la pretul lor.DAca inca se ma gasesc/fabrica,nu stiu preturile,cred ca inca anumite modele pot fi folosite cu succesDAca tot faci incinta de la 0,renunta la proiectul ala de la visaton pt ca este unul mediocru.Ai putea cauta si un tw cu calota textila de la tesla ,daca au in catalog,visatonul ala cu calta din policarbonat(plastic ordinar) fiind numai bun de tz tz si cam atat.MAi studiaza atent oferte lor si vezi poate gasesti si un wofer pe 8 ohmi cu un spl putin mai mare,spl 85 si 4 ohmi va fi criminal pt amplifurile bugetCU wf actual ales ar merge un pucnt de crossover in zona 2,5-3khz pt a evita zona de break-up a wf,care u sigrnata arata mai rau decat cea normalizata in acel grafic,iar mai jos,sub 2,5khz iti va trebuie un tw f mai coios ,cu fs jos,si nu cred ca acestia au asa ceva in oferta lorDAca se poate pune si un link ceva de unde s-ar putea gasi,poate preturi ceva,sunt sigur ca vor mai fi si altii interesatiSalut,multumesc pentru raspuns.Cat despre dif-uri, ele au preturile pe site-ul producatorului si probabil pot fi cumparate direct (cu plata transportului). Au preturi bunicele pentru "entry-level".http://www.tvm-valmez.cz/en/home/Augustin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum