Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 6l6 e ca si 6p3s , asta era ideea . A doua oscilograma e la 10KHz si arata mult mai bine ca la tine . Daca ai habar o sa gasesti poze chiar cu 6p3s , parca am vazut chiar aici pe forum ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Uitate la EL500- VEZI CARE OSCILOGRAMA ARATA MAI BINE !!!!!>>>>.....(chiar fata de trimeterea care faci referire !), ca 6P3S e o pacoste din punctul asta de vedere,6L6 nu_i echivalent cu 6P3S decit generic !!!!,chiar daca au aceleasi conexiuni sau sint considerate de "UNII" ca fiind echivalente !?...ORICE ECHIVALENTA ARE NISTE LIMITE !!!! 6L6 nu este egal pur si simplu 6P3S(E) !!!!!!.__Toti cei care au habar !- stiu ca 6P3S sta FOARTE PROST DIN PUNCT DE VEDERE ARMONIC !!! (asta evidentiaza si compara-vezi EL500 postul meu !,chiar de la inceput),in rest speli tu VARZA !!!. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Tot nu te-ai prins ca nu depinde numai de lampa , ci de combinatia schema + lampi + traf . S-a nimerit sa se potriveasca mai bine el500 in cazul tau . Oscilograma ta nu demonstreaza nimic , fara distorsiometru sau analizor de spectru nu te poti pronunta . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Eu ma pronunt fara !(distorsiometru sau analizor de spectru ),si la obiect !, ca asa vreau !,si pot !,si tu devii penibil...incet-incet... De altceva decit sa stai pe capul meu ? ,esti in stare ?...,ca eu nu prea vad !. ___DE ACUM IN COLO I_TI VOI RASPUNDE NUMAI CIND VEI FI ONTOPIC !. ___Raspunsul la 10.000Hz si EL500(de la inceputul topicului) se poate constitui intr_un EXEMPLU CLAR SI BUN... ___Cu alte cuvinte feritiva in a utiliza 6P3S daca aveti pretentii mari din pct de vedere armonic! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 In cazul folosirii unor tuburi cu capacitati interne mici , panta mare , putere disipata mare , caracteristici reproductibile ,ca sa nu trebuiasca sa sortezi ca nebunul ani la rand , recomand tuturor cu caldura folosirea unor tuburi moderne , in genul celor folosite in baleiajul TV , rusii se inchina la 6P36 ala al lor de zici ca este ISUS pe pamant nu alta , iar noi nu prea am evoluat spre tuburi moderne sau militare usor disponibile din pacate si la electronica cred ca suntem ultimii in Europa , poate cand se va epuiza stocul de vechituri , cine stie , poate fi vorba si de pret ,ca totusi conteaza si el.....criza nu este numai economica , este si de creativitate , viziune etc. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Nu stiu la ce te referi dar peste tot se construieste mai ales cu tuburi clasice , EL84 , 6l6 , el34 , kt88 , 300b etc , care sunt tuburi de audio .Ce tuburi se fabrica si acum , 6l6 sau EL500 ? E adevarat ca se folosesc si tuburi de baleiaj , dar in proportie mica , in primul rand sunt incomod de folosit avand anodul sus . Majoritatea vrea sa construiasca dupa o schema cunoscuta , cu lampi celebre , nu cu lampi de televizor . Asta nu inseamna ca nu sunt bune , dar asta e "moda" deocamdata . Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Da , exista si o moda in electronica , iar oferta de tuburi este facuta de cerere , dar un amplificator SE cu 6P36 in modul trioda scoate wati cat unul cu 300B iar diferenta in bani totusi este exagerata.....iar calitatea redarii poate suporta comparatii , dar moda vine , trece , noi trebuie sa invatam ceva din asta ? ! Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Am o propunere care poate transa aceasta disputa legata de calitatea unor tuburi si anume ...eliminarea transformatorului din ecuatie ! Nimic mai simplu ,tubul se leaga ca si trioda , in anod un drossel de 10-20H se stabileste PSF-ul iar cu un condensator de citiva micro se debiteaza pe o rezistenta neinductiva de valoarea Ra o putere suportata de tub. Fara un distorsionometru sau analizor de spectru discutia este superflua , cei care nu au acces la asa ceva se pot uita doar cu un osciloscop, dar nu cred ca vor vedea mare lucru Valoarea armonicilor arata clar diferenta dintre tuburi si personal sint de acord cu Valderama ca tuburile TV sint mai liniare fiindca ... le-am masurat Apropo , un distorsionometru este relativ simplu de facut Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Ar fi exceptional daca am putea avea date comparative cu metoda descrisa de BLUE intre un tub adevarat EL509 cu anod jos si soclu octal ( o minune moderna de la JJ dar la pret adevarat ) si orice vechitura , chiar si cu superaudiofila 300B , sunt convins ca secretul la 300B consta mai intai in marketing si apoi in pricepere.... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 despre aceste tuburi este vorba Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 D-le hpavictor, silentiu cu 300b. Clar? (si in general invata sa taci cind nu te pricepi)Pentru ca m-a invitat valderama in aceasta discutie, am sa pun niste masuratori, In primul rind, am facut un stand de probe. Am comparat pe ampliful meu lampile 6p3s-e cu lampile EL34. (am pus pe un canal EL34) Ampliful permite aceasta schimbarea brutala de lampi. Eu folosesc 6p3s-e deoarece imi place mai mult cum suna la ureche (la urechea mea, cu boxele mele). Ia uite masuratorile mele in poze. Titlul pozelor zice cam despre ce e vorba. Daca aveti intrebari va rog sa le puneti. Am pus citeva poze (suplimentar) cu ampliful la 40KHz si 60KHz pe semnal sinusoidal, asa de test, sa vedeti ca "am banda".Parerea mea personala e ca nu lampile introduc aceste distorsiuni armonice ci transformatorul si cuplajele parazite. La un moment dat, in timpul testelor am obtinut o forma mult mai buna pe osciloscop (modificind condensatori de compensare). Ulterior, dupa sute de ore de auditii am ajuns la varianta actuala care imi place cum suna (si nu numai mie). Ia uite: (cititi titlul pozei) Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Si pentru comparatie cu EL34. Nu mai zic nimic. Astept comentarii competente si masuratorile lui depanatoru'.Toate formele de unda dreptunghiulare sunt la 10KHz! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Deci e cam la fel dreptunghiul la 10KHz , nu ? Ceea ce inseamna ca circuitul si mai ales traful dicteaza , nu lampile .EL500 e mult diferita totusi . Oricum oscilograma arata infinit mai bine decat a a lui valderama . Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Nu conteaza atsta! Hei! Ideea e sa ne perfectionam! Hai sa nu facem rica... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Misa, oscilogramele facute pe sarcina rezistiva ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum