sebi_c Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 NU! Esti sub marginea de faza si-ti inteleg amaraciunea! Am gasit undeva, S2k+1=2A/((2K+1)*Pi). Am gasit ca primele 3 armonici (impare) sunt importante. Prima e aprox. 0.64, a treia 0.21, a cincea 0.128. Suma lor face 0.978.PS Inseamna ca amplificatorul tau merge peste 50KHz. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Zii mai pe romaneste "Cu avans de faza" sau cu "Faza intarziata". Daca tot faci referire la ele, arata-ne si cum sunt puse si unde. Nu incerca sa fii criptic ci mai degraba inteles! Eu am lucrat la Facultatea de Electronica si-mi amintesc ca ne duceam la seminarii pe catedra unde-si expunea lumea unele abordari. Erau doua categorii. Unii care voiau sa fie intelesi si de femeia de serviciu si altii care introduceau un amalgam de calcule si exprimari ca deveneau ermetici si pentru cei mai abili. In capul lor se asteptau sa zicem "Uite dom'le ce destepti, ce creiere!". Reactia era chiar pe dos. Eu am admirat intodeauna coerenta.Nu sunt criptic deloc si am spus foarte clar unde se pun(cine stie la ce ma refer nu are nevoie de explicatii in plus). Acum daca vreti exemple exacte, cautati patente de amplifcatoare si o sa vedeti o gramada, amplasarea exacta depinde de implementare. Si nu le zic "cu avans de faza" sau cu "intarziere de faza" pentru ca nu toate metodele fac asta! De exemplu compensarea de tip miller nu e nici una din ele!Oricum nu imi place tonul dvs din ultimele interventii, intentiile mele au fost foarte bune si interventiile la obiect si nu vorbesc de pe net. Puteti sa considerati ce vreti, dar afirmatiile mele pot fi verificate citind carti serioase(adica nu romanesti, pentru ca nu nu noi am inventat chestiunile acestea). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Asta cred ca a spus misa legat de 1khz,bine nu avem 10khz dar se poate intelege:(extras din oscilogramele sebi_c)fara permisiune dar sper sa nu se supere...asta am gasit imediat la indemina ! Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 SEBI! Pur si simplu nu stiu ce zici. Nu stiu la ce te referi! Te rog fi mai explicit. Nu stiu ce amaraciune intelegi pentru ca nu sunt amarit! te rog explica.SI: DA, amplificatorul meu cu 6P3S-E merge la mai mult de 50KHz cu tot cu traf pe sarcina rezistiva la aprox 70% din puterea nominala. Cind iti vei face personal trafurile de iesire, vei constata ca se poate si asta. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 @valderamaO mica observatie, din cate imi aduc eu aminte, am avut de a face cu acel generator de semanl si din cate stiu nu este chiar asa de grozav. Am impresia(se poate sa gresesc, nu mai tin minte exact) ca unda dreptunghiulara generata de 20 khz nu este identica(ca forma) cu cea de 1khz. Puteti sa aratati o oscilograma doar cu iesirea generatorului? Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Asta cred ca a spus misa legat de 1khz,bine nu avem 10khz dar se poate intelege:(extras din oscilogramele sebi_c)fara permisiune dar sper sa nu se supere...asta am gasit imediat la indemina !FOARTE bun exemplu! Pun eu cit pot de rapid niste oscilograme.Daca oscilogramele erau facute in conditii identice, erau identice indiferent de frecventa! Faptul ca difera arata ca nu erau conditii identice! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Uite si cerinta (cablurile sint total necompensate ordinare de audio)... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Mai valderama, sa nu te superi dar sondele de osciloscop care le folosesti nu se pot numi sonde. Daca le bagi in iesirea de test a osciloscopului cred ca pici pe spate. Adevarul e ca poate totusi sunt compensate cumva, altfel nu aveam sub nici o forma vreo dreapta orizontala. Poate omul are dreptate.... Eu sunt obisnuit cu sonde care merg la +50MHz ca cu asta lucrez... Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Acesta e un forum practic! Adica daca se vorbeste de ceva teoretic, se face pana la urma si ceva practic sau ajuta la depasirea unor neintelegeri. Nu cred ca e un forum de popularizarea stiintei. Cel putin asa as vrea sa fie!PS. Hai spune-ne cei cu compensarea Miller. Daca nu avanseaza sau intarzie faza ce face? Sunt curios!M-am referit la postul lui Emy... Evoluiaza cam repede subiectul asta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Mai valderama, sa nu te superi dar sondele de osciloscop care le folosesti nu se pot numi sonde. Daca le bagi in iesirea de test a osciloscopului cred ca pici pe spate.DOMNULE AI PERFECTA DREPTATE !am si specificat ca nu sint sonde !,nici vorba de suparare !,gindeste daca poti cum ar fi raspunsul la 20khz cu sonde ma refer la viteza de crestere...in montajul prezentat.... Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Asta cred ca a spus misa legat de 1khz,bine nu avem 10khz dar se poate intelege:(extras din oscilogramele sebi_c)fara permisiune dar sper sa nu se supere...asta am gasit imediat la indemina !Ai marit serios pozele! Asa e, banda la osciloscopul meu e 100MHz si cele mai multe din imagini sunt memorate analogic de osciloscop (fosfor), deci sunt luate la o singura trecere (baleiere).Ei Misa, a fost o gluma! Chiar sa te "raportez" la Vasile!Dle Valderama, are dreptate Misa, cumpara-ti niste sonde calumea! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Mai valderama, sa nu te superi dar sondele de osciloscop care le folosesti nu se pot numi sonde....PAI LE_AM NUMIT EU PE UNDEVA SONDE ?!(am spus clar cu ce avem de_a face)voi le numiti sonde ...(cablurile sint total necompensate ordinare de audio)... PAI DACA PUN INTRADEVAR SONDE !(ca sint prin beci si nu o pereche doua) NU MA MAI CREDETI DELOC !!!!!(o sa fie mult prea bine),asa pare mai lumesc !!!.,trebuie sa filmez poate !, sau stiu si eu ce dracu sa fac !,ca o sa i_mi sariti toti in cap cu sonde(mult prea corect o sa fie !). Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Pina una alta sondele "naspa" a lui valderama au aratat adevarul!Daca ceea ce a marit Valderama daca erau in aceleasi conditii, ar fi aratat exact la fel. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Pina una alta sondele "naspa" a lui valderama au aratat adevarul!Nici pe mine nu ma mint, de aia am zis ca pun oscilograme.Daca ceea ce a marit Valderama era in aceleasi conditii, ar fi aratat exact la fel.Mie-mi place cum merge amplificatorul lui Valderama. Mie mi se pare ca merge chiar prea bine in conditiile fara reactie negativa. Asta mai ales dupa ce am vazut defazajul la 20KHz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 De saptamina viitoare o sa pun sonde !(adevarate!),dar cred ca ar fi bine deasemeni sa nu mai postez nici o imagine(oscilograma, sa ma limitez la scheme sau altceva) ca o sa ma ingropati de viu !. :rade:Bine cu sau fara sonde defazajul nu se va modifica nici chiar la 20Khz...viteza(de trazitie de la un palier la altul) va fi alta la 20kHz(mai apropiata de adevar).Am ceva si cu 50V/us(etaj final) dar nu pot sa_l prezint aici ca face parte din alta categorie(nu contine tuburi electronice)... ...Mie-mi place cum merge amplificatorul lui Valderama. Mie mi se pare ca merge chiar prea bine in conditiile fara reactie negativa. Asta mai ales dupa ce am vazut defazajul la 20KHz.Sa vedem cum va merge in mod UL ?! (interesant va fi !,defazajul ar mai trebui sa scada in acest mod!),dar trebuie sa fac alt traf pt acest mod.NU ma dau bani afara din casa sa dovedesc ce ridichi de transformatoare se vind si cu ce specificatii...puff!.. ti se face rau cind le pui in practica... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum