Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare SAL

Jamaicanu

Postări Recomandate

ma intereseaza si pe mine daca este vre-o problema cu niste difuzoare SAL care au 4 ohmi si le-as conecta la 8 ohmi. Mi-a spus o persoana ca cica s-ar arde daca le-as lasa pe 8 ohmi. Pana la urma are ceva daca conectez difuzoarele de 4 ohmi pe o statie de 8 ohmi, precizez ca si difuzoarele si statia au aceeiasi putere 120w dar statia are 8 ohmi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jamaicanu

2

• anddy

1

• Th3_uN1Qu3

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Daca vei monta un difuzor de 4 ohmi la iesirea unui amplificator care necesita 8 ohmi, curentul de iesire eliberat de amplificator va fi dublu, ceea ce va produce incalzirea exagerata a amplificatorului. In cazul ca etajul final e capabil sa elibereze acest supracurent, amplificatorul va functiona pina intervine protectia de supracurent la iesire sau cea termica - daca are ! Daca nu are aceste protectii, va functiona pina se va incalzi, apoi se va arde !

Link spre comentariu

Daca dai blana normal ca se va arde ampliful. Atat timp cat pastrezi volumul asa incat sa se auda fara distorsiuni si urmaresti temperatura amplifului (e normal sa se incalzeasca dar nici sa faci omleta pe el) nu o sa ai probleme. Exceptie facand aici amplificatoarele made in Japan, care nu vor decat pe 8 ohmi altfel fac urat.

Link spre comentariu

Inseamna ca eu am avut noroc :dans: ...cu un jvc ax33 (8 ohm pe 2 boxe si la conectarea a 4 boxe le pune in serie) am dat blana cu niste teste de bass la niste woofere semitoni de 8" cu magnet urias, 4 ohm si a iesit fum.........din difuzoare :da ....statia merge si in ziua de azi foarte bine.Apropo...ce difuzoare SAL ai?(serie)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări