Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum masor Khz cu un multimetru!

Cilibiu

Postări Recomandate

Detin un multimetru M980G, si numi dau seama cum trebuie sa pun acele 2 fire, GND il pun la GND sursei si V+ pun in baza tranzistorului sau poarta? la osciloscop e simplu dar cu un multimetru numi dau seama! am incercat mai multe variante si nu imidica deloc bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• Cilibiu

3

• dragostalpau

1

• Stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pui comutatorul pe Khz si apoi , ca si cum ai masura o tensiune, folosesti normal fisele.Poti folosi de proba un software care genereaza semnal audio (sub 20Khz, cat iti masoara multimetrul).

Link spre comentariu

Nu are importanta cum pui varfurile de masura. Masori "curent" alternativ, nu? Oricum, si in curent continuu, poti sa inversezi testerele, vei vizualiza o tensiune negativa. Multimetrul are alimentare separata, nu trebuie sa respecti masele.Nu cred ca e vreo deosebire fata de osciloscop!Exista un prag minim la care iti detecteaza semnalul si o tensiune maxima peste care pui in pericol aparatul. Cred ca manualul multimetrului specifica asta. Ar mai fi capacitatea si rezistenta de intrare, care iti pot influenta circuitul masurat.PS. Uitandu-ma pe schema aparatului se pare ca intrarea este printr-o rezistenta de 220kohm si apoi este limitata cu 2 diode antiparalel la intrarea unui operational. Vezi daca nu cumva, in circuitul pe care il masori, o rezistenta de 220K intre poarta tranzistorului si masa iti poate crea probleme.Pe de alta parte, daca semnalul tau are mai putin de 0.7V nu vei putea masura frecventa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări