Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Aici este un forum si oricine are dreptul sa'si exprime parerea, si nu trebuie neaparat sa ne contrazicem. CBI, desi critic, nu poti contesta ca ar fi necunoscator in domeniu. Boxa mea este incinta comuna pentru toate cele 4 difuri. Iar un woofer de 10cm poate reda fara nici o problema medii, un dif separat de medii ar fi fost munca in plus. Pana la 8 inci inclusiv, din punctul meu de vedere nu e nevoie de un dif de medii dedicat, decat daca e vorba de un subwoofer de masina (sau de o petarda totala ca acele BM/Pro West de 8"). Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2009 pai de aceea am zis si eum-am gandit ca nu prea putea fi contrazis Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 imi pare rau ca te-am facut sa te simti prost ,nu asta e intentia mea,eu incerc doar sa iti zic cum stau lucrurile,sa nu iei teapa cu toate jafurile care se vand la magazinele de 'bricolaj'.Dupa cumti-a spus si colegul Unique,chiar si daca reusesti sa le scoti niste parametrii sau poate si un grafic cu un microfon de duzina electret,vei obs ca prea multe nu poti sa faci,si nu se pot utiliza cum au fost laudate in brosura.Majoritatea au trecute niste date acolo pe o eticheta ca sa fie,nu ca ar fi utile la ceva,cu spl cat mai mare,puteri fabuloase si banda de frecv cat mai larga .De asemena nu poit sa faci cutiute cu difuri de 10-13cm si sa ai pretentia sa sune a BOXA,nu se poate,mai ales cu difuri ieftine,chiar si dinacelea mai decente.De aceea ti-am si recomandat ceva de 7-8" cu tw.Daca firma producatoare a difului este serioasa,poti realiza cutia in proportie de peste 80% doar cu datele lor.Dar atentie,parametrii aia pe care ii gasesti nu iti folosesc decat la stabilirea volumul (si/sau a acordului) cutiei,nu si la realizarea filtrelor ,asezarea difurilor pe fatza.Nu trebuie sa inveti cum sa calculezi parametrii aia pt ca prea multe nu poti face cu ei .Tu trebuie doar sa intelegi cativa dintre ei ca sa poti sa alegi difurile pt un anumit tip de incinta,cat de jos sa poti cobori in extensia pe bas fara sa depasesti excursia si altele.Cutia woferului este doar 1 etapa in realizarea unei incinte,de aceea sfatul meu a fost care a fost.Din nou,sunt niste pasi prin care trebuie sa treci ,ei nu se pot scrie in cateva cuvinte pe forum,trebuie cu exemple,poze etc ,ca la orice aplicatie sunt tutoriale ale altor utilizatori ,site-uri intrtegi de teorie si pe inetels si f complexa(daca vrei sa te faci iti dai doctoratul )nu se pot invata peste noapte(de fapt nu trebuie sa inveti mare lucru,trebuie doar sa treci odata prin ele si sa intelegi esenta,apoi decat cauti daca te inpotmolesti).O sa descoperi pe zi ce trece ca o incinta nu este doar o cutie cu niste difuzoare si niste componente electronice care scot sunete.Ea trebuie sa scoata MUZICA .Daca se intampla ca parerile mele sa corespunda si cu al altora,cu atat mai bine,daca nu,nu ma deranjeaza cand gresesc si sunt corectat,nimeni nu este atotstiutor si toti am plecat de jos jos de tot ,probabil daca te uiti printre discutiiile altor useri,si ale mele de acumcativa ani tot genul asta de discutii purtam si noi .Ideea e ca sa va scutim pe voi,cei incepatori in ale acestui domeniu fabulos de o munca in zadar prin care nu intotdeauna trebuie sa treci pt a capata un pic de experientaEu iti doresc succes Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2009 scuza-ma m-am exprimat gresitnu m-ai facut sa ma simpt prostdoar ca eu eram obisnuit ca romanul face din r... t sa pocneasca i-ti multumesc foarte mult ca mi-ai deschis un pic ochiiadevarul e ca eu chiar credeam ca deajuns doua trei zileceva lemn,difuri de la piata, aracet si ceva sarma de cuprubanuiesc ca de fapt asta e motivul pt care strainul plateste pt calitate si nu se chinuie sa o reproduca Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Sunt multi fani DIY si in afara, numai ca isi permit sa lucreze cu difuri de firma si aleg ca prim proiect o replica a unui design consacrat deci au mai multe sanse de reusita. Acei parametri T/S nu sunt neaparat greu de calculat, dupa cum am spus sunt si softuri care fac treaba asta fara prea mare interventie din partea utilizatorului. Insa CBI are dreptate - parametrii difului si intelegerea lor pentru a proiecta o cutie sunt doar o etapa. Mai sunt multe lucruri pe langa. Eu de exemplu am stat 2 luni pana am priceput cum lucreaza filtrele si cum se acordeaza. Apoi aplicarea a ceea ce am invatat a durat doar cateva ore si rezultatul a fost pe masura. CBI - te contrazic intr'un aspect - faci treaba cu acele difuri de 10cm. Cu unul singur nu, insa cu 4 pe fiecare boxa da. Si chiar se aud foarte bine cu conditia sa nu le depasesti limita mecanica, pentru ca suspensiile sunt moi si se descentreaza repede daca le fortezi. Dar ai dreptate cu dimensiunile, la 35l volum interior boxa mea nu prea se incadreaza in definitia de "cutiuta". Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 de facut faci ceva,practic ramane de vazut.Utilizarea mai multor difuri mici implica si niste filtre mai adecvate,pt ca nu poti face 2 cai cu 4 difuri care redau acelasi lucru imprastiate la distante mari intre ele pe verticala.Ori ce e mai simplu,o incinta clasica care are si o impedanta mai usoara pt amplif,sau o incinta cu difuri legate serie/paralel,filtru pe 3 cai,2 cai jumate,3 cai jumate ,d'appolito etc si cu restrictii in putere la joase Maj difurilor de 10-13cm sunt mai mult medii decat basi,avand spl mic,cursa mica si limitari pe joase.Faptul ca pui mai multe si cresti sd-ul si spl-ul nu le face sa se comporte ca un dif specializat de joase.Deci de ce atat munca in zadar? Cat de foarte bine se aud?Are rost sa intreb ce difuri ai utilizat? Pune te rog daca ai ocazia o incinta pe 3 cai cu wofer de 10" si incearca sa compari,daca o sa ai ce.Eu unul consider ca nu merita efotul realizarii ,fiind un fel de catar.Esti liber sa ma contrazici bineinteles,dar poate o sa ai ocazia sa treci si la altfel de difuri si sa asculti si altceva si o sa vezi ca poate nu vorbesc din imaginatie.Stiu pe cineva care a facut o cutie de 60L cu 8 fulrangeuri de la tang band de 10cm,rezultatul...suna ceva,asta a fost concluzia.Apoi le-a pus pe ebay ca sa recupereze banutzii.O pereche am si eu ca sunt aratoase (nu ,nu le vand ) reproducerea unui proiect bine documentat de pe net este un pas f bun de plecare,din pacate prin afara nu prea se realizeaza proiecte mediocre cu componente de acelasi fel(alt nivel de trai),si e mai greu de gasit ceva care sa aibe rezultate garantate Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2009 sigur ne-ar face placere sa vedem si ceva poze daca nu cer prea mult Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 CBI, stiu la ce te referi, nu o sa te contrazic. Am ascultat ceva scule si pro si hifi, am fost si la danzup si am ascultat muzica, pe amplifuri pe lampi home made (cand am vazut carcasa la cel terminat puteam sa jur ca e cumparat), pe boxe Triangle de 1000 de euro. Intr'adevar e cu totul altceva decat Delia mea reparata de nspe ori de tata si apoi de mine, si cu boxe facute cu difuri luate de pe Maica Domnului. Dar nu am pretentii audiofile, cand o sa'mi permit asemenea boxe o sa imi cumpar si eu, pana atunci, mai experimentez de capul meu. Ca sa nu mai vorbim ca sursa de semnal este PC-ul. Eu unul sunt multumit de asezarea verticala iar filtrul este doar pe 2 cai. Difurile sunt legate cate 2 in paralel si perechile in serie. Si am si zis mai sus ca le voi folosi ca sateliti, taiate cu un filtru activ de ord. 4 la 90Hz si suplimentate de un subwoofer. De 8" doar ca nu am loc pe inaltime sub birou, insa am subwoofer de 12" la bunici in Constanta, macar aici sa n'o deranjez atat pe mama. La doar 18 ani eu zic ca mai am timp sa invat, si sa strang bani pentru un proiect facut bine de la cap pana la coada, cu difuri de calitate. Pana una'alta ce am planificat eu aici o sa fie ok vreo 2 ani. Tot atat am tinut si boxele vechi (vezi cea din dreapta pozei din postul de aici: viewtopic.php?p=442470#p442470) care suna mai prost comparativ cu cea construita acum. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 timp se gaseste la varsta nostra,si info e cacalau pe net,deschis la nou si la buzunare mai trebuie ,pt ca fara investitii degeaba stii cum sa faci totul ,practica difera de teorie si apar tot felul.Toti am plecat de jos,nici mie nu mi-e rusine sa recunosc,poate ca nu cu bluetecj dinastea,erau alea comuniste pe piata de la rusi,nemti,polonezi,rft,tesla,IEI,unitra,regent si altele si le tot carpeam de mama mama.Dar am incercat si cu chinezariile mai apoi,doar de curiozitate,din pacate multe nu treceau proba estetica si nu ajungeau in sacosa.Multe arata chiar cu spume odata ce ai pipait cateva mai calumea(chiar si oldies) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum