Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor fara Bulb

MDshelll

Postări Recomandate

Salut am un difuzor de 300 [mm] diametrul dar nu are bulbul merge bine altfel nu freaca e centrat ok, merge bine dar nu stiu ce pot sa pun in loc la bulbul ala din mijloc sa nu intre praful acolo?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MDshelll

7

• miron1947

5

• __farad__

2

• AlpHso

1

Top autori în acest subiect

Eu le construiesc dintr-un fel de carton ca ala pt cofrag oua.Umezesc cartonul,dupa care ii dau forma unui anumit obiect cum ar fi un fund de spray.Cand s-a uscat complet in interior ii aplic un strat doua de nitrolac pt mai multa rezistent iar in exterior il slefuiesc cu glasspapier pt al face mai subtire si mai usor.

Link spre comentariu

Nu am avut de-a face practic cu asa ceva, dar am citit intr-o carte, Tanarul audioamator, ca se poate pune un con facut din carton. Avantajul este ca frecventele inalte sunt redate mai bine.

Link spre comentariu

eu zic ca daca nu vrei sa te complici prea mult ,desi ce scria colegul de mai sus parea interesant,cauta o bucata de carton cam ca aceea de coperta de caiet si lipeste-o acolo finutsa fie in forma de cerc,eu detin niste difuri care asa arata din fabricaintradevar stiu ca forma de con e pt medii-inalteoare pt joase e semi-sferica?

Link spre comentariu

Exist? un aspect neluat în seam?: bumbul original o fi fost din plas?, pînz?, adic? l?sa aerul s? treac?, sau o fi fost plin ?i aerisirea bobinei se f?cea prin spate, ori are gaur? prin bol?? C? dac? era primul caz ?i pui un bumb plin, se modific? bini?or parametrii difului.

Link spre comentariu

Salut, ia o cutie de bere, goala, si freac`o cu fundul de ciment pina se taie (fundul). Apoi il lipesti cu prenadez pe membrana; bineinteles daca se potriveste la dimensiuni...

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Exist? un aspect neluat în seam?: bumbul original o fi fost din plas?, pînz?, adic? l?sa aerul s? treac?, sau o fi fost plin ?i aerisirea bobinei se f?cea prin spate, ori are gaur? prin bol?? C? dac? era primul caz ?i pui un bumb plin, se modific? bini?or parametrii difului.

De obicei "aerisirea" bobinei se face prin suspensia de panza care centreaza conul pe carcasa. Din ce am citit pe net, bumbul are rol de a completa conul difuzorului, impreuna cu membrana trebuie sa formeze un piston de presiune, deci nu trebuie sa lase aerul sa treaca prin prin el. In privinta materialului, cel mai indicat ar fi sa fie facut din acelasi material ca si membrana. Chestiile cu bumbi de metal au aparut la aparatele chinezarii... doar ca sa ia ochii. In plus, daca bumbul este si greu, mai are si rolul ingrat de a descentra bobina.BAFTA!
Link spre comentariu

Am pus capac de carton adica dintr-o coperta de caiet pe care am lipit-o cu super glue de difuzor merge ok dar problema este ca, la putere mare incepe si zazaie cartonul ala, oare cu ce pot sa il rigidizez??

Link spre comentariu

Nu s-a descentrat nu freaca, doar ca daca dau tare zazaie cartonul ala care l-am pus in loc de bulb pentru ca NU e rigid si de la vibratii se misca, cu ce pot sa-l rigidizez??

Link spre comentariu

Nu e bombat, l-am facut drept si nu atinge piesa centrala e mult mai sus decat bobina, doar ca de la vibratii la volum mare cand incepe membrana difului sa se miste mai serios incepe si zazaie acest capac. Deci imi sugerati sa il dau tot capacul (bulbul) cu prenandez?

Link spre comentariu

Deci imi sugerati sa il dau tot capacul (bulbul) cu prenandez?

Nu,sa-l lipiti cu el,dar daca este materialul prea putin rigid,puteti sa-l puneti din doua piese lipite intre ele,sau sa-l nervurati.
Link spre comentariu

Deci ideea este urmatoarea, am pus ca si bulb un carton de la un caiet de bloc de desen pe care l-am lipit cu super glue(picatura) de dif, acuma problema este ca acesta sa lipit de membrana ca cimentul si nu mai pot sa-l desfac, si la volum mare cand membrana se misca puternic bulbul asta din carton vibreaza prea tare si diful ZAZAIE, intrebarea mea este ce pot sa fac ca sa nu mai zazaie, adica cum sa Rigidizez cartonul asta? Pelicula de prenandez, aracet, ce sa pun pe el sa se faca tare ca piatra??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări