mitescu Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Nu cumpara emitatoru si receptoru ca nu o sa faci nimic cu ele e prea mult de lucru.Nu prea sunt de acord. Emitatorul si receptorul sunt de fapt acelasi tip, unul din modele este (asa cum am mai spus) BPU-1640IOAH12. Schema pentru legarea acestora este destul de simpla Link spre comentariu
Vizitator mar010 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Nu cumpara emitatoru si receptoru ca nu o sa faci nimic cu ele e prea mult de lucru. SRF-urile includ pe ele un MCU in care se afla deja instalat softul de comanda al emitatoarului si receptorului. In romania nu ai sa le gasesti... eu le-am comandat din anglia.Am mai auzit varianta asta..dar nu imi venea sa cred :|...si am inteles ca ar costa cam 150 ron. in timp au ajuns? Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 In vre-o 2 saptamani. Link spre comentariu
Vizitator mar010 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Salut!A facut cineva vreo simulare in Proteus folosind si SRF05? Componenta nu exista si in plus nu stiu cum ar putea fi simulata apropierea unui obiect de respectivul senzor... Multumesc! Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Din pacate in proteus nu exzista un asemenea device, si nu exzista nici sonarele ca senzori. Pentru simulare trebe sa folosesti un generator de semnale care sa iti genereze tie acele impulsuri primite de la receptor. Iar ca emitator poti folosi un speker pentru simulare.Poate au alti alte idei!! Link spre comentariu
Vizitator mar010 Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Din pacate in proteus nu exzista un asemenea device, si nu exzista nici sonarele ca senzori. Pentru simulare trebe sa folosesti un generator de semnale care sa iti genereze tie acele impulsuri primite de la receptor. Iar ca emitator poti folosi un speker pentru simulare.Poate au alti alte idei!!Multumesc!Mai stie cineva si alte metode? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Eu sant interesat efectiv , doar de cei doi traductori piezo pe 40 Khz. Nu am nevoie de nimic alceva la ei si-mi trebuie pentru un proiect complet diferit fata de ceea ce faceti voi. Va rog , daca-mi puteti sugera o ideee de a face rost de cei doi traductori piezo, eu va multumesc anticipat. :uio Link spre comentariu
Vizitator marius2004 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Salut! Am si eu de facut un proiect cu sonarul SRF 05. Am inteles ca trebuie sa generez un puls de 10uS, dupa care el imi genereaza un "burst" de 8 cicluri de 40kHz, dupa care imi va asculta ecoul. (Partea asta o voi face cu NI Elvis) Intrebarea mea e urmatoarea. Cum pot sa afisez distanta cu ajutorul a catorva LED-uri ?(daca se poate, fara microcontroller) Datasheet-ul SR05 http://www.robot-electronics.co.uk/htm/srf05tech.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum