Nemesis Postat Iunie 22, 2005 Partajează Postat Iunie 22, 2005 In curand vine vacanta si vreau sa ma apuc sa fac niste boxe,si nu stiu unde gasesc material bun in acest scop.Mentionez ca sunt din Iasi si rog pe cei care stiu de unde se poate procura niscaiva MDF de 18mm sa nu tie numai pt ei aceasta informatie . Si ar fi bine daca mi-ati comunica niste preturi (material+debitare). Si totusi ma intreb care o fi diferenta intre PAL-ul simplu si MDF (ma refer ca calitatea sunetului emis si la rigiditatea boxei) pt ca trebuie sa recunosc ca habar n-am cum arata MDF-ul si cu ce e mai bun decat PAL-ul. Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 mdf - Medium Density Fibreboard. E mai bun ca palu deoarece este mai rigid ca acesta si se aude mai bine o boxa facuta din mdf deoarece.. :oops: .. nush.. stiu doar ca fiind din mdf nu o sa`tzi distorsioneze basu! Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 Exista mai multe materiale utilizate uzual la realizarea incintelor acustice.In principiu nu conteaza ce material se foloseste , insa acesta trebuie sa aiba anumite propietati:In primul rand , materialul trebuie sa fie foarte rigid ,astfel incat sa nu aiba tendinta sa se deformeze sub actiunea vibratiilor si a presiunii din cutie. Apoi ,daca apar totusi deformari, este necesar ca materialul sa aiba atenuare bune, astfel incat sa revina la pofitia initiala fara a intra in rezonanta. alte caracteristici ce este bine sa se tina seama sunt : aspect fizic placut, usurinta in prelucrare, densitate scazuta si nu in ultimul rand un pret acceptabil Cele mai utilizate materiale sunt: 1. Placa fibrolemnoasa de densitate medie ( MDF = Medium Density Fiberboard) este cel mai folosit material in confectionarea incintelor de catre constructorii profesionisti. Are o densitate intre 530 si 800 Kg/Mcub este un material destul de dur si care pune anumite probleme in prelucrare 2. Placa aglomerata lemnoasa ( PAL) este folosita de catre constructorii amatori datorita pretului mai scazut decat in cazul MDF ului si a faptului ca se prelucreaza mai usor decat acesta Are calitati acustice mai slabe decat MDF ul insa prin folosirea unosr intarituri suplimentare pt a mari rigiitatea se pot obtine rezultate bune si cu acest material Alte materiale utilizate: PLYWOOD ; Materiale sintetice ( fibra de sticla , mase plastice, PVC etc); Beton ; zidarie ; marmura Grosimea materialelor variaza in functie de volumul dorit , insa o grosime de cel putin 1.5cm este necesara Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 poi si la un volum de ~ 260 - 300L ce grosime se recomanda?!?! Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 poi si la un volum de ~ 260 - 300L ce grosime se recomanda?!?!Cat mai mare !!! peste 2 cm Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 si cu ranforsari puternice ..... mai ales daca folosesti PAL Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 din pacate s`ar putea sa trebeasca sa le fac din pal :( nici mie nu`mi convine ideea! dar sper sa reusesc sa fac rost de MDF pana una alta... ca o sa mai dureze ceva pana`mi fac eu boxele._______________________________________________________________hdf - exista?! se gaseste prin ro?! :roll: e mai bun/prost Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 dreadboy - cat or sa cantareasca boxele tale de 300 litri ? vei folosi o macara :P ca sa muti dintr-un loc in altul? sau vreo 6 oameni ca sa le urci intr-un camion? Link spre comentariu
Vizitator SEA`` Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Nemesis eu m-am apucat pentru prima oara de boxe in vacanta de pasti si le-am facut din PAL si itzi recomand si tie sa le faci din Pal la inceput (asta in cazul in care nu ai mai facut nici o data boxe )pt ca o sa iasa ca draq apoi poti sa folosesti MDF care este f bun la mine in oras o coala costa 1,200.000 si 100 000 taiatul eu sunt din focsani dar daca chiar vrei sa faci boxe de calitate nu folosi nici PAL nici MDF cel mai tare material lemnos este HDF este mult mai dens decat MDF si mai rigid ! Plus de asta daca p sa faci boxe care sa aiba niste unghiuri (presupun ca nu o sa le faci patrate care este cea mai prosata incinta pt difuzoare oricum daca o sa ai unghiuri nu o sa iasa drepte din prima oara si daca bagi fierastraul pendular (soricel furnicutza cum i se zice in popor) o sa iasa prost daca nu esti atent si din PAL o sa sara aschii si si o sa iasa cu gauri pecand la MDF si HDF este mai des si se poate slefui si o sa iasa drept exact cum ti-ai propus ! Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 mda... da` HDF se gaseste pe la noi?! si cat e 1mp?! :? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum