Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Asa cum precizeaza si titlul vroiam sa scot in evidenta faptul ca un final chiar PP cu 6P3S(E) sta rau din punct de vedere armonic testul fiind facut la 10.000Hz pt toate situatiile.Pentru a exista un nivel de comparatie mai jos este prezentata aceasi situatie pt EL500(CARE STA NET SUPERIOR din pct. de vedere armonic). Asadar ce s_ar desprinde(putea intelege) ?! Faptul ca finale de tipul 6P3S chiar si in PP nu prea au nimic in comun cu Hi-Fi sau High-End... Precizez ca in timpul testelor a fost folost acelasi montaj(inclusiv traf de iesire),numai biasul a fost modificat pt fiecare tip de finale in parte !.... JOS EL500. Un astfel de test se poate efectua numai cu semnal dreptunghiular de fregventa oarecum ridicata ... Trebuie acordata o oarecare atentie si la tipul finalelor folosite...,daca dorim ceva mai mult... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Pe cuvantul meu valderama , cateodata spui niste chestii de parca esti la primul amplificator . 6P3S care este 6L6 e considerata o lampa buna de toata lumea , e culmea sa spui ca nu e hi-fi .Nu din cauza lampilor iese prost oscilograma , conteaza schema , traful etc . Vrei sa-ti fac poze cu un amplificator cu 6P3 care nu se stramba asa pe 10KHz ? Oricum gasesti pe net . Altii cum au reusit ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 ...Precizez ca in timpul testelor a fost folost acelasi montaj(inclusiv traf de iesire),numai biasul a fost modificat pt fiecare tip de finale in parte !...Poate nu ai citit atent !Din partea mea poti sa crezi(sustii) ce vrei !Traful de iesire este impecabil(raspunde perfect linear 30Hz-38.000Hz /+_0dB) si se potriveste ca Raa pt ambele situatii ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Pare instabil cel cu 6P3 , poate ar trebui marita valoarea capacitatii de compensare din reactia negativa globala , oricum tuburile de baleiaj TV sunt mult superioare din toate punctele de vedere , parerea mea ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Pare instabil cel cu 6P3 , poate ar trebui marita valoarea capacitatii de compensare din reactia negativa globala , oricum tuburile de baleiaj TV sunt mult superioare din toate punctele de vedere , parerea mea !Nu exista nici cea mai mica instabilitate !(6P3S),nici vorba de compensare !, singura diferenta fiind tuburile finale si atit ! (pt cine poate intelege !!!))__tuburile de baleiaj TV ORIZONTAL sint intradevar net superioare din punct de vedere armonic ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 ...Precizez ca in timpul testelor a fost folost acelasi montaj(inclusiv traf de iesire),numai biasul a fost modificat pt fiecare tip de finale in parte !...Poate nu ai citit atent !Din partea mea poti sa crezi(sustii) ce vrei !Traful de iesire este impecabil(raspunde perfect linear 30Hz-38.000Hz /+_0dB) si se potriveste ca Raa pt ambele situatii !Si sa inteleg ca e prima oara cand folosesti 6p3s sau cum ? Pana acum toate amplificatoarele cu 6p3s ti-au mers asa prost ?Eu iti spun ca la mine nu apare asa pe osciloscop , daca fiecare la care nu-i iese un montaj da vina pe lampi unde ajungem ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Amplificatorul echipat cu 6P3S NU MERGE NICIDECUM PROST atit ca are THD mai mare !-asta trebuie inteles ! __6P3S cea mai proasta lampa finala din pct de vedere armonic...despre asta este vorba ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Are tendinta sa oscileze , asta vad din oscilograma , nicidecum nu are legatura cu distorsiunile . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Este o verificare a celor spuse de EUGENE V. KARPOV aici viewtopic.php?f=28&t=39519 @ depanatoru-Vorbesti numai ca sa te afli in treaba ! __Din care SE VEDE FOARTE CLAR CA 6P3S sta cel mai prost din pct de vedere armonic !!!!!!>>>>........comparativ cu restul tuburilor prezentate de KARPOV , __eu nu am facut alceva decit sa arat manifestarea in audio pe osciloscop a acestei situatii in care se afla 6P3S...COMPARATIV cu EL500...chiar si pentru PP. __studiul asta ,este facut numai pt cei care pot intelege ! NU si pentru gica-contra !(pot posta si spune ce vor,nu_i opreste nimeni,parerea lor este libera ca si a mea) __O prezentare a unei situatii de fapt ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Daca tu crezi ca din semnalul dreptunghiular vezi distorsiunile habar nu ai ce vorbesti . In pdf-ul ala asa le-a analizat , sau cu un analizor de spectru ? Conteaza extrem de mult traful de iesire cum e facut si impedanta reflectata ce o vede tubul , daca le incerci pe toate cu acelasi model de traf nu obtii rezultate corecte . Tocmai ca fiecare tub are nevoie de un traf dedicat ca sa scoti maximul de performanta . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Traful este dedicat 6P3S(are un Raa=6k) CURIOZITATEA MA INPINS SA FOLOSESC SI EL500 !!! In semnalul dreptunghiular se vad multe pentru cine stie sa_l citeasca(interpreteze)!amin.Pentru cine nu stie sa interpreteze semnalul dreptunghiular poate sa latre in continuare !,vrute si nevrute!.Postul meu nu este conceput @depanatoru,are alta menire!(sa demonstreze cu mijloace minime o situatie prezenta). Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Capacitatile mai mici ale tuburilor de baleiaj TV fac ca acestea sa zburde in domeniul audio linearitatea mare si panta mare n puterea disipata pe anod foarte mare facandu-le favoritele tuturor , ele fiind proiectate pentru sarcini extrem de dificile , fata de vechitura de 6P3..... este totusi acceptabila si vechitura , defectele ei pot fi compensate doar partial si per total se pot obtine rezultate acceptabile Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Traful este dedicat 6P3S(are un Raa=6k) CURIOZITATEA MA INPINS SA FOLOSESC SI EL500 !!! In semnalul dreptunghiular se vad multe pentru cine stie sa_l citeasca(interpreteze)!amin.Pentru cine nu stie sa interpreteze semnalul dreptunghiular poate sa latre in continuare !,vrute si nevrute!.E o coincidenta ca e mai drept palierul cu EL500 , cu alt traf , impedanta , schema , etc , situatia se poate inversa . Nu contest ca EL500 fiind mult mai nou are unele avantaje tehnologice , dar o fi mai bun decat EL34 , EL12 etc , numai din cauza ca e mai nou si facut pentru baleiaj ? Asa judecam tuburile ? Eu zic ca din atata lucru nu se poate trage concluzia ca un tub nu e "hi-fi" si "hi-end" , ceea ce oricum e o prostie , toate tuburile sunt "hi-fi" si "hi-end" Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 ... Eu zic ca din atata lucru nu se poate trage concluzia ca un tub nu e "hi-fi" si "hi-end" , ceea ce oricum e o prostie , toate tuburile sunt "hi-fi" si "hi-end" Parerea ta(@depanatoru) i_ti apartine...,NU COINCIDE CU PAREREA MEA !__Sint diferente majore intre diferite tipuri de tuburi finale!(chiar si atunci cind discutam de acelasi tip de tub final-numai producatorul fiind diferit !) __NU cu tote tuburile se poate defini un High-End !!!!!(@depanatoru totu_i High-End) Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Pai daca si 6n13s cu care ai facut amplificator , un biet stabilizator de tensiune , e hi-fi si hi-end , atunci care nu ar fi ? Tocmai ca tuburie astea , ca si cele de baleiaj ( EL500 ) nu sunt asa liniare ca cele concepute pentru audio . La lucrul asta te-ai gandit ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum