cirip Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 nu scoate decat 9v AC si 0.99mACum ai masurat cei 0.99mA? Cum ai ajuns la concluzia ca asta e tot ce scoate? Link spre comentariu
Vizitator myl03 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 nu scoate decat 9v AC si 0.99mACum ai masurat cei 0.99mA? Cum ai ajuns la concluzia ca asta e tot ce scoate?multimetru.....asta scotea la una din incercari dar cred ca am sa mai scot din spire de la primar caci am vreo 880 spire 0,5 Link spre comentariu
Vizitator myl03 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 si inca ceva cand pun 2 conductori la secundar merg pusi unu langa altul?am facut asa si amperajul la ambii e acelasi ca la unul singur..... Link spre comentariu
bassbox Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 O idee:incearca o sursa ATX, unele scot lejer 25-30A la 12V.In cazul in care pe timpul aprinderii bujiei incandescente sursa intra in protectie, pune in paralel un acumulator de 12V 7Ah,ca cel folosit la sistem de securitate.Astfel pe timpul aprinderii curentul se ia din baterie, pe timpul functionarii normale merge sursa.O singura problema ar mai fi:trebuie sa rezolvi cumva incarcarea acumulatorului,fiindca 12V din sursa nu sunt suficienti pt a incarca acumulatorul.Ps.Ai pus cumva ampermetrul direct la iesirea sursei cand ai masurat 0,99mA? Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 ms dar nu am de unde lua sirma la dimensiunile astea si as vrea sa ma folosesc de ce am adica conductor 0,5 recuperat din 2 drosere si de 1mm pentru secundar ca rezultat as vrea un 12v la 10ah asta minim mai mult nu strica dar mai putin das-ar putea scoate cu ce am(conductor au doar la atelierul de bobinaj si nu vinde doar bobineaza-scump nu ar fi de bobinat dar.......incapatanarea....)Mult prea subtiri conductoarele pentru ce vrei tu. Nu ai cum sa scoti 10 amperi din sarma de 1mm, aceasta poate debita un curent de 3A, poate daca pui 3 in paralel obti aproape de 10A. Link spre comentariu
Vizitator myl03 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 ms dar nu am de unde lua sirma la dimensiunile astea si as vrea sa ma folosesc de ce am adica conductor 0,5 recuperat din 2 drosere si de 1mm pentru secundar ca rezultat as vrea un 12v la 10ah asta minim mai mult nu strica dar mai putin das-ar putea scoate cu ce am(conductor au doar la atelierul de bobinaj si nu vinde doar bobineaza-scump nu ar fi de bobinat dar.......incapatanarea....)Mult prea subtiri conductoarele pentru ce vrei tu. Nu ai cum sa scoti 10 amperi din sarma de 1mm, aceasta poate debita un curent de 3A, poate daca pui 3 in paralel obti aproape de 10A.pai din 2 in paralel scot 2 amperi pe fiecare 2 amperi pe ambele odata si 9 amperi daca le leg in serie dar se incinge :jytuiyusincer nu mai inteleg nimic Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Aici sunt probleme cu teoria...cu gruparea rezistentelor.Daca legi 1000 de secundare care pot debita fiecare 1V @1A, le legi inserie, o sa ai la capete 1000V @1A.Daca le legi in paralel o sa ai 1V@1000A .Exemplul este pur teoretic. Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Sincer, din ceea ce ai spus este clar ca nu sti sa masori curentul. Cred ca tu ai pus bornele ampermetrului direct la iesirea transformatorului, adica l-ai pus in scurt. Este foarte probabil sa fi distrus si ampermetrul cand ai facut asta.Intensitea se masoara in serie cu un consumator, adica legi o sarcina solida la iesirea trasformatorului si montezi ampermetrul in serie cu aceasta. Link spre comentariu
Vizitator myl03 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Sincer, din ceea ce ai spus este clar ca nu sti sa masori curentul. Cred ca tu ai pus bornele ampermetrului direct la iesirea transformatorului, adica l-ai pus in scurt. Este foarte probabil sa fi distrus si ampermetrul cand ai facut asta.Intensitea se masoara in serie cu un consumator, adica legi o sarcina solida la iesirea trasformatorului si montezi ampermetrul in serie cu aceasta.ai dreptate cu masuratul doar ca nu s-a ars multimetrul inca Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Fara ceva fizica elementara nu poti face nimic, studiaza putin problema, pune mana pe un manual de fizica de liceu. Din felul in care ai bobinat tu acum transformatorul, cu 2 fire de 1mm in secundar o sa obti 6A, mult prea putin pentru ce ai nevoie. Ca sa functioneze optim aparatul trebuie sa il bobinezi in modul care ti la-m spus.O diferenta de 0.2mm la sarma din primar insemna mult.Cu sarma de 0.5mm care spui ca o ai acum in primar poti obtine o putere maxima de : 0.7A*230V= 161VA, deci cam cu 100VA mai putin decat daca ai fi folosit sarma de diametru optim. Sarma de diametrele care ai nevoie gasesti la TME (vezi bannerul de mai sus).Cred ca cel mai simplu pentru tine este sa folosesti o sursa de PC solida si un mic acumulator, dupa cum au mai spus colegii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum